De zaterdag vloog voorbij

De zaterdag vloog voorbij

Ze waren er al vroeg bij om naar de koi te komen kijken. Een deel bekenden, maar ook verschillende nieuwe gezichten.

Ondanks het feit dat ik niet zou bowlen moest ik toch één koi laten zien. Als je van ver komt om een koi te kopen en je mag hem niet bekijken, dan wordt het ook moeilijk.

Dus toch even water bij de wijn gedaan en deze showa maar even in de bowl gezet.

De showa was goed in vorm, en vrij levendig. Maar bekijk die stevige bouw, dat staartstuk en die backbone, dat zou toch voldoende moeten verklaren nietwaar ?

Nog niet te spreken over het patroon, want als je een kindai wil, dan ben je bij deze koi aan het goede adres. Het sumi is misschien onvoorspelbaar, maar de rest zegt meer dan genoeg. Is dit een prijsbeestje of niet ?

In mijn ogen was de keuze niet zo moeilijk. Ga ze maar zoeken, dit soort koi met die body op 16 maanden, en dan van Momotaro….ga ze maar zoeken.

Het is één van de weinige zekerheden die ik heb, en dat is dat niemand dit soort koi van deze kweker kan aanbieden voor deze prijzen. Het nut van jarenlange trouwe dienst begint zich toch te lonen.

Ik denk dat ik het goed vertaal als ik zeg dat de aanwezigen diep onder de indruk waren van de fors gebouwde nisai die bovendien nog eens van een hoge kwaliteit zijn. Het is een prachtcollectie, al zeg ik het zelf.

Zaterdag 19 december wil ik iets speciaal doen met deze koi, maar ik moet nog even nadenken in welke vorm ik dit wil gieten. Dus nog even mijn grijze hersencellen laten werken.

Het was ook tijd om even afstrijkjes te nemen, maar ik kon niets verdacht vinden. Bij de buitenvijver met de nieuwe overkapping werd het nut bewezen van de opening aan de voorzijde.

Op deze manier kan ik toch makkelijk een koi bowlen en even een afstrijkje nemen. Deze koi doen het trouwens formidabel goed onder de kap, zitten lekker op 18°, de rust is verzekerd.

Je ziet het ook aan het gedrag van de koi. Een enorme vooruitgang deze overkapping en ik kan het iedereen aanbevelen. Voor wie interesse heeft in soortgelijke overkapping, stuur me even een mailtje met de maten en ik wil je graag assisteren, informeren en een gepaste offerte maken.

Vandaag ben ik aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur. Iedereen is altijd welkom….

Meer afbeeldingen

De zaterdag vloog voorbij: afbeelding 1
De zaterdag vloog voorbij: afbeelding 2
De zaterdag vloog voorbij: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137