De onvoorspelbaarheid der dingen

De onvoorspelbaarheid der dingen

Van jumbo naar mini, het is een kleine stap met grote gevolgen en misschien doe ik het wel helemaal verkeerd. Maar nietsdoen is stilzitten en daar heb ik een gloeiende hekel aan. De toekomst zal uitwijzen of ik gelijk heb of niet.

Maar vooraleer daar wat verder over te praten wil ik eerst 2 nieuwe aankopen bevestigen van 2 karashigoi uit de stal van Matsue en gekweekt uit de befaamde karashigoilijn van Sakai FF. Ik weet het, voorlopig moet ik het met éénkleurigen en de  kleintjes stellen, maar wat moet je als er niets anders is.

Wel heb ik het geluk dat er een white mango karashi bij zit, want daar heb ik niet alleen een zwak voor, die zijn ook imens populair; denk maar aan dit monster van 85 cm en waar iedere dag van genoten wordt. Ik ga ze dadelijk op de website zetten onder de knop nieuwe koi aanwinsten, waarbij de white mango voorlopig geen prijs zal vermelden.

Het is mogelijk dat er mensen zijn waar de white mango heel waardevol voor is en die zou ik graag zijn waarde laten bepalen door deze aan te bieden met mogelijkheid tot opbod. De bodemprijs voor het witte monster is 1500 euro. Dit is geldig tot morgenavond 20.00 uur.

Wie deze koi wenst aan te kopen, kan zich melden, maar iedereen heeft het recht om meer te bieden a rato van 100 euro per bod. Ik hoop tot zijn ingebeelde waarde te komen, maar dat is natuurlijk afhankelijk van de gewildheid van de liefhebbers. De normale verkoopprijs zal in ieder geval hoger zijn, en door dit systeem neem ik dus een klein risico.

Hier het filmpje van de karashigoi van Matsue die aangeboden wordt voor 1450 euro

Hier het filmpje van de white karashigoi van Matsue die aangeboden wordt tegen opbod tot morgenavond 20.00 uur

Tenslotte nog een filmpje van beide samen.

-------------------------------------------------------------------------------------------

EEN WOORDJE UITLEG OVER DE VEILINGVISSEN

Ik heb besloten om de foto's en filmpjes momenteel nog niet te publiceren. Ik zal het proberen te onderbouwen. Ten eerste is de veiling nog niet voorbij, die duurt nog tot morgennamiddag en ik probeer nog wat te scoren.

Daarnaast vind ik het een moeilijke zaak om deze tosai te presenteren zonder uitleg en zonder ze voor te stellen, vanwege de kwaliteit van de tosai in combinatie van de prijs, want niet iedereen zal gelukkig zijn met de prijs. De aankopen zijn ondanks te coronacrisis exorbitant hoog volgens mij en ik probeer ze op een manier aan te bieden die toch gunstig uitvalt.

Je zult even moeten wachten, maar het systeem dat ik voor ogen heb, is iedere koi afzonderlijk per dag te presenteren met de nodige uitleg waarom wij deze koi aankopen. Ze werden vooraf door ons, en vooral door Ben meer dan eens bekeken, en dat wil ik onderschrijven. Ben zal dus bij iedere tosai een uitleg geven waarom hij deze geselecteerd heeft. 

Ik heb de opdracht gegeven om de setjes afzonderlijk te fotograferen en te filmen zodat iedere koi duidelijk in zicht is en niet in één foto met 10 stuks worden getoond...dat wil ik niet, want iedere koi heeft zijn eigenwaarde. Hier moet ik echter geduld voor hebben en wachten tot het zover is.

Ik probeer de koi ook aan te bieden inclusief een verblijf in de serre. Gewoonlijk heeft dit de beste ontwikkeling tijdens de eerste levensjaren en de resultaten van de serre zijn gewoonlijk meer dan positief. Ik probeer de prijzen ook heel democratisch te houden, zodat iedereen in de macht is om een aankoop te doen.

Hoe hoog die prijs zal zijn is ook afhankelijk van de aankoop van de koi, want dat is niet van de poes. Zijn ze het waard ? Een goede vraag ! Maar om een selectie te halen naar de veiling van Momotaro zijn vele selecties nodig, anders geraak je niet aan de top.

Eén ding moet je de Japanners nageven. Hun selectie is niet gefundeerd op geldgewin maar op kwaliteit. Zullen wij Europeanen bij een selectie snel de woorden gebruiken van "och hier kunnen we ook nog wat aan verdienen", dan is dat bij de Japanners niet het geval. Dat verklaart ook hun succes in het kweken van koi...geen toegevingen in kwaliteit en je komt pas in de selectie voor de veilingen als je het verdient. Daarom ook de prijs en daarom ook het respect dat ze verdienen.

Ik vraag je dus om geduld te hebben met het presenteren van de koi, want de prijsbepaling is ook afhankelijk van de verdere aankopen. We gaan er dit jaar voor om de best mogelijke resultaten te halen in de serre, geschroeid op onze ervaringen. 

De tosai die we in ieder geval tot hiertoe gekocht hebben zullen tot april in Japan verblijven in een afzonderlijke vijver voor Interkoi bestemd onder de beste zorgen, waarbij er dus nog een bepaalde groei mogelijk is onder de beste condities.

Of we de goede beslissing hebben genomen weten we niet, we zullen het gaan zien. Om je toch een voorproefje te geven van de prijsopbouw, zal ik proberen een prijs te formuleren die tussen de 600 en onder de 1000 euro zal blijven, een paar uitzonderingen daargelaten.

Heb vertrouwen en wacht aub geduldig je tijd af !

 

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

The Untouchable

Het is niet duidelijk hoe of langs welke weg er kan geboden worden op de white mango, dit is niet concreet meegedeeld in het nieuwsitem. Het valt aan te nemen dat zulks, met het oog op volledige transparantie, via de Reacties dient te gebeuren (en bv. niet via mail of messenger). Klopt?  

interkoi

Maakt mij in principe niet uit, ik vermeld het wel in de reacties met of zonder vermelding van de bieder, tenzij dat toegelaten is. Er is nog geen bod binnen gekomen.


Matthijs

Witte Karashi... prachtig! Bijna net zo mooi als de mango die je eerder postte...


Kristof_d

Ooooh, die witte 🤤


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SM-V20-12196

Shiro Muji SM-V20-12196
Verkocht