Stevig onder druk

Stevig onder druk

Ik krijg veel verwijtjes en of mails aan om de gescoorde tosai te laten zien, ondanks het feit dat ik uitstel heb voorgesteld om de gescoorde tosai nog even in het duister te laten. Waarom doe ik dat ?

De reden is in principe eenvoudig. Ik wil even alles op een rijtje zetten wat betreft de aankopen, want er zitten hele dure en betaalbare tosai tussen, en het is een hele klus om 47 tosai te plaatsen, te beoordelen en van prijs te voorzien.

Bovendien wil ik een aanbod maken aan potentiële kopers met een gedegen uitleg waarom we op deze tosai geboden hebben. Wij weten ondertussen waar de klepel hangt, en al de prachtige tosai hebben bepaalde kenmerken die in principe heel belangrijk zijn en die ons toch tot bepaalde argumenten dwingen.

Wat is waarheid ! Wat wij ondervindelijk hebben vastgesteld gedurende de jaren is dat de nu aangeboden tosai die enorm van grootte zijn, er perfect  uitzien op kleur en patroon, gewoonlijk een garantie is voor mannelijke koi. Nu is daar niets mis mee, maar het blijft een feit dat de meeste mensen toch vrouwelijke koi verkiezen.

De mannen echter zijn indrukwekkend mooi, heel gewild en oogverblindend op dit moment, en dat is nu precies wat we proberen te vermijden. Een bewuste keuze, want de meeste vrouwelijke koi zien er op dit ogenblik nog niet zo indrukwekkend uit en vallen minder in de smaak. Mannelijke tosai zijn ook veel groter en imposanter terwijl de vrouwelijke tosai eigenlijk bescheiden zijn op dit moment, en daar hebben wij ons vooral op gefocussed. Helaas, of  met andere woorden, ze zijn moeilijker te verkopen.

Er zijn meerdere kenmerken waar je op moet letten als ze nog zo klein zijn, en onze keuze is duidelijk geweest. De koi die wij graag hadden hebben we gewoon niet kunnen scoren. De meeste waren veel te duur voor de modale man.

Een goed voorbeeld daarvan was tosai 262. Ik heb deze speciaal opgevolgd omdat ik een degelijk onderbouwd bod had gekregen, waarvan ik bijna overtuigd was dat er een reeële kans werd geschapen om deze aan te kopen. Mijn schatting verliep zoals ik ingeplant had, maar helaas was ook dit bod was niet voldoende. De verkoopprijs zou ver over de limiet gaan wat de meeste mensen voor lief zou zijn.

De enige koi die ik gepresenteerd heb is de fantastische ginrin kohaku. Ik zal deze vandaag te koop aanbieden, maar verschiet niet van de prijs. Hier heb ik hard voor moeten vechten en hierdoor zal deze ook heel moeilijk te verkopen zijn. Ik ben echter gefascineerd door dit prachtig exemplaar van Momoko.

Onze wishlist hebben we op de voet gevolgd en in de loop van de volgende week zal ik ze aanbieden één voor één, dus een klein beetje geduld zodat ik alles een juiste plaats kan geven, maar tegelijkertijd ook een interessante aanbieding op de proppen kan toveren. Er volgt vandaag nog een dag van intens volgen van de veiling, alhoewel ik vandaag minder succes verwacht, want de dure kanonnen komen nu aan de beurt.

Bloedstollend mooi is deze ginrin kohaku. Het aanbod is dat ik deze gratis in de opgroei in de serre wil laten doorgroeien tot in het voor jaar van 2022. De ingeschatte grootte na deze periode zal volgens mijn toch om en bij de 55 cm zijn, zoniet meer. Ik weet dat het een hele onderneming is, maar ik moest en zou deze koi hebben. 

HET BIEDEN OP DE WHITE KARASHI IS TOT DEZE AVOND 20 UUR.
 
Voor diegenen die het niet begrijpen hoe je kan bieden. Ik ben in principe altijd te bereiken en ik antwoord zelfs vrij snel op ieder bericht, tot ongenoegen zelfs van mijn vrouw. Dus bieden kan via de reacties, maar wil je onbekend blijven, mail me dan of contacteer me via messenger, whatsapp...whatever....

Laat Een Reactie Achter

9 reacties

interkoi

Er is om 7.58 uur een bod binnengekomen op de white mango karashi van 1700 euro. De bieder wil onbekend blijven. Het bieden is bij deze dan ook afgelopen ! De nieuwe eigenaar is ....

Ronny V

Proficiat aan de anonieme bieder.  
Maar moest dit bod dan niet voor 20u00 vermeld worden zodat andere kandidaten nog konden overbieden? 
Komt er net voor de eindtijd een hoger bod binnen, dan wordt de eindtijd bij de meeste veilingen die ik ken (ook niet koi-gerelateerd) verlengd met een vooraf aangeven tijd, bijv. 5min.  Is dat niet de eerlijkste manier van veilen/bieden?


Kondho

Had het over de ginrin Kohaku 2254, is volgens mij een TM.jr. ipv Momoko maar blijft gelijk, een pracht visje.


Kristof_d

Ik ben zeker dat er meerdere toppers naar Arendonk komen. De keuzes die jij en vooral Ben genomen hebben zullen de juiste kwaliteit hebben.
En alles binnenhalen waar we van dromen lukt niet, daar moeten we realistisch in zijn.


Kondho

Nu vraag ik mij toch af hoeveel percent vrouwelijk je de ginrin tosai schat. 50/50 of ... mama is TM.jr. zal een leerrijk jaar worden. Geduld is een mooie deugd, mijn oor. Veel geluk.

interkoi

we hebben ditmaal de koi gekozen die absoluut nog niet te sexen zijn, en waarbij wij een bepaalde visie hebben die gebaseerd is om vrouwelijke koi te selecteren. Niet de grootste, zeker nog niet kunnen sexen en eigenschappen die wij door de jaren geleerd hebben. We zullen het volgend jaar weten. Een risico...tja, zonder proberen leer je niets !


Peter De Clercq

Je doet dat goed Luc en ik kan jou strategie best volgen. Ik wil en kan daar niet aan meedoen. Zoals je zegt het zijn ook geen broodjes die je koopt en voor waarschijnlijk de kostprijs mag het dan ook zeer goed omkadert worden. Ik kan dergelijke koi ook niet inschatten en daarom vind ik jou begeleiding juist zeer goed! Ik den dat de meesten van ons dat ook niet zog goed kunnen. Een nisai zie je meestal wat het kan worden. Maar zoals ik af en toe al is bij mezelf heb kunnen zien... De tosai bekijken in de toekomst is zeer moeilijk vind ik en kan ook zeer vaak grote teleurstellingen geven. Dat is mijn eigen kennis van deze materie.


Wim DW

ik breng een bieding uit op de witte karashi - 2102006 - en start met 1600,00 €

interkoi

Dank je wel wim. Het bieden  kan tot deze avond 20.00 uur zoals afgesproken in vorig nieuwsbericht.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SM-V20-12196

Shiro Muji SM-V20-12196
Verkocht