Wij voelen wat jullie missen

Wij voelen wat jullie missen

Het is eenzaam aan de top, maar het heeft ook zijn voordelen. De hunkering naar de zon is nog nooit zo intens geweest, en als deze zich laat zien, dan voel je iets herleven wat al een hele poos ingesluimerd was, namelijk de intense vreugde die ik hieronder zal omschrijven.

Zaterdagmorgen, het is het moment dat wij gebruiken om afstrijkjes te maken en ditmaal zijn alle koi ontwaakt uit hun winterslaap. Ze zwemmen voorbeeldig rond, gefascineerd door de eerste zonnestralen en de awakening is begonnen. Korte filmpjes ondersteunen onze werkzaamheden, want volk is er niet. We zijn alleen en eenzaam op de wereld. Maar heel erg vinden we dat niet !

Wel weet ik met zekerheid dat ik jullie kan laten genieten van een paar filmpjes die onweerlegbaar het koikichi gevoel zullen aanwakkeren. Is het bij jullie niet, dan hebben wij in ieder geval geen 100 maar 200% genoten. Alleen Jeroen heeft ons gevoel kunnen delen, want hij kwam kijken naar zijn tancho. Alles eerst op een rijtje.

De panelen van de overkapping gingen eraf, de zon is onontbeerlijk voor een positieve ontwikkeling en dat zullen we hier nogmaals aantonen. Geen bleek gekleurde koi die binnen de kracht van de natuur moeten missen, maar koi met een uitstraling die  hun weerga niet kent. Laat ons wandelen en genieten van de gratis bioskoop.

Een afstrijkje bij vijver 1

Een afstrijkje bij vijver 3

Het mooiste filmpje komt er nu aan en ik beloof je een spetterend vertoon van blinkende hoordrolspelers dat zijn weerga niet kent. Het is onmogelijk op film te tonen wat wij live ondervinden, maar ik beloof je dat het een reis in de hemel is. Ze hadden een moeilijke periode achter de boeg, maar nu zijn ze weer in topvorm en een grote last viel van mijn schouders, geloof me.

EEN REIS DOOR ONGEKENDE PASSIE - GENIET VAN HET FILMPJE (9 min.)

Jeroen kwam echter naar zijn tancho kijken, en ondanks het feit dat het water nog redelijk groen was van de algenrijkdom is het toch even genieten van de tancho als ze boven water wordt gehouden. Dan pas zie je de teri en de verblindende schoonheid.

Velen schrikken als ze hier komen en geen poephelder water zien, maar de koi bijna niet zien zwemmen. Duistere gedachten dwarrelen volgens mij door hun hoofd, maar als ze dan de koi zijn bovenkomen, dan weten ze het even niet meer. Wij staan niet bekend om het showen van heldere ziekenhuisvijvers, wij zijn bekend voor onze rijkdom aan koi, die sprankelen van kwaliteit....niet eentje maar een heel gamma.

Uiteraard laten we ook een aantal andere koi zien die aan bod komen. Het arsenaal hoogwaardige kohaku is nog nooit zo groot geweest. Ze zijn niet goedkoop, dat weet ik, maar ze zijn iedere euro waard, bekijk het zelf maar even. 

Kohaku 2010009 - een sandan kohaku

Kohaku 2010011 - een sandan kohaku

Ginrin kohaku GK V20 10191 en top showa 2010019. De ginrin zal binnenkort op reis gaan naar Italië, de showa is nog vragende partij.

Sanke SA-V20-11139 deze sanke zit nog binnen, kan je zien aan het filmpje. Ze hunkert om naar buiten te gaan !

Tancho sanke TA-V20-10204 en showa 2010018. Beide koi wachten op hun baasje.

Tenslotte eventjes stilstaan bij de groeikannonen;;;;de mango. Ze vreten de oren van mijn kop. 6 kg voer per week gaat in de vijver, en ze groeien als kool. Kwamen ze binnen op 15-16 cm, ondertussen zijn de grootsten al + 30 cm gemeten. Ook de sanke doen het voortreffelijk, maar ze moeten dringend naar buiten.

Het verschil met de koi die binnen zitten is enorm. Daarom dat ik de koi niet graag binnen laat zitten. De kleuren boeten aan kracht in en de teri is ver te zoeken. Het lot van koi die altijd binnen zitten is ongenaakbaar een nadeel, maar soms kan het niet anders. Voor de mango maakt het niet veel uit....

Als laatste vandaag wil ik nog even een showa in het zonnetje zetten die speciaal voor kandidaat kopers even onder de loupe genomen wordt door Ben. Hij legt deze showa even uit op zijn manier. Wie deze showa niet herkent, moet eventjes teruggaan  in de tijd. Deze showa werd niet geleverd, er kwam een andere showa te voorschijn bij levering.

Hier was ik echter niet mee akkoord, want dit pareltje stond al lang op mijn verlanglijst. Na lang aandringen en zoeken kwam ze dan ook te voorschijn. Ze mocht een jaar bij de kweker blijven en zou daarna verzonden worden. Blijkbaar hadden ze haar ergens in een vergeten vijver gedumpt want toen ze vorig jaar in december aankwam was het zielig om het beestje te zien.

Maar bekijk het filmpje maar eens goed. Wat een rijkdom aan klasse ! Als dit geen hebbeding is, dan weet ik het ook niet meer. Wie nu nog twijfelt om een klasse showa aan te kopen zal nooit nog de kans krijgen. Er staat nog geen prijs bij vermeld, want ik moest ze eerst nog eens bekijken. De prijs nu is 2500 euro en ik weet niet of deze prijs kan gehandhaafd blijven. Wacht er in ieder geval  niet te lang mee, want ze is de piste uit.

Vandaag ben ik aanwezig van 10 tot 12 uur

Wat denk je ? Geen volk gisteren, maar denk je dat we genoten hebben of niet ?

 

Meer afbeeldingen

Wij voelen wat jullie missen: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

10 reacties

Jordi

Prachtige filmpjes! Heerlijk om naar te kijken in deze tijd, bedankt Ben en Luc!


Peter De Clercq

Mooie Filmpjes Ben / Luc! Haha ik snap het niet waarom wij nog koi kopen. Het is gewoon de max om naar jou koi te kijken! 👍😜😱 Zeer goede kommentaren!


Roy

Met plezier gelezen, en genoten van de filmpjes 👍👍


Jack

Het is toch net een grote Koishow aan het worden daar in Arendonk !


Andrée en Ludo

Gewoonweg schitterend! 


Sjakie

Het doet me deugd dat alle koi goed de winter uit zijn gekomen en inderdaad dat is mijn showa Luc,maar de showa van hoshikin is echt geweldig wat een klasse.


Ben Brons

Het liefst kwam ik ieder weekend mijn aankopen bewonderen, maar ik mag het land jammer genoeg niet in van jou Bompa, dus moet ik het maar doen met oude filmpjes. Maar het ziet er allemaal heel mooi uit wat je zaterdag weer boven gehaald hebt


wiechert

Ik heb in elk geval ook enorm genoten van de filmpjes. De vissen zien er fantastisch uit als ze uit het groene water komen .
Ja en de showa van Hoshikin is een geweldig mooi exemplaar echt iets voor de show zoals Ben al zegt.


Polleke

Ik kan maar 1 ding zeggen , spijtig dat ik er niet bij was want het is de moeite wat daar bovengehaald werd ! 

Johan D

Toch beter gegaan Paul , zonde hè 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74