De Ueno showa van Huub

De Ueno showa van Huub

Enkele dagen geleden kreeg ik een update aan van één van de Ueno showa van verleden jaar.

Helaas was het enkel een foto, en geen filmpje, maar dat is me beloofd tegen volgend jaar. Voor zover ik het kan zien is het resultaat toch bijzonder positief. Dit was de begeleidende commentaar:

Hoi Luc, hier een update van de ueno showa.

Ik heb de Koi in jan 2015 bij je gekocht en rond maart 2015 opgehaald. De koi heeft hele zomer op 22 - 23 graden gezeten met heel veel lucht, veel voer en veel vers water en een geringe bezetting van de vijver.

De Koi was 57 bij aankomst en vandaag gemeten op 71 cm. Prima groei en ontwikkeling dus. Hi is goed en het sumi is al ver doorgekomen. De koi had wel een paar slechte plekjes hi op de kop en op de zijkant en dat blijft zo.

Toch een koi met een prima kwaliteit / prijs verhouding waar ik zeer tevreden over ben. Ik verwacht dat 80 + cm geen probleem is als ze verder gezond blijft.

Groeten Huub.

Een filmpje van verleden jaar toen ze nog nisai was, kan ik natuurlijk wel laten zien. Dit was ze als nisai en qua body zie je een degelijke verandering...

Het is moeilijk om een koi van een foto te beoordelen, maar voor wat ik kan zien ben ik toch verrast door deze ontwikkeling. Een foto is maar een momentopname, en persoonlijk zie ik de koi graag zwemmen. Dan kan je ook de schwung en de elegantie van de koi bekijken.

De body lijkt me stevig en solide met de kop en het lijf mooi sigaarvormig, wat opgevuld wordt met een stevige staartpartij. En wat te denken van de backbone ? De zwakke plekjes hi, kan ik niet echt zien op deze foto. Trouwens iedere koi heeft hier of daar wel een minpuntje, we moeten ze dat kunnen vergeven...

Waar ik hier toch zeker goede punten voor zou geven zijn de gestroomlijnde body, de kwaliteit van het shiroji en het sumi dat pertinent komt opzetten. Nog een jaartje erbij, nog eens 5 tot 8 cm erbij en je hebt een showa van 76-80 cm om U tegen te zeggen.

Ik wacht met ongeduld op volgend jaar met een filmjpe van minimum 30-40 sec. en een showa van 78 cm. Als ik dan toch iets wensen mag, dan ook een filmpje van zijn omgeving erbij….altijd mooi hoor, en alle mensen vinden het fijn om te zien…

Gisteren kwam ook Marc eventjes naar zijn sanke kijken die als nisai werd aangekocht, en ondertussen 3,5 jaar is geworden en de gezegende lengte heeft bereikt van 75 cm.

Deze Miss Japan II sanke zal ongetwijfeld de 80 cm grens zonder problemen kunnen overbruggen, en alles wat ze erboven doet is het werk van de eigenaar en is altijd meegenomen.

De overige koi hebben een kleine terugslag gehad na hun aankomst, en het is een kwestie van de koi nu gerust te laten en in het oog te houden.

Ondertussen ben ik wat aan het spelen met de gopro, en dit filmpje is een variatie uit een andere hoek bekeken.

De koi zijn nog vrij schichtig, maar het geeft op deze manier toch eens een andere kijk op de koi.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240