2 x sanke, 1 x kohaku, 1 x showa

2 x sanke, 1 x kohaku, 1 x showa

Ik vind het persoonlijk niet erg als er koi opgehaald worden in de winter als er gelijkgestemde temperaturen zijn afgesproken. De quarantaine periode is voorbij, de koi zijn in orde.

Er wordt dikwijls wat flauw over gedaan over een quarantaine periode. Het is inderdaad nodig, maar er is geen vast stramien over te vertellen. Bij sommigen gaat  het vrij snel zonder problemen, bij andere heb je dan weer meer tijd nodig. Alles is afhankelijk van de koi en hun toestand.

Ondertussen zijn alle koi die binnengekomen zijn in oktober, november en december goed in orde, ze hebben alles goed doorstaan en het is  nu een kwestie van aftellen naar 1 april, min of meer het moment waarop alle koi opgehaald zouden moeten worden.

Ik ben dan ook blij dat er van de week enkele koi werden opgehaald nadat er goede afspraken werden gemaakt. Voor mij een ontlasting en de klant kan volop genieten van zijn nieuwe aanwinsten.

Een voltreffer vind ik persoonlijk deze jonge sansai van Sakai FF. Toen ik het certificaat erbijhaalde zag ik dat ze pas van 2017 was. Ik dacht dat ze al bijna 4 jaar was, afgaande  op de lengte van de koi, namelijk 71 cm. Neen, ze was sansai. 

Dat beloofd voor de toekomst. De sterkte van deze sanke is het dominante atarashi sumi dat strategisch gelegen is op de sanke. Als je de foto bekijkt dan zou  je er niet zoveel voor geven, maar als ze in de bowl bekijkt, dan moet  je toch even slikken. 

Het is trouwens eigenlijk nog maar een tiener en volwassenheid zal uitkomst bieden of we het bij het goede eind hebben gehad, maar ik denk dat met deze sanke veel eer mee te halen is. Ben doet zijn best om het in het Engels uit te leggen, want alle koi vandaag getoond gaan naar het buitenland.

Een sanke uit de open sales, ook van Sakai die eigenlijk op de eindstreep werd aangekocht. Ze is op dit moment ocharme 18 maanden, flink over de 60 cm en een plaatje om te bekijken. Ze heeft alles wat een sanke mooi kan maken.

Hij was geen voorstander van kohaku, maar toen  deze kohaku gepresenteerd werd, was hij dadelijk verkocht. Ook deze is momenteel 18 maanden en 63 cm. De body echter is op dit ogenblik veel zwaarder dan de vorige sanke. Ik zie een kohaku met veel toekomst.

Een showa die iedereen wel kon appreciëren vanwege het sympathieke patroon is deze showa van Momotaro.  Ze is sansai en 73 cm gemeten. Heel expressief met onafgewerkt sumi dat in de toekomst nog veel dromen kan bevredigen. Echte toverballen en ik kan het weten !

Het was een serieuze lading dat wegging, maar na bijna 2500 jumbo koi te hebben ingepakt weet ik onderhand wel waar de  klepel hangt. Ik ben altijd blij als ik achteraf een update krijg met de melding dat de koi in goede gezondheid zijn aangekomen. Ik heb ook een filmpje aangekregen over hun verblijfplaats, maar mocht het helaas niet gebruiken voor publicatie.

Ondertussen ben ik alles aan het voorbereiden voor de bedankingsdag  nu zondag. Denk eraan dat ik zaterdag om 14.00 uur zal sluiten omdat ik nog veel klaar moet zetten. Als je wil komen, kom dan tegen 11.00 uur, dan heb je nog ruim de tijd om eventueel naar je koi te komen kijken of wie weet, koi aan te kopen.

Ook zal ik tegen zondag een X-aantal certificaten ophangen van koi die niet verkocht zijn, en die aangeboden worden tijdens de bedankingsdag aan de aanwezigen. Als deze bijzondere dag voorbij is, maak ik alles klaar om enkele weken op vakantie te gaan, vakantie die ik ruim verdiend heb, al zeg ik het zelf.

Ben en mijn zonen zullen tijdens mijn vakantie alles goed mee in de gaten houden. Op zaterdag blijft het gewoon open en kan je altijd terecht om te ontspannen en om over koi te praten, iets wat nooit verveeld.

Indien er nog mensen zijn die hun zinnen hebben gezet op een koi, die kunnen voor mijn vakantie nog onderhandelen want tijdens mijn vakantie ga ik iedere dag wat tijd vrijmaken om een aantal koi die niet verkozen werden aan te biede om toch een eigenaar te vinden.

Er zitten nog geweldige koi te wachten op een nieuwe eigenaar en ik verkoop ze liever snel dan ze een jaar te laten zitten. Mijn vakantie begint op 21 januari, je kan afwachten totdat de koi hier aangeboden worden aan speciale voorwaarden, maar misschien ben je dan juist te laat...

Zoals je weet kan je met Interkoi alle kanten op, als het maar de goede kant is...

TOT ZONDAG... IK KIJK ER AL NAAR UIT

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

1 reactie

Johan

Tot zondag wij kijken er ook naar uit, heb een chauffeur bij me 😉. Ben benieuwd wie er allemaal komen 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240