Een nieuw gedroomd project

Een nieuw gedroomd project

Ik ben gelukkig weer getuige te zijn van een nieuw gedroomd project dat zich aanbied en dat zal verwezenlijkt worden.

Dit wordt het nieuw vijvercomplex van Orlando, dat in de aanvangfase zit.

Zijn filosofie: Ik ben van mening zulke koi die wij kopen moet je goed kunnen volgen en kunnen begeleiden en dat kan alleen maar in mijn situatie binnen en dan zoveel mogelijk als buiten benaderen.

Enkel geen winters van 4 graden maar dan winters van 10/12 graden en een veel langer seizoen. En door een afgesloten ruimte ook geen schommelingen in Ph of last van weersinvloeden

Dat zijn filosofie werkt is duidelijk, en kan ik dadelijk bewijzen met een aantal voorbeelden. Hoe groot het project precies is kan ik niet zeggen, maar misschien wil Orlando dit wel doorgeven via de reacties. Ik dacht iets begrepen te hebben van 65 kuub.

Het systeem wordt aangestuurd met 2 trommelfilters van Profidrum, zeg maar de grondleggers van de trommelfilters. Bovendien luistert Orlando naar onze raad. Hij heeft een bypass voorzien zodat niet alles via de trommelfilters gaat, maar via de bypass rechtstreeks terug in de vijver komt. 2 Filterlijnen zijn essentieel voor hem en daar kunnen wij hem alleen maar in ondersteunen.

Bovendien zijn wij van oordeel dat een te fijne filter in de trommel niet wenselijk is en dat er beter een groffere zeef in gemonteerd wordt. Of men naar onze raad luistert is één of ze onze raad opvolgen is twee. Wij kunnen alleen onze ervaringen meedelen….

Profidrum kan beschouwd worden als de grote voorloper van de trommelfilters. Zelf heb ik er weinig ervaring mee, maar Ben werkt regelmatig met het onderhoud van vijvers met trommels en alle raad komt dan ook via Ben….ervaring wordt vertaald naar kennis, en die in onbetaalbaar....

Ondertussen werden de PVC leidingen geleverd en kunnen de werken van start gaan. Wederom een mooi project om op te volgen en ik ben blij dat ik een onderdeel kan vormen om dit project te ondersteunen.

Dat Orlando een bepaalde zienswijze heeft op koi siert hem, maar bovenal bewijst hij ook met de resultaten die ik hieronder laat zien.

Iedereen herinnert zich nog de ginrin benigoi die ik aankocht van Momotaro. Ze waren toen een 25 cm groot, maar éénmaal aangekocht, kocht iedereen ze aan en was de handel zo goed als over !

Toch is het plezierig als je het resultaat na 2 jaar kan laten zien bij goed vijveren. Met haar 65 cm een dankbare ginrin benigoi uit de bejubelde TM kohaku bloedlijn.

Vraag me nu weer niet wat goed vijveren is, want dat is bij iedereen verschillend. Het enige wat ik kan zeggen is dat je het fingerspritzengefühl moet hebben en je vijver moet kunnen lezen om resultaten te boeken.

De ginrin benigoi heeft echter een shimi ontwikkeld die verwijderd moet worden zodat ze haar uitstraling kan handhaven. Een lichte ingreep die af en toe nodig is om de gewenste resultaten te bereiken.

Koi kopen is een kunst, het is een fingerspritzengefühl dat je in je hebt, en dat je niet kan leren. Je hebt het of je hebt het niet, en daarmee basta !

Complimenten Orlando met de resultaten van je koi, veel geluk en wijsheid met het bouwen van dit prachtig project. We zullen het graag opvolgen en begeleiden….

Meer afbeeldingen

Een nieuw gedroomd project: afbeelding 1
Een nieuw gedroomd project: afbeelding 2
Een nieuw gedroomd project: afbeelding 3
Een nieuw gedroomd project: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240