Algemene controle na Japanreis

Algemene controle na Japanreis

Het is altijd een moment van spanning als je thuis komt en alles blijkt in orde te zijn met de koi. Ben had alles goed onder controle, de koi zwommen allemaal goed rond, maar ik heb dan ook een bijzonder goede secundant.

Het eerste wat we doen is afstrijkjes maken en kieuwen nazien, want dat zijn de tere punten. Vooral de koi uit de zwemvijver eisen onze aandacht op,maar zoals altijd doen de koi het daar het beste, hoe raar het ook klinkt.

Ik had mijn camera thuis laten liggen en was dus verplicht om mijn telefoon te gebruiken om filmpjes te maken. Persoonlijk vind ik ze nooit 100% representatief om de juiste weergave van de koi te geven, de kleuren zijn gemanipuleerd, maar je zult het ermee moeten doen.

Een eenvoudige filtering, niet te veel koi, groen water en ze gedijen zo goed als maar kan zijn. Toch moeten we ze even bovenhalen om te bekijken, dat is het enige wat belangrijk is, en geloof het of niet, het is een adembenemend schouwspel als je de koi even bovenhaald. Blakender vind je ze alleen als ze uit een mudpond komen.

De bekko ga ik een naam geven uit nostalgie en ze "Kimi de 2de" noemen, wat een herinnering uit het verleden is. Kimi werd op mijn eerste Japanreis aangekocht door Gerwin van Relaxen, en heeft er in Japan grote prijzen mee gewonnen. Gun ons de smaak van Nostalgie. Een bijgevoegde foto van Kimi kan je overtuigen van de schoonheid van de eenvoud. Deze bekko wordt misschien niet zo goed, maar de gedachte alleen is al het moment van glorie.

Wat ik zeg over de sandan kohaku is niet uit de lucht gegrepen. Ze staat nu onder kohaku op de 2de pagina boven derde van links. Ik ga ze enkele dagen in de countdown zetten om mensen toch te triggeren deze koi aan te kopen.  Wie zo verstandig is om toe te happen is een pracht sandan kohaku rijker die alles heeft voor de toekomst. Ik moet nu éénmaal geld incasseren en daar moet ik alles voor uit de kast halen. Ik heb niet het geluk van Narita San die ze als warme broodjes verkoopt.

Ze staat nu onder nieuwe koi aanwinsten, verrijkt met een purperen aanbod met vermelding countdown. Ze daalt iedere dag met 100 euro tot 3250 euro en dan  is  het spel gedaan. Misschien ga ik er nog enkele in de countdown zetten die de moeite waard zijn, want ik heb centjes nodig om op peil te blijven.

Ik begrijp voor 100% dat mensen deze erwtensoep thuis niet willen, maar ik vind het mijn plicht om de koi zo goed mogelijk te verzorgen en dat doen we op onze manier. Voor de verkoop waardeloos, voor de evolutie van koi grandioos. 

Dat de koi het niet graag hebben om in hun kieuwen te laten kijken lijkt me evident, maar het moet gebeuren, het is oh zo belangrijk, vooral als ze nog maar pas in quarantaine zitten. Doordat ze een serieuze aanpassing hebben te verwerken van de waterwaardes, vooral wat betreft de PH, is het een belangrijk gegeven om ze op te volgen. De slachtoffers ondergaan de behandeling gedwee, en het duurt ocharme maar een paar seconden, ze zullen het gauw vergeten zijn, als ze al iets kunnen onthouden.

Koi worden willekeurig gekozen, soms met opzet gekozen en daar behoort deze sanke bij. Het filmpje draagt niet bij tot de kwaliteit maar toch moet je deze sanke eens goed bekijken. Voor koikichi die grote en zwaar gebouwde jumbo koi willen hebben kunnen, hier hun lusten op bolwerken en dat is geen commerciële prietpraat. Succes gegarandeerd als je goed vijvert.

Ongelukjes liggen in een klein hoekje., dat overkwam deze sanke. Gekocht en verkocht tijdens de veiling, maar helaas een verlies van kwaliteit door het verlies van het beni. Ze was reeds in Japan 2x uit de zak gesprongen tijdens het verpakken, iets dat veroorzaakt werd door de warmte en de daardoor veroorzaakte moeilijkheden. 

We gaan er een proefobject van maken en proberen deze tegen het voorjaar terug in orde te maken. Hoe gaan we dit doen ? Ze gaat naar de erwtensoep waar ze hopelijk kan herstellen. Het is weer eventjes met de billen bloot en ik hoop ze in het voorjaar weer te kunnen  laten zien...en dan hopelijk in blakende gezondheid met een beni waar je een zonnebril voor moet opzetten. Onthou het en visualiseer ze....

Bij het bowlen van de koi die buiten zaten, kreeg ik deze showa en sanke te pakken. Als je een sumi liefhebber bent, doe je ding, geniet er gewoon van. Het is een genot om ze boven te halen en haar kracht te laten zien. Dit spreekt aan, tenminste voor mij toch. Ik heb zo enkele donkerdere showa aangekocht, misschien niet zo populair, maar als je ze in het echt ziet, niet te versmaden. 

Ook de sanke, die ik trouwens uit de opensales kocht, is spannend. We hebben ervaring met sanke van Sakai FF uit de opensales, denk maar aan de geweldige evolutie van de adult tategoi op de BKS. Of we deze zover krijgen weten we eerlijk gezegd niet, maar ik denk wel dat we het vervelende sumi onding dat zich niet doorzet op de schouder weg kunnen krijgen, alhoewel dit geen zekerheid is. Maar dat is de uitdaging en daar gaan we voor.

Meer afbeeldingen

Algemene controle na Japanreis: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

6 reacties

Wim DW

ben echt benieuwd naar de resultaten die je in de lente gaat laten zien  heel mooie koi proficiat


Johan

Zwembadje doet het goed 👍🏻 en valt mij altijd op dat het sumi in Arendonk heel goed ontwikkeld.

The Untouchable

Dat is te danken aan de veel betere lucht in Arendonk dan in de brede omgeving van Rotterdam.  Wel een zeker risico dat de kleinkinderen bij het zwemmen volgende zomer KHV gaan oplopen. 😐😔😕

Wim DW

@The Untouchable het is niet enkel de lucht die dit met zich meebrengt, maar ook de liefde van bompa samen met de mineralen die hij toevoegt - en zijn globale hardheid niet vergeten


Gerwin

altijd goed om nostalgie in ere te houden, dank je.


Johnny

Mooi dat alles in orde is, \"project  Sanke\" ben benieuwd in het voorjaar. Zal me zonnebril meenemen dan 😎😎


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240