Aanwinsten Narita veiling

Aanwinsten Narita veiling

Het wordt tijd om even de Narita aanwinsten online te zetten. De aankopen volgen zich zeer snel op momenteel, en ik begrijp dat het voor sommigen misschien verwarrend is. Zijn we nu aan het einde van on latijn ?

Nog niet helemaal. Buiten deze serie heb ik nog een select groepje bijzonder mooie koi aangekocht, iets wat ik normaal niet graag koop, maar dat me wel altijd bekoord heeft, namelijk beni kumonryu. Nier zomaar de eerste de beste, maar ik moet wachten op de foto's en de filmpjes. 

Wat betreft de Narita veiling, hier heb ik 9 koi gescoord die ook niet vallen onder de noemer gosanke, maar heb me vooral gericht op de oshiba shigure, vooral ginrin waar ik een zwak voor heb, enkele doitsu knallers en een tancho showa, het paradepaardje, en bijzonder gewild door menig koikichi.

Hier moet wel een kanttekening bij voor uitleg. Normaal krijg je een tancho showa van deze kwaliteit nooit aangekocht wegens veel te duur. De vermoedelijke reden dat ik ze wel aan heb  kunnen kopen, hetzij niet goedkoop, zal vermoedelijk te wijten zijn aan een lichte verkleuring achteraan links van de koi. 

Het is zichtbaar, maar niet herkenbaar in het water. Ja het doet af van de waarde van de koi, maar niet in die orde dat het geen goede tancho showa meer is, integendeel. Als je bedenkt dat er tosai werden verkocht die 2 tot 3 maal zo duur werden verkocht als deze tancho showa, dan moet je toch even slikken en ben ik blij dat ik de kersen op de taart eruit geplukt heb. 

Na de vraag van enkele kandidaat kopers of de tancho showa nog een jaar azukari kan blijven bij Narita, heb ik van Ryuki bevestigend antwoord gekregen, hetzij tegen een extra vergoeding van 80 000 yen voor het seizoen 2021. Een uitgelezen kans om een koi bij Narita, het mekka van de koi te hebben zwemmen. Het meedoen met de AJYKS is een optie, maar dat moet ik nog bespreken.

Ik vind het een uitgelezen collectie, een aanvulling op mijn gosanke verzameling, maar natuurlijk moet ik dat niet alleen vinden. Ik zet ze hier even op een rijtje en contacteer me indien ik je blij kan maken met één van deze voorgestelde show kandidaten in Japan. 

Laat ons beginnen met de kleinere kandidaten.

Een ginrin oshiba shigure van 17 cm
Oshiba hebben altijd een bijzondere plaats ingenomen in mijn koibelevenis. Het doe me denken aan een ginrin oshiba shigure die ik in de jaren 90 ooit kocht via de koishow in Arcen. Ik heb ze later verkocht aan Wilfred, een klant regio Zwolle, die er ook nog een schilderij van heeft laten maken samen met een fantastische tancho en midori goi die hij bij mij aankocht. Ik heb het nu over de beginjaren van Interkoi. Het was een pracht trio, dat weet ik nog maar al te goed, en Willy zal zich de midori nog goed herinneren....

Nummer 2 is een gewone oshiba shigure van 17 cm
Let vooral op de intense kleur van deze oshiba. Herfstbladeren op het water is een bloemrijke vertaling van oshiba shigure, en de vergelijking is toepasselijk.

De 3de en de laatste oshiba shigure is ook een ginrin
Klein maar fijn, we zullen opvolgen wat ze eventueel in de opgroei gaan doen.

Een tosai doitsu sanke
Ik wou een andere doitsu sanke, maar moest me neerleggen bij de feiten, namelijk de prijs. Dus moest ik een andere uitzoeken die prijstechnisch toch haalbaar zou zijn. Dit is hij of zij geworden.

Doitsu sanke van Hiroi nummer 1

Doitsu sanke van Hiroi nummer 2

Doitsu sanke van Hiroi nummer 3

Bloed-en bloedmooi kunnen doitsu koi zijn, maar de voorgekauwde informatie die ik telkens hoor en waar ik de bergen van oploop, doet afbreuk van deze prachtkoi. 'ik hou niet van ginrin' - 'ik hou niet van doitsu'. Mensen laat je toch niet beïnvloeden door deze uitspraken, je weet niet wat  je mist.

Doitsu kohaku, top of the bill
Deze doitsu kohaku zou en moest ik hebben, ik moest echter de fles helemaal ledigen vooraleer ik ze in het bezit kreeg. 

Tenslotte de alomgeprezen Tancho Showa.
Hier hoef ik geen verdere uitleg over te geven. Alles is gezegd en bekeken. Alleen nog genieten is de boodschap.

LEVERING PROBITES

Aan alle mensen die probites besteld hebben voor de zomer. Alle producten komen donderdag binnen en zullen vrijdag gesorteerd worden. Het is mijn wens dat alles zo snel mogelijk opgehaald wordt. Ik zal alles klaar zetten zodat alles snel in zijn werk kan gaan, indien je wegens de corona toestanden niet te lang kan blijven. De pakketten die opgestuurd moeten worden zullen in de loop van de volgende week opgestuurd worden. Bedankt vooraf voor de snelle en gewenste afhaling van uw bestellingen.

ALLE NIEUWE KOI KAN JE NATUURLIJK BEKIJKEN ONDER DEZE LINK

 

 

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

willy

De midori goi is mij helaas ontglipt aan een snoodaard uit Arendonk😂😂😂,maar ere wie ere toe komt: hij had oog voor kwaliteit. 
Ik ben niet direct zo een tosai koper, maar sta versteld van de topkwaliteit die nu naar Arendonk komt.


Dick

De kwaliteit druipt er weer vanaf. Zonder andere koi tekort te willen doen, gaat ook mijn hart sneller kloppen van de "gewone" Oshiba Shigure. Zelf heb ik een Oshiba zwemmen van ca. 8 jaar oud, aangeschaft bij Interkoi en nog steeds de Grande Dame in mijn vijver. Voor mij nog steeds de vis, die zorgt voor rust en een bepaald evenwicht. Tot slot nog even benadrukt, dat de naam van deze soort ook wel erg tot de verbeelding spreekt.


Matthijs

Daar zijn wat hele mooie speeltjes aangekocht! Persoonlijk groot fan van de 2103019, plaatsing sumi is echt fantastisch!


Jack

Beni Kumonryui , Goed bezig Luc !
Mooie Tosai , vooral de normale Ochiba . Heel fraaie exemplaren .

interkoi

De Beni Kumonryu zijn afgelast....

Matthijs

@interkoi Zonde, mooie variëteit altijd! Waren niet de moeite?


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74