Momotaro Veiling Mako Oyakoi

Momotaro Veiling Mako Oyakoi

Hectische slotdag op de Momotaro 6th Auction voor Interkoi Nederland !

Het is mij gelukt om weer een aantal fraaie tosai voor de opgroei 2021 op de veiling in te kopen. Het was een moeilijke klus, omdat er enorm hoge bedragen geboden werden op de door mij vooraf geselecteerde koi.

De eerste twee dagen, waren dan ook met een keihard nul als resultaat, waardoor ik toch besloot iets verder door te gaan bieden en een nieuwe strategie, waar ik Luc dankbaar voor ben toe te passen. Ben dan ook enorm blij dat ik 1 van de toppers te pakken heb van de Mako bloedlijn.

Info Mako showa:
Mako showa is de showa bloedlijn van Momotaro. welke is ontstaan door Momotaro zijn sanke x kohaku lijn in te kruisen in de showa lijn. Dit heeft Momotaro gedaan om de koi meer lengte groei te geven en nieuw bloed in de showa bloedlijn te brengen.

Aan deze showa is duidelijk lengte groei te zien met nu al 34 cm ook 1 van de grotere tosai, met niet te vergeten pas 6 maanden oude leeftijd. Brede kop en lange backbone een genot om straks hier in de opgroei te mogen hebben zwemmen.

Ik kijk er al naar uit om deze komend jaar te zien ontwikkelen want er zit volop sumi aan te komen om het patroon fraai af te maken over de gehele koi. Sorry voor mijn enthousiasme want kan hier nu al blij van worden met dit vooruitzicht.

Showa Mako SH-V21-2513

Aanbod Showa is terug te vinden op Interkoi Nederland

Komende week zullen de andere nieuwkomers gepresenteerd worden, heb nog een aantal mooie tosai voor de opgroei te pakken kunnen krijgen. Deze tosai zullen allemaal op het aanbod komen en de Takigawa opgroei selectie gaan vervangen. Volgende maand begint het ophalen, van de takigawa selectie en kijk enorm uit naar het nieuwe opgroeitraject met weer eens Momotaro tosai.

De Takigawa tosai kwamen begin mei 2020 binnen rond de 16 cm

Ondanks de switch absoluut niet ontevreden over de Takigawa deze kwamen op een leeftijd van 9 maanden oud binnen rond de 15/16 cm en groeiden goed, met behoud van het beni, goed sashi/kiwa en een goede huidkwalitet.

De laatste metingen die gedaan zijn kwamen enkele al ruim over de 50 cm en wetende dat Takigawa tot latere leeftijd goed door blijven groeien zijn de verwachtingen hoog. Ze hebben het meer dan goed gedaan en dat is ook terug te zien aan de verkoopresultaten. De gezonde Takigawa kweek is gewild.

Binnenkomst 1 mei 2020 vroeg in de ochtend of eigenlijk midden in de nacht.

 

Meer afbeeldingen

Momotaro Veiling Mako Oyakoi: afbeelding 1
Momotaro Veiling Mako Oyakoi: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Johan d

Schitterende resultaten johan, goed bezig, maar dat wisten we wel


interkoi

Interessante showa voor de toekomst Johan. De koptekening zal zich na verloop accentueren en een heel speciale menware te voorschijn toveren. Ik zie dat ie al in optie staat ! Complementen...


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SM-V20-12196

Shiro Muji SM-V20-12196
Verkocht