De winter online koishow

De winter online koishow

Of er velen onder u de winter online koishow hebben gevolgd weet ik niet, maar ik heb er tussen de soep en de patatjes toch rekening mee gehouden, want het is even een drukke periode voor mij. Er is vooral de veiling die ik moest opvolgen, dan nog wat nieuw aangekocht koi updaten, en dan zijn er ook nog de onderhoudswerken en sociale verplichtingen die ik moet nakomen...dus genoeg te doen.

Buiten een kleine kanttekening over het geluid dat nogal eens te wensen overlaat lijkt me alles gesmeerd te zijn verlopen. De presentators Ronald en Ruud, het RR duo leidde alles in goede banen, alhoewel ze af en toe zelf veel plezier schenen te hebben in hun eigen optreden. Chapeau in ieder geval, het was een goed initiatief om de koihobby terug leven in te blazen !

Ben ik tevreden over de uitslagen ? Och, na bijna 20 jaar mee te doen aan shows weten we wel waar de klepel hangt en hebben we ons lesje wel geleerd. Er zijn altijd punten van discussie, dus kan je beter de strijdbijl begraven en tevreden zijn met datgene wat je toegedeeld krijgt.

Het lijkt me ook een ondankbare taak om zoveel koi te jureren, en dan nog voornamelijk filmpjes te bekijken die soms goed, soms heel slecht zijn. Uiteraard blijft de live show nog altijd te verkiezen boven een online koishow, maar het is te waarderen dat er zoveel inzet getoond wordt in deze tijden om de koihobby toch weer even tot leven gebracht te hebben.

Wij vonden dat we 2 mooie vaten hadden gepresenteerd die eruit sprongen van degelijkheid en klasse. Ze mochten gezien worden en de koi die ik gekozen had waren meestal koi van klanten die gevraagd hadden om hun koi in te zetten op de show.

Van de 10 ingezette koi waren er slechts 2 die nog niet verkocht waren, de andere 8 waren allemaal klantenkoi die hun toestemming hadden gegeven. Bij het doornemen van de vaten, een 60-tal in totaal met ongeveer 5 vissen per vat wat toch neerkomt op 300 koi, herkende ik veel koi die door onze handen waren gegaan. Sommigen ervan behaalden een stevige prijs, anderen dan weer niet ! 

De koi die ik ingezet had, kan je op de 2 foto's bekijken met de vermelde prijzen. De volgende dagen is het hier toch even hectisch in verband met de lopende veiling en moet ik mijn focus op de veiling behouden. 

Een hele leuke anecdote vond ik persoonlijk, was de deelname van Polleke met enkele van zijn lilliputters. Ik had hem al zo dikwijls gezegd om eens aan een show mee te doen, echter zonder succes. Maar de online koishow, dat zag hij wel zitten...en met succes.

Wel kon ik enige trots niet onder stoelen of banken steken dat hij met een sanke die ik ergens in de jaren 2012 - 2013 of zo aankocht bij Joachim van t' Viske toendertijd een mooie 2de prijs nog behaalde. Ze is ondertussen toch al een jaar of 16 volgens mij.

Na even verder te zoeken zie ik dat het april 2015 is dat deze sanke aangekocht werd. Ze was toen al op jaren, maar nog altijd in topconditie. Ik heb nog een filmpje gevonden van deze sanke en het doet me plezier om deze nog eens te kunnen zien in een show....

Ook complimenten aan iedereen die meegedaan heeft met de show, en of je nu prijzen gewonnen hebt of niet, je hebt je ingezet voor de kohobby en dat is meer dan voldoende !

HIER KAN JE DE WINNAARS VAN DE WINTER ONLINE KOISHOW NOG EENS ZIEN

 

Meer afbeeldingen

De winter online koishow: afbeelding 1
De winter online koishow: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

10 reacties

Johan

Gefeliciteerd met de behaalde prijzen Interkoi / Paul / alle Interkoi klanten / andere deelnemers.

Weer een leuk initiatief van de RR en hun mannen.
Had wel wat vraagtekens bij de prijzen ook in de hoogste Categorie maar het was een hele leuke opzet.


Jack

Polleke , Gefeliciteerd ouwe strijder !
Duidelijk Goed Bezig


willy

Proficiat Polleke. Een mooie beloning voor goed vijveren. Respect.


ben

proficiat paul


Wim DW

proficiat aan alle deelnemers, proficiat aan R&R, proficiat aan diegene die de vragen en de antwoorden verzonnen heeft in de kwis.  Uiteraaard zijn er steeds zaken ter discussie - maar je moet het maar weer doen, 600 koi gaan beoordelen... ik heb af en toe gekeken en vond het ontspannend. Of het in de zomer live of weer streaming gaat worden zal later wel blijken.... wordt vervolgd.


Polleke

Het was een keileuk weekend maar wel vermoeiend voor de polle . Wel verschoten van de prijzen en nee ik heb de jury niet omgekocht hehe .Grtjs 

Wim DW

proficiat met je prijzen - proficiat met je optreden . top gedaan


ben.

Keurig verwoord van jou luc en iedereen in zijn waarde gelaten zoals het hoort.
Helaas ben ik niet zo lief als jij en vind ik dat het gewoon moet kunnen dat je je mening geeft als je vind dat het ergens iets anders gekunnen,gemoeten had .
In mijn geval vind ik dat de tweede prijs voor onze kohaku in size 7 heel voorzichtig gezegd niet naar kwaliteit beoordeeld is .
Niet door ons maar door de momotaro koifarm gevraagd om de koi niet te verschepen, maar in japan te laten om de all japan te spelen,gezien het 1 van hun betere sansai is .
Ik heb de body huidkwaliteit en met name het kiwa sashi vergeleken met de koi die de eerste plaats gehaald heeft en dan zijn voor mij de verschillen duidelijk zo groot ,dat het in mijn ogen andersom had moeten zijn .
Verder no hard feelings en gefeliciteerd aan de gene die wel geonnen heeft ,maar zo heb ik mijn hart ook weer gelucht ,ik ben tenslotte geen jury en misschien zie ik het wel verkeerd,dat kan natuurlijk ook.

Wim DW

Luc is iets ouder - daar zijn de puntjes al van gevijld - snap je verhaal.


Johan d

Proficiat Luc,polle en andere klanten die meegedaan hebben. 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SM-V20-12196

Shiro Muji SM-V20-12196
Verkocht