dit filmpje laat zien.

" /> dit filmpje laat zien.

" />
Adam en Eva

Adam en Eva

Precies 36 maanden of 3 jaar is ze nu onze Eva. Meerdere mensen zullen deze zich nog wel herinneren als ik dit filmpje laat zien.

Ze behoorde niet tot de veilingkoi, maar heb ik geselecteerd uit de vijvers waar ik toegang voor kreeg om koi te selecteren.

Deze moet je zeker nemen zei Adam, daarom ook de naam Eva, want Adam en Eva zijn ontegensprekelijk met elkaar verbonden. Toch stel ik mij nog altijd de vraag wie er eerst was, Adam of Eva !

Ik heb er toch wel een tiental filmpjes van gemaakt, en dit filmpje is voor zijn vertrek naar de huidige verblijfplaats.

Als Adam zegt dat ik ze moet kopen, dan reageer ik onmiddellijk en zal altijd zijn raad opvolgen. Het is intussen een trouwe raadgever geworden, en niet te vergeten, number one op de Momotaro koifarm op dit ogenblik. Hij begon zijn carrière in hetzelfde jaar als ik mijn carrière in de koiwereld begon en dat schept banden.

Gisteren kreeg ik een update van Eva, die ondertussen 70 cm is geworden, en dan word ik blij, zeer blij. Het is in mijn ogen een typische Momotaro sanke….

Bekijk het filmpje dat ik pas ontvangen heb en dan zie je dadelijk de juiste beweging van het swingende lijf dat groei en kracht verraad.

Zo zie ik ze graag zwemmen, die schwung, die souplesse die er vanuit gaat. Ik kan dat gevoel moeilijk omschrijven, maar in mijn ogen duid dit op muziek voor de toekomst.

Dit zijn de koi die boven de 80 uit kunnen komen, dit zijn koi die body en lengte maken….we kunnen veel over patroon zeggen, maar is dit geen patroon waar je van kan genieten ? De stevige neus, het sterke shiroji dat versierd wordt met een beni en opgesmukt met sterk sumi. Het tejime is perfect, 3 sterke lijnen in de vinnen, een voordeel.

Dit soort koi doet me een beetje denken aan hope, je weet wel, de sanke die Ben van 56 als nisai naar 90 cm heeft gebracht in zijn minivijver van 15 kuub en zonder hulpmiddelen….

Bekijk ook de onlangs geshowde sanke van Momotaro op de Belgian koishow. Voel je vergelijkingspunten of voel ik dit maar alleen ?

Vergeet ook niet dat het filmpje van Eva met de telefoon is gemaakt vermoedelijk en dat doet ze geen recht. Mijn filmpjes met een spiegelreflexcamera doet de waarheid beter tot uiting komen…

Eva heeft dezelfde mogelijkheden volgens mij, ik zie een enorme gelijkenis qua groeimogelijkheden. Waar zwemt ze wil je dan weten ?

Ik denk dat Marcel er geen probleem mee heeft om zijn vijvertje nog eens in de belangstelling te zetten. Het filmpje werd ondertussen 758 keer bekeken, dus is al wat bekend. Je ziet in het filmpje uiteraard ook nog enkele koi zwemmen die Interkoi heeft geleverd.

Het deed me bijzonder veel plezier om Eva nog eens te kunnen bewonderen. Ik ben dan ook zeer dankbaar en gelukkig dat ik dit soort koi kan leveren. Een doelstelling die ik in de toekomst meer en meer wil ondersteunen zonder naast mijn schoenen te gaan lopen.

Ben je een fan van dit soort koi, klik dan op 1, ben je geen fan van dit soort koi, klik dan op 2. Probeer plichtsgetrouw te klikken, dat is ook wel leuk ! Klikken doet geen pijn hoor !

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240