Aanbiedingsdag 19 december

Aanbiedingsdag 19 december

De koi zijn dan 3 weken binnen, en zoals het er nu uitziet zijn de meeste koi goed hersteld van de reis.

De koi waren niet aanwezig op de opendeurdag, en daarom lijkt het mij niet meer dan normaal dat ik nog een speciale dag organiseer om de koi te presenteren.

Ik ga dit echter op een andere manier doen. Misschien heb je je zinnen gezet op één van de koi die momenteel aangeboden worden.

Geef me door welke koi je aandacht heeft getrokken. Op zaterdag 19 december zal ik de gekozen koi tussen 12.00 en 13.00 uur, centraal in een showvat plaatsen van 250 cm zodat je de koi goed ziet rondzwemmen, zeg maar op de manier zoals ze het bij de veilingen meestal doen.

Je hebt voldoende tijd om de koi te bekijken, en als je wil zal ik de koi ook nog even in een bowl zetten om hem nauwkeurig te bestuderen.

Ik zal bij iedere gekozen koi een persoonlijke enveloppe maken met 3 voorstellen tot aankoop. Afhankelijk van je keuze zal ieder voorstel anders zijn, want iedere koi leent zich niet tot eenzelfde voorstel. Deze voorstellen worden dus op maat van de koi geschreven.

Je hebt voldoende tijd om de koi te bekijken en om de voorstellen te bestuderen. Het zal hier voornamelijk gaan om de mannelijke koi, want ik moet de vooroordelen tegenover de mannelijke koi proberen te doorbreken.

De mannen van Momotaro zijn niet te vergelijken met de meeste mannen van andere kwekers. Buiten het feit dat de selectie die ik heb aangekocht nog eens van een bijzonder hoog niveau is, zouden dit mannen moeten zijn die een gezegende grootte zouden kunnen bereiken, waarbij de grens van 80 cm geen onmogelijke zaak zou moeten zijn.

Ik heb voldoende voorbeelden van mannelijke Momotaro koi die meer dan indrukwekkend zijn. Denk maar aan de oude bekende Domino, die met zijn 96 cm nog eens supreme champion werd. Ik kocht deze aan in 2009 als ik me niet vergis, en Rini kon zich niet inhouden om deze aan zijn collectie toe te voegen.

Als ik hem zie, denk ik er nog met veel heimwee aan terug. Dit filmpje is van 2011, dus amper 4 jaar geleden. Hij werd toen verkocht omdat Rini stopte met de koi en zich opnieuw wou toeleggen op de karpervisserij. Helaas heb ik achteraf nooit meer iets gehoord van deze reus.

Nu ga ik niet beweren dat de mannen die ik heb aangekocht 96 cm zullen worden, maar als ik beweer dat 75-85 cm in het verschiet ligt, dan denk ik dat ik niet teveel zeg. Ik heb nog een kanon zoals Domino zitten, alleen beantwoord deze niet aan de gevraagde eisen van de koiwereld, ondanks het feit dat ik hem geweldig vind.

Deze 5 jarige sanke is een koi om van te dromen, maar niemand wil deze koi hebben omdat "zijn patroon" niet voldoet aan de normen die voorgeschreven worden….hoe kleinzielig kan men zijn.

Laat je nu eens niet leiden door de prietpraat van "de koikenners", maar laat je leiden door het gevoel. Deze mannelijke koi heeft een bijzonder goede body, zal nooit een buikje krijgen door de opstapeling van eitjes. Heeft een geweldig karakter, en is sowieso groter dan menig andere koi die bij de meesten in de vijver zwemt. Hij is 75 cm en ik vind hem geweldig.

Of wat vind je van dit kanon van 77 cm als gosai, en zo zou ik er nog enkele kunnen opzoeken....

Nu is het zo dat de 16 maanden koi die ik nu aangekocht heb, nog eens stukken beter van patroon zijn, nog meer potentie hebben en een geweldige bouw laten zien.

Ik wil het cordon sanitaire dat tegen mannelijke koi gesteld is doorbreken, en deze selectie die stukken beter is dan menig vrouwelijke koi proberen aan te bieden aan die mensen die ook mee willen werken aan het laten evolueren van deze mannen.

Ik heb wel de nadruk gelegd op de mannelijke koi van Momotaro, vergeet dit niet ! De nadruk zal dan ook gelegd worden op het opvolgen van deze koi in de toekomst, en de aanbieding die ik maak zal ook bepaalde voorwaarden inhouden, afhankelijk van de gekozen koi.

Ik zet de koi vandaag nog onder de knop "nieuwe koiaanwinsten" en al wie interesse heeft om een speciaal aanbod te krijgen, stuur me een mail met de codenummer van de koi die je wenst te zien. Op zaterdag 19 december zal deze in een bowl gezet worden. Je kan deze bekijken en je krijgt tegelijkertijd een persoonlijke aanbieding via een enveloppe die ik je zal overhandigen.

Het is dan dat je moet beslissen of je gebruik wil maken van de aanbieding of niet.

Meer afbeeldingen

Aanbiedingsdag 19 december: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240