Belangrijk bericht

Belangrijk bericht

Door omstandigheden kan de aanbiedingsdag op 19 december NIET doorgaan.

Ik kreeg gisteren van mijn kinderen een supercadeau, zoals je kan zien op de bijhorende foto. Er werd alle moeite gedaan om het op een andere dag te laten plaatsvinden, maar dit was blijkbaar de enige dag dat er nog vrij was.

Ik zal alle mensen verwittigen die zich ingeschreven hebben, en hun persoonlijk een mail sturen met mijn voorstellen, zodat ze nog altijd kunnen komen kijken naar de koi.

Ik zal zondag 20 december wel openhouden van 10.00 tot 13.00 uur om eventuele mensen die interesse hebben nog te ontvangen. Ik hoop dat dit me niet kwalijk genomen wordt. Dit cadeau is voor mij geweldig en kan ik helaas niet negeren.

De koi zijn ondertussen goed op hun plooien terechtgekomen. Ik denk dat de grootste problemen voorbij zijn, en nu is het een kwestie van overwinteren geworden.

Nog even terugkomen op de vraag gisteren van Johan in verband met de bioloog onder het wandelpad naast de 1500 ton vijver, kreeg ik het volgende antwoord van Adam:

Hi Luc

This is Bacteria House. Its been this way for the last 20 years , so its not new information. Submerged, old-style, no-hole, Bacteria House.

Adam

Met andere woorden is het de oude vorm van bacteria house, waarbij er geen gaten in de blokken werden gemaakt, dit kwam pas achteraf. De kracht van de bakki, wat eigenlijk "explosive air" betekent, wordt altijd ondersteund door het verplaatsen van een geweldige watermassa. De bedoeling is ook om een bergrivier na te bootsen.

Wat wij over het algemeen doen is een druppelfilter maken waar 10-15 kuub over stroomt. Dit kan je niet vergelijken met de overweldigende watermassa die over de bakki showers van Momotaro stroomt. Zoals je kan zien speelt lucht een belangrijke rol in het eco systeem, en wordt er op alle manieren zuurstof gepompt in het water.

Wat betreft de vraag van Ed over de afvoer via bottomdrains, dat klopt inderdaad, er zijn geen bottom drains, maar hierover kan ik niet meer info geven, want of er nog iets extra is buiten de zijafvoeren, dat kan ik niet zeggen, maar ik denk het niet.

Dus nog even op een rijtje wat betreft de dagen dat ik open ben:

Zaterdag 12 december: open vanaf 11.00 uur.

Zondag 13 december: gesloten

Zaterdag 19 december: gesloten

Zondag 20 december: van 10.00 tot 13.00 uur

Zaterdag 26 december: open vanaf 11 uur

Zondag 27 december: gesloten.

Tenslotte nog bedankt voor de enorme toevloed van verjaardagswensen. Dit was dit jaar wel enorm, met meer dan 150 felicitaties, ik zou er rode oortjes van krijgen...

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240