De filosofie van Polleke

De filosofie van Polleke

Gisteren kreeg ik een filmpje aan met tekst en uitleg van Polleke met de volgende woorden: Hey Luc het is mischien eens interessant om te schrijven hoe ik de dag start met het ontbijt voor de koi ?

Ik denk dat ze graag wat afwisseling hebben juist zoals wij en daarom geef ik al een hele tijd extra natuurvoer BIJ in de vorm van gedroogde zijderupsen (voor de extra suikers die de pigmenten stimuleren en zelfs de filter profiteert daarvan en ook een mix van garnalen in al hun vormen en maten om zoveel mogelijk verscheidenheid te hebben in het voer.

Ik zet de skimmer een uurtje dicht en dan kunnen ze rustig hun gang gaan, en ik merk ook dat ze actiever zijn en de kleuren er ook wel bij varen dus het is een win win situatie.

Om het geheel wat meer fleur te geven heeft Polleke er nog een filmpje bijgedaan van zijn toepassing om de skimmer af te sluiten met het gedrag van zijn koi op de natuurvoeding....altijd een genoegen om naar zijn vijver te kijken...

Of dit een succesvolle benadering is kan ik niet beoordelen, want soms heb je te maken met het “goed gevoel syndroom,” waarbij de wens de moeder van de gedachte is.

Jaren geleden heb ik zelf deze benadering in voeding toegepast, maar dat is doodgebloeid. Toch heb ik hier altijd een goed gevoel over gehad, maar of ik kan aantonen dat deze benadering een positief voordeel heeft, kan ik helaas niet.

Hishiroki is de producent van “deze natuurvoeding” en zij hanteren volgende normen:

Hishiroki food supply is gespecialiseerd in Natuurvoeding voor Koi Karpers. Binnen ons assortiment natuurvoeding kunt u kiezen uit:

- Aziatische garnalen in verschillende maten (1-2 , 2-3 en 3-4)

- Russische rivierkreeftjes ( Gammarus )

- Zijderupsen

- Meelworden

- Natuurmix ( mix van verschillende soorten aziatische garnalen – gammarus – meelwormen en zijderupsen )

- Hishiroki natuurmix ( mix van verschillende soorten aziatische garnalen – gammarus – meelwormen - zijderupsen.)

Dus voor wie toch interesse heeft in deze natuurvoeding, kan zich verdiepen in de materie. Misschien dat ik het volgend jaar ook op de markt breng, want interessant is het wel, en zoals gezegd: “het geeft een goed gevoel”.

Meer info kan je vinden op de website van hishiroki

Wat ik wel interessant vind is het idee van Polleke om quarantaine bakken te produceren en te verhuren aan mensen die er behoefte aan hebben. Het idee is goed, of het in de praktijk toepassingen vind kan ik niet beoordelen, maar ze bieden het volgende aan:

Voor tijdelijke opvang van uw zieke of nieuwe koi bieden wij de mogelijkheid een Q-BAK te huren, min 4 weken of indien nodig tot de koi is hersteld.

Wat voorzien zij !

- Q-bak met inhoud van 2000 liter.

- Trickle filter

- Regelbare pomp van 10 000 liter

- Electrische verwarming van 3 KW

- Eventueel thuis geleverd. (Mits vergoeding)

- Totaaloppervlakte 2.00 m x 1.45m x 2.15

Misschien is dit wel een practische oplossing voor sommige mensen die niet over een quarantaine bak beschikken. Voor meer informatie kan je terecht op dsgfilters.be.

Over prijzen of dergelijke kan ik niets zeggen, dat is mij niet bekend, maar je kan eenvoudig contact opnemen, dan zal je het dadelijk weten.

Enkele vragen die toch dienen beantwoord te worden zijn natuurlijk hoe je de filtering optimaal kan afstemmen. Vermoedelijk kan je het beste water uit je eigen vijver gebruiken, inclusief misschien een deel van je eigen filtermedium.

Een 2de vraag die zich opdringt is het zuiveren van de q-bak na opstelling bij een gebruiker, maar daar zal vermoedelijk een gepast antwoord op kunnen gegeven worden.

Ik veronderstel dat Polleke of de producenten hier misschien het gepaste antwoord kunnen geven in de reacties. Ik vind het in ieder geval een goed idee dat het vermelden waard is…maar wat vinden jullie van het idee ?

Ik ben vandaag open van 11.00 tot 16.00 uur

Ik ben morgen geopend van 10.00 tot 12.00 uur

Meer afbeeldingen

De filosofie van Polleke: afbeelding 1
De filosofie van Polleke: afbeelding 2
De filosofie van Polleke: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240