Maart, de maand van de Showa Sanshoku

Maart, de maand van de Showa Sanshoku

De showa hebben zich buiten genesteld en pronken met hun veren, ondanks het feit dat het schubben zijn. Ze zien er stralend uit, en ik ga de maand maart uitroepen tot de maand van de showa sanshoku. Ik nodig iedereen uit om te komen kijken naar de pracht van deze showa.

Er zijn nog een groot aantal tosai aangekocht, zowel op de veiling van Narita als naast de veiling van Narita. Ik heb echter nog niet de nodige tijd gehad om alles 100% te updaten, maar ik breng het zo snel mogelijk in orde. 

Afmattend zijn de online veilingen. Het lijkt mooi om alles op je stoel te volgen, maar het is mentaal een rollercoaster van jewelste. Je moet bijzonder geconcentreerd zijn, de voor-en nadelen afwegen en proberen ervoor te zorgen dat je geen fouten maakt, want je laat je vaak meevoeren in extase door de prachtige koi.

In dit geval heb ik gekozen voor enkele andere variaties dan de gosanke, ook al omdat me zo dikwijls verweten wordt dat ik alleen gosanke aankoop, terwijl ik toch regelmatig andere aankopen doe, zij het niet in overdreven mate.

Zelf ben ik altijd gebiologeerd geweest door ginrin oshiba shigure, en het is me gelukt om er een 2-tal aan te kopen tussen al het andere onbetaalbare geweld. Ze zijn klein, maar voor zover ik weet groeien die ook en we zullen zien na de zomer wat het resultaat gaat zijn.

Naast de ginrin oshiba en één gewone oshibe heb ik 3 doitsu sanke aan kunnen kopen van de gerenommeerde doitsu kweker Hiroi, die niet zo klein meer zijn, en 2 tosai, een sanke en een kohaku. De kohaku stond reeds lang in mijn geheugen geprint, want die zou en moest ik helaas hebben. Waarom helaas ? Tja, dan moet je blijven bieden, en dat is een klein probleempje ! Maar ik heb haar !

De topper van het geheel, waarbij ik al overspoelt werd door kandidaat kopers was de tancho showa natuurlijk. Zelden in deze kwaliteit te vinden, 61 cm en stralend als de zon ! Prijzig ? In principe niet, maar zoals ik reeds dikwijls gezegd heb, het is veel geld.

Omdat er meerdere aanvragen zijn, ook uit andere landen voor deze tancho showa, heb ik even overlegd met Ryuki San om deze nog een jaar azukari te laten. Dit is toegestaan, en dit zijn bepaalde voorrechten hoor ! De prijs hiervoor is 80 000 yen of ongeveer 620 euro ex BTW tegen de koers van vandaag. De ontwikkeling echter in het beste opvangcentrum ter wereld, is met niets te vergelijken.

Ik ga morgen aan de voorstelling werken met prijzen van de nieuw aangekochte tosai en zal deze zo snel mogelijk online brengen. Naast deze selectie heeft Ryuki San voor mij ook nog 10 speciale tosai aangeboden die onweerstaanbaar speciaal zijn voor de liefhebbers. Ze zijn prachtig, maar je zult moeten wachten totdat ik informatie heb ontvangen.

 

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Roy

555


Jack

555


phil

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml