2021 Het jaar van de opgroei

2021 Het jaar van de opgroei

Er moeten bepaalde maatregelen genomen worden om dit jaar de koihobby een hart onder de riem te steken. We hebben er voor gekozen om fantasierijke en kleine tosai op te laten groeien, maar dit keer op 2 verschillende plaatsen, maar wel met mogelijk prachtige resultaten, en dit op toplocaties.

Gisteren kreeg ik bericht van Momotaro dat er GEEN tosai handpick niet meer zouden aangeboden worden dit voorjaar. Alles zou naar de veilingen afgeleid worden. Rare situaties dienen zich aan, maar ik veronderstel dat ook zij hun maatregelen moeten treffen. Ik ben dan ook blij dat ik geinvesteerd heb in de tosai van de laatste veiling.

Ik weet het, ze zijn klein, er kan veel mee gebeuren, maar er is één ding waar we rekening mee moeten houden. Ten eerste blijven ze nog een aantal weken in Japan, waardoor ik ervan overtuigd ben dat ze een 5-tal cm nog zullen groeien, zodat er al wat meer koi te voorschijn zal komen. Bovendien krijgen ze een eigen vijver bij de Momotaro koifarm, wat hun ontwikkeling ten goede komt.

Bovendien heb ik besloten om 2 OPGROEIPROJECTEN TE BEGELEIDEN. De serre heeft zijn nut bewezen en zal een deel van de tosai herbergen. Bovendien zal ik vijver 3 vrijmaken om tosai te herbergen. Deze zal  ik aansluiten op de verwarmingspomp en op temperatuur van 23-24° zetten tijdens het zomerseizoen.

DE KOPERS HEBBEN DE KEUZE

Je mag zelf kiezen waar je eventueel een tosai in de opgroei laat zitten, in de serre of  in vijver 3. Welke vijver de beste resultaten zal geven weet ik niet,  maar de serre heeft haar nut al lang bewezen. De resultaten liegen er niet om.

Bovendien ga ik een speciale geste doen wat betreft het verblijf tot ongeveer oktober. Normaal zou ik 250 euro rekenen per koi voor een verblijf als azukari. Dit dekt de huur van de serre, de verwarming, de kosten van voeden, medicamenten, verzorging, verplaatsingskosten voor updates en controle, koidokterskosten en noem maar op. Mensen denken misschien dat alles gratis is, maar dat is helaas niet zo.

Mijn voorstel dit jaar is het volgende: Je kiest de verblijfplaats dit jaar voor 150 of 100 euro inclusief alle kosten. Bovendien is er volledige 100% garantie op overlijden van de koi. Het bedrag dat je betaald hebt mag je gebruiken voor een andere aankoop of andere produkten. Met kleine tosai zoals deze is er snel iets gebeurd en kan er altijd iets misgaan. Door de 100% garantie wordt ook dit probleem opgelost.

Verblijf tot ± oktober 2021 in de serre: 150 euro
Verblijf tot ± oktober 2021 in vijver 3: 100 euro
Mogelijkheid om te overwinteren te bespreken in oktober.

Het verwachtingsproces is moeilijk uit te leggen wat betreft de groeipotentie. In grote lijnen zou ik zeggen dat ze 6 maanden hier verblijven, ofwel ongeveer 24 weken. Dit zou minimaal een groei moeten garanderen van 1 tot 1,5 cm per week. Met andere woorden, en ik ben nu vrij voorzichtig, zullen ze bekwaam moeten zijn om 24 tot 36 cm te groeien op deze periode. Je ziet dat ik voorzichtig ben met het inschatten van de groei, maar je komt al snel dus op 45 - 60 cm na de azukari periode.

Nu is groei belangrijk, maar wij focussen ons meer in de combinatie van groei in combinatie met  kwaliteit. We willen geen bleke tosai afleveren die de moeite niet waard zijn, en we geloven in onze selectie. Wie niet tevreden is na de azukari, mag altijd onderhandelen om de tosai in te ruilen. Wij zullen nooit de opgroei in Japan kunnen evenaren, maar we gaan wel alles in het werk stellen om de kwaliteit en de evolutie zo goed mogelijk te benaderen.

Het zijn Momotaro, slechts 5 maanden oud en wij weten wat dat inhoud. Er zullen slechts een beperkt aantal tosai mogen geselecteerd worden, waardoor ze ongeveer een kuub per tosai ter beschikking zullen hebben. Het verblijf buiten zal altijd gestimuleerd worden door een vijver gebaseerd op algenrijke ondersteuning en aangepast voederschema. 

Bovendien wil ik nog even de aandacht vestigen op de aankoop van het voer en dergelijke. De meesten onder u hebben een mail hierover ontvangen. De deadline is normaal morgenavond 20 februari, maar die zal ik even verlengen tot zondagavond, want volgende week wil ik alle bestellingen afronden. Dus voor wie het vergeten is....

MISSCHIEN INTERESSANT OM TE LUISTEREN

De moeite om onze verteller aan het woord te laten er zit een grond van waarheid in. Beluister he filmjpe hier ! Het is helaas wel in het Engels, maar toch verstaanbaar en vooral verstandige praat in verband met de gezondheid van de koi !

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

interkoi

Er is zojuist 800 euro geboden op de sanke door LC. Bij deze is de verkoop definitief.


Johan

Mooi interview van Mike zeker het stuk over zijn visie tijdens de winter voeren.  


Ben Brons

Een heerlijk en duidelijk informatie item over de aan te kopen tosai


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SM-V20-12196

Shiro Muji SM-V20-12196
Verkocht