De hemel ingeprezen

De hemel ingeprezen

Blijkbaar was het een sanke die veel harten sneller deed kloppen bij sommige klanten. Vooral Jack en Matthijs spanden de kroon en verheerlijkten deze toch wel charmante sanke. Ik heb dan ook veel stormen doorstaan om deze sanke aan te kopen en de koop tot een goed einde gebracht.

Laat ons eens even bekijken of deze sanke ook zijn succes zal waarmaken. Ik ga haar vandaag tegen een te lage prijs aanbieden. Een bedrag dat normaal veel te weinig is voor deze sanke. Bovendien ben ik bereid om een extra geste te doen naar de kopers, en zal  het voorstel hieronder even formuleren.

Sanke SA-V21-2420 dat is de code die ze zal krijgen, en zo zal ze dadelijk ook onder de knop nieuwe koiaanwinsten verschijnen. Tot morgenavond 20.00 uur ga ik deze sanke te koop aanbieden, beginnende met een bedrag van 750 euro. Men kan opbieden met telkens een schijf van 50 euro per bod.

Wie het laatste bod geeft wordt de eigenaar van deze spraakmakende sanke. Bovendien ben ik bereid om deze een seizoen GRATIS in de opgroei te laten. Het hoeft niet, maar het mag. Wie een bod wil doen, moet mij via mail of sociale media contacteren. Ik zal het bod telkens in het nieuws melden met of zonder naam, naargelang dit toegelaten is. Wel wil ik er even bij vermelden dat de normale verkoopprijs in normale omstandigheden om en bij de 1250 euro zou moeten zijn.

BESPREKING VAN ENKELE TOSAI, TE BEGINNEN MET 4 KOHAKU

Ik heb aan Ben gevraagd om zijn standpunten inzake de tosai even duidelijk te maken, zodat mensen begrijpen waarom deze tosai speciaal door hem geselecteerd zijn. Ik ga nogmaals vermelden, en dat is toch wel belangrijk, dat wij de grote imposante mannen links hebben laten liggen en ons meer gefocused hebben op de kleinere tosai met meer kans op vrouwelijke eigenschappen. Het is een gok en voor de verkoop niet bevorderlijk, want ze zijn niet zo expressief als de grote mannen. Of dit de juiste keuze is, zal nog moeten bepaald worden.

Ginrin kohaku met code GK-V21-2254

Deze tosai is gisteren aan de beurt geweest en staat reeds onder de nieuwe koi aanwinsten. Een tosai die helaas veel te duur is, maar dat heeft zijn reden. Ben vertaalt het als volgt: Een visje dat per direct een enorme totaaluitstraling laat zien. De kop, backbone en staarstuk geven een stevige indruk, dus alles aanwezig om een mooi lichaam te ontwikkelen. Het patroon is om van te dromen, de rode vlakken liggen precies goed verdeeld op het lichaam met overal precies genoeg wit ertussen om zo alle patronen tot hun recht te laten komen, inclusief odome. Het gin is over het hele lichaam overal even sterk en kiwa sashi zijn zeer goed. Het shiroji is spierwit en het beni is zeer intens maar niet te hard,wat een goede garantie geeft voor langdurig goed beni. Ginrin in deze kwaliteit zijn extreem moeilijk te bemachtigen en helaas vind je dat ook in de prijs terug.
Prijs: 2 950 euro 

Kohaku met code KO-V21-289

Kohaku met een pracht van een maruten vlek die zeer geschikt is voor het uitgroeien en zeker niet te klein zal gaan tonen. Ook de rest van het patroon ligt naar wens verdeeld en zal later ook zeer goed tot haar recht komen. Sashi is netjes gelijkmatig op 1 diepte en nergens te breed, dus kans op mooi inklaren heel groot. Kiwa ziet er keurig uit ,mooi strak en nergens geen gekke uitlopers die later de aflijning  zullen verstoren. Beni is van uitmuntende kwaliteit en shiroji is zeer gioed. Kop en lichaam zijn sterk voor zo een jonge vis ,dus een goede body mag verwacht worden.
Prijs: 950 euro

Kohaku met code KO-V21-2276

Een kohaku met een zeer solide patroon, wat uitermate geschikt is voor als de koi later groot is. Dan zal het tot haar volle recht komen en een prachtige verschijning worden. Zeer sterk beni en shiroji maken haar nog sterker. Kiwa en sashi zijn extreem goed. De kop en body verraden een goede toekomst ontwikkeling.  De koi lijkt nu simpel,maar ik denk dat deze later vele zal verrassen in positieve zin.
Prijs: 750 euro

Kohaku met code KO-V21-2140

Een kohaku met een zeer speels patroon. Ondanks het speels patroon heeft de vis toch een heel scherp kiwa ,wat dikwijls bij speelse patronen niet het geval is. De verdeling van het patroon ligt mooi verdeeld en zal bij het uitgroeien steeds beter tot haar recht komen. Sashi ziet er heel goed uit voor de toekomst, mooi op een egale diepte en niet te breed wat het inklaren maximale kansen geeft. Het visje heeft nu al een heel goede beenderstructuur,die zeker geschikt is om een krachtig lichaam te ontwikkelen. Beni en shiroji zijn van zeer goede kwaliteit.
Prijs: 1 250 euro

Sanke met code SA-V21-2420

Ik laat het aan de bewonderaars over om in de reacties hun mening de vrije loop te laten om uit te leggen waarom deze tosai zo geweldig is. Zoals hierboven vermeld, wordt deze sanke per opbod aangeboden tot morgenavond 20 uur. 
Startbod: 750 euro

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wel wil ik er nog eens aan toevoegen dat deze tosai de duurste zullen zijn die aangeboden worden. De rest zal veel aangenamer in prijs zijn dan deze toppers, buiten mijn persoonlijke lievelingssanke....
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor de nieuwelingen toch nog even de code uitleggen. Het lijkt ingewikkeld, maar dat  is het niet. De code is enkel zo gemaakt om de koi snel een plaats te geven als er info gevraagd wordt. Normaal als  je de laatste cijfers doorgeeft weet ik voldoende. Maar hier nog even de uitleg !

KO staat voor Kohaku
V21 staat voor een veiling in het jaar 2021
het nummer daarachter, bijvoorbeeld 2420 wijst altijd naar de maand, in dit geval 2 = februari, en het nummer van de koi in de betreffende veiling, in dit geval 240. Op deze manier kan ik altijd onmiddellijk de koi een plaats geven in de hierarchie. Als ik deze nummer zie dan weet ik dat de koi gekocht is op de veiling van februari 2021 en die de nummer 420 had. 

Deze nummer geld enkel voor de koi van de veiling. De ander gekochte koi krijgen een iets eenvoudigere nummer, bijvoorbeeld 2102006, dit systeem kan makkelijker uitgelegd worden. De 21 staat voor het jaar, 02 staat  in dit geval voor de maand, namelijk februari, en nummer 6 is in dit geval de opeenvolgende nummer van de koi die ik in de maand februari aankocht buiten de veiling. In dit geval dus de 6de koi van mijn aankopen in februari 2021. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OP SPECIAAL VERZOEK EN DOOR DE CONSTANTE DRUK

Ik heb toch besloten de koi die afzonderlijk werden aangeboden toch al op de website te plaatsen. Er zijn nog 30 koi, maar die komen uit setjes en die moeten we nog afzonderlijk fotograferen en filmen. Deze hoop ik in de loop van de volgende week te ontvangen en zullen dan ook aangeboden worden.

Morgen ga ik een nieuwsitem schrijven met de mogelijkheden voor de opgroei. Hier zal ik speciale aanbiedingen, mogelijkheden voor vrijmaken. Geniet ondertussen van de aangeboden tosai.

 

Laat Een Reactie Achter

9 reacties

Harro

Mooi zo laten Matthijs, dan kom je maar een keer een bakkie doen 😉

Matthijs

Haha daar houd ik je aan als je deze hebt Harro!


Matthijs

Bouw van de sanke is echt subliem, sumi goed geplaatst, op het filmpje lijkt er zelfs rond de schouder nog wat te zitten. Maruzome kiwa... prachtige huid... frame om jaloers op te worden. Deze sanke is echt pure toekomst! Ik ben sowieso enorm nieuwsgierig hoe deze gaat evolueren de komende jaren dus de koper is gewaarschuwd ;-) ik wil deze dolgraag opvolgen!

The Untouchable

Je bent overduidelijk 'weg' van die kleine sanke, hé Matthijs. Gegeven dat je er zo lyrisch over bent, waarom deze dan zelf niet aankopen? Echt iets voor jou zou ik zeggen, en wissel nu eens heel even van hobby. Als ik het goed begrepen heb uit het nieuwsitem, alsook uit onderstaande reactie van Luc himself, is de sanke nog niet definitief verkocht en kan je er nog op bieden met telkens een surplus schijf van 50 euro. Diegene die er thans 800 euro voor biedt, wordt er (minstens tijdelijk) de nieuwe eigenaar van. En zo kan het nog doorgaan tot uiterlijk vanavond 20u. . . . je hebt dus nog tijd zat . . . 

Matthijs

@The Untouchable Simpele reden...momenteel geen budget... anders had ik Luc een bieding meegegeven op deze koi en was deze nooit voor anderen te koop gekomen! Maar je bent welkom om te sponsoren ;-)


interkoi

De aankoopprijs is gelicht. Het is nu aan eventuele bieders. De sanke  is verkocht op dit ogenblik voor 750 euro incl. de groeikosten. Wil iemand meer bieden, gelieve dit dan te melden. Het volgende bod is 800 euro.


Johan

Mooie selectie Luc/Ben wat een toppers bood Momotaro weer aan op de veiling. 


Jack

Zeer fraaie aankopen Luc. Goed bezig !


Jurriaan

Hoi Luc, de video's staan nog op 'prive" als de link wordt aangeklikt.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SM-V20-12196

Shiro Muji SM-V20-12196
Verkocht