1ste veiling 2021 Sakai FF

1ste veiling 2021 Sakai FF

Toch zullen de veilingen dit jaar doorgaan, zij het dan online. De veiling van Dainichi is geweest, maar die volg ik niet op. De Sakai veiling is in de loop van deze week aan de beurt.

Voor de dealers zijn ze momenteel de koi al aan het presenteren. Deze website kunnen jullie niet zien. Er staan op dit moment al bijna 250 bowls op van tosai verpakt per 5, andere per 10 stuks zodat we al een inkijk kunnen hebben in het aanbod.

Dit zijn ±2500 stuks tosai van pakweg 15 cm tot 22 cm vooral sanke en kohaku. Ook een aantal jumbo tosai die afzonderlijk zijn gepresenteerd. De meeste zijn al rond de 26 cm en zullen uiteraard veel duurder worden. Het zijn de koi die speciaal geselecteerd werden en dus tot de betere genomineerden zijn uitgeroepen.

Nadeel: de koi moeten omiddellijk verscheept worden, en dan vallen wij uit de boot. In de loop van de volgende dagen zullen ook nisai en sansai geupload worden.

Het bieden begint op zaterdag 30 januari en de deadline is 2 en 3 februari met een interval van 10 minuten. De website voor de potentiële kopers zal binnenkort van start gaan. 

Wie eventueel interesse heeft om op de 2 of 3 jarige koi te bieden, kan contact met mij opnemen. We bieden niet mee op de tosai wegens het feit dat ze koi onmiddellijk moeten getransporteerd worden en wij geen plaats  hebben momenteel om tosai op te vangen. Bovendien genieten deze tosai ook niet mijn voorkeur.

De website zal binnen enkele dagen online komen, en zal je via deze link kunnen volgen. Ondertussen zullen wij de koi stuk voor stuk bekijken en mogelijke keuzes overleggen. Hoe het dit jaar verder zal verlopen is een moeilijk te beantwoorden vraag.

Wat ik proef is dat de interesse op een laag pitje staat en dat we voor moeilijke maanden staan. De vraag blijft of we een sabatjaar moeten houden of toch nog koi moeten aankopen. Alle raad is welkom !

Wel wil ik mijn intenties doorgeven voor de veilingen ! Ik wil in principe zelf zo weinig mogelijk koi zelf aankopen. Wel zullen we bemiddelen en raad geven voor zover dat in onze macht ligt. We hebben wel de kennis en de ervaring en de mensen ter plaatse om dit te begeleiden. Bovendien zal ik je een transparant overzicht geven van de werkelijke verkoopprijs met een breakdown van de kosten, zodat je een duidelijk overzicht hebt !

Misschien een mooi moment om de meest memorabele gebeurtenis op koigebied nog eens te tonen. Ik was erbij !

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Ben Brons

Dat is echt een prachtige en dat is zeker mooi als je daarbij bent geweest, dat zijn nu de leuke en mooie herinneringen


Kristof_d

Memorabel kan je dat inderdaad noemen. Of het realistisch is, is natuurlijk een heel ander verhaal. Maar het blijft prachtig om te zien. En als je erbij was zal het zeker iets zijn wat je nooit vergeet.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74