Shiba Zakura, niet omdat ik ze kwijt wou, maar omdat ik het haar gunde om in een vijver rond te zwemmen waar rust de belangrijkste faktor is en ze ongehinderd kan genieten van de grootte van deze 65 m³ vijver die qua lengte, breedte en diepte het beste is wat Shiba kan aangeboden worden.

" /> Shiba Zakura, niet omdat ik ze kwijt wou, maar omdat ik het haar gunde om in een vijver rond te zwemmen waar rust de belangrijkste faktor is en ze ongehinderd kan genieten van de grootte van deze 65 m³ vijver die qua lengte, breedte en diepte het beste is wat Shiba kan aangeboden worden.

" />
Afscheid van een Monument

Afscheid van een Monument

Ik was blij dat ik afscheid kon nemen van Shiba Zakura, niet omdat ik ze kwijt wou, maar omdat ik het haar gunde om in een vijver rond te zwemmen waar rust de belangrijkste faktor is en ze ongehinderd kan genieten van de grootte van deze 65 m³ vijver die qua lengte, breedte en diepte het beste is wat Shiba kan aangeboden worden.

Ze heeft 2 jaar dienst geleverd voor Interkoi:

- Supreme Champion Koi-en Vijverdagen Hilvarenbeek (NL) 2008.

- Mature Champion Belgium Koi Meeting Hasselt 2008 (BE)

- Best in Variety Belgium Koi Meeting Hasselt 2008 (BE)

- Best in Size Belgium Koi Meeting Hasselt 2008 (BE)

- Best in Variety and size Koi-en Vijverdagen Hilvarenbeek 2009 (NL).

- Shinkokai friendship award Koi-en Vijverdagen Hilvarenbeek 2009 (NL).

- Tweede prijs in zijn klasse en variëteit in Arcen 2009 (NL)

Het enige dat ontbreekt op haar palmares is Grand Champion, maar deze prijs had ze zeker verdiend in Hilvarenbeek 2008. Zoals ik beloofd had, zou ik ze dit jaar niet meer inzetten, alhoewel het niet uit te sluiten is dat we ze nog ooit terug zullen zien op een show.

19 mei 2010 was dan ook een ganse dag in het teken van Shiba Zakura, en wat voor een dag. Ter plekke aangekomen hebben we ons natuurlijk eerst beziggehouden met Shiba, waar ze verwelkomd werd door 2 oude bekenden, namelijk Monica en Ytashi. Monica is een nidan kohaku van Momotaro die 2 jaar geleden kennis maakte met deze vijver. Ze was eenvoudig, doch kort en krachtig, vergelijkbaar met een bodybuilder. Toen 72 cm is ze nu uitgegroeid tot een impossante 82 cm kohaku en zeker nog niet aan het einde van haar latijn. Daarnaast hoef ik geen woorden vuil te maken aan Ytashi, de showa van Momotaro, die volgens mij de hoogste score krijgt die maar denkbaar is.

Eenmaal in de vijver herken je onmiddellijk de klasse van Shiba Zakura, de kwaliteit straalde er vanaf bij wijze van spreken. Haar kenmerkende fukurin is een sublieme meerwaarde, en wij zijn er zeker van dat ze zich in deze vijver kan omhoogtrekken boven de 90 cm, met een gegarandeerde verbetering van de huidkwaliteit, die nog velen verstomd zal doen staan. Dit kan ik ze in Arendonk niet bieden, maar ik weet hoe de meeste van mijn koi vooruitgaan eenmaal ze in hun normale habitat kunnen vertoeven...Dit zijn Yamatoya kohaku ten voeten uit, kohaku die zonder kleurvoer, de hoogste toppen kunnen scheren, maar dikwijls ondergewaardeerd worden tegenover de gevestigde namen. Ik heb zelden een koi gezien die zich op deze korte tijd zo goed aanpastte aan de nieuwe omgeving...dit was haar thuis, dit kon je goed observeren, een betere thuis kon ik ze niet bieden. Na enkele minuten zwom ze niet, maar zweefde ze door de vijver. Wat een gratie, wat een sierlijkheid een ballerina waardig. Dit is met recht de koi met de meest vrouwelijke uitstraling die ik ooit gezien had en ik maak me sterk dat ze haar hof van Eeden heeft gevonden.

Ondertussen werd er tijd gemaakt om te klinken met champagne, en te genieten van enkele versnaperingen, vers brood met mozarella kaas en toast met verse zalmsla.

Bovendien hadden Willy en Rita een gans diner klaargemaakt, en nog niet het minste. Voorgerecht: scampi en verse zalm met een voor mij onbekende rijstcreatie, waarvan hij me het recept toch maar eens door moet geven. Hoofdgerecht: Filet pur (ossehaas) gegrilld met zelfgemaakte provencaalse saus, kroketjes, en boontjes in spek gerold. Dit alles werd opgediend met een witte en rode wijn, perfect aangepast aan het eten, Op Willy’s vraag of er nog een gaatje was voor ofwel een ijsje, ofwel een koffie met door Rita zelfgemaakte wafels, heb ik gewoon geantwoord dat ik nog 2 gaatjes ter beschikking had.

Zoals zo dikwijls het geval is, gaat de tijd veel te snel voorbij en na 4 uur gepalaberd te hebben over koi en nog eens over koi, werden er bepaalde balonnetjes opgegooid met betrekking tot koi die nog in Japan zitten en die mogelijkerwijs de hoogste toppen zullen kunnen scheren. De naam van mijn allerbeste ko werd regelmatig aangekaart.

Enkele sfeerimpressies van de nieuwe vijver van Shiba Zakura-01

Enkele sfeerimpressies van de nieuwe vijver van Shiba Zakura-02

Enkele sfeerimpressies van de nieuwe vijver van Shiba Zakura-03

Enkele sfeerimpressies van de nieuwe vijver van Shiba Zakura-04

Bedankt Rita en Willy voor deze hele fijne dag en misschien afspraak in Appeltern 2012, bedankt Shiba Zakura, met je eigenwijze karakter voor je aanwezigheid in Arendonk gedurende 2 jaar.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml