Opgeruimd staat netjes

Opgeruimd staat netjes

Een van de meest bekende vijvers is ongetwijfeld de 1500 kuubs vijver van Momotaro.

Iedereen die ooit bij Momotaro is geweest zal altijd de 1500 kuubs vijver bewonderd hebben. Door de jaren heen hebben er al veel koi van Interkoi in rondgezwommen.

Wist je dat deze ieder jaar volledig gereinigd wordt ? Het moet een serieuze job zijn om deze volledig zuiver te spuiten met de hogedrukreiniger. Toevallig was ik daar toen deze leeg was, en het bood een raar gezicht.

Iedereen praat altijd over de enorme bakki showers bij Momotaro, en het is ook bijzonder indrukwekkend en lawaaierig. Wat ze meestal vergeten is dat er ook een enorme bioloog aan voorafgaat, die onder de wandelpaden is gemaakt.

Op de foto's kan je zien dat de "sobere" palletten die over het gangpad liggen, nu omhoog zijn gezet om uit te drogen vermoedelijk. Hieronder stroomt continue het water door de bioloog.

De enorme bakki showers zijn gevuld met bacteria house, en zoals je kan zien is er overal een soort mos over gegroeid.

Als je goed kijkt dan zie je ook om de zoveel meter een kanaal dwars over de bodem. Dat is voor de beluchting die overal dominant aanwezig is. Ik heb hier nog een filmpje gevonden van verleden jaar waar je dit kunt zien.

Ik ben momenteel mijn bakki showers aan het verwijderen, en ik krijg regelmatig de vraag gesteld waarom ik dit doe !

Eigenlijk moet je daar niets achter zoeken. Het was mijn wens om een kleine verandering aan te brengen in de infrastructuur tegen volgend jaar.

Ik heb alles doorgenomen met Ben, en in gezamenlijk overleg hebben we een bepaalde aanpassing in de biologische kamers gedaan, waardoor wij denken dat de bakki showers grotendeels vervangen worden.

Het plaatsen van een nieuwe overkapping is ook deels de reden van het verwijderen van de bakki showers, omdat het onmogelijk was om een degelijke overkapping te plaatsen als de bakki's bleven staan. En niet vergeten dat een overkapping dikwijls 4-6 maanden over de vijver ligt als we een zware winter hebben.

kijk maar eventjes naar dit filmpje. Ik kan niet uitdrukken wat een plezier het geeft om de koi onder deze overkapping te zien rondzwemmen. Naar mijn gevoel geeft de kap een uitstekende bescherming en voelen de koi zich bijzonder goed in hun vel. Je kan het aan alles merken.

Bovendien heb ik ook sierlijke watervallen gekocht die volgend jaar op de rand van de vijvers komen te staan, zodat het geheel een optisch mooi geheel wordt.

De voorste bakki showers heb ik bewust verwijderd omdat ik de biologische filters die nu altijd open en bloot in de zon liggen af te dekken tegen volgend jaar, zodat de bioloog vermoedelijk ook beter zal werken, en ook hier wil ik een soort waterval op plaatsen dat in de zomer voor de extra beluchting kan zorgen.

De bakki's hebben goed dienst gedaan en ik ben er nog altijd voorstander van, maar impulsief als ik ben, heb ik gekozen voor een andere aangepaste methode. Ik zal eind volgend jaar proberen te melden of het een verschil maakt of niet.

Meer afbeeldingen

Opgeruimd staat netjes: afbeelding 1
Opgeruimd staat netjes: afbeelding 2
Opgeruimd staat netjes: afbeelding 3
Opgeruimd staat netjes: afbeelding 4
Opgeruimd staat netjes: afbeelding 5
Opgeruimd staat netjes: afbeelding 6
Opgeruimd staat netjes: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240