Kan ik deze omwisselen

Kan ik deze omwisselen

Altijd een moment van stilte, want omwisselen doe ik niet graag. De reden hiervoor is dat de koi lang verkocht heeft gestaan en plotseling weer te koop is gekomen. Het geeft het gevoel dat  ik er mee speel en niets is minder waar.

Alle info probeer ik iedere dag zo goed als het kan weer te geven, foutjes daargelaten. Bovendien heb ik verschillende interkoi watchers die eventuele foutjes onmiddellijk doorgeven. Niet vergeten dat het een bal aan informatie is die ik altijd moet aanpassen. Geloof me het is snel gebeurd...

Ik kan er soms begrip voor opbrengen als men een koi wil wisselen, maar ik probeer het altijd te vermijden. In dit geval was er een aannemelijke reden, namelijk door omstandigheden had hij een kohaku gekocht bij de Dainichi Kai vorig jaar, waar je nooit zeker van bent dat je de koi hebt, vermits er strootje trek moet gedaan worden bij Narita.

Om een lang verhaal kort te maken, had hij net voordien een soortgelijke kohaku gekocht die redelijk veel op  elkaar leek. Er werd dan ook gevraagd om de kohaku om te wisselen tegen een showa. Eerst twijfelde ik nog, maar met  het ouder worden, wordt je ook soepeler, en een soepele dealer is altijd aangenamer, dus heb ik de ruil in dit geval aangenomen. Ik heb beide kohaku naast elkaar gelegd en kan enige gelijkenis wel herkennen, 

Over wie gaat het ? Het gaat over deze Kohaku die op 2 december binnen komt. Deze komt dus terug in de verkoop, is nu een sansai van 67 cm met certificaat, en ik heb de kohaku zelf nog nooit gezien. Wat je wel van de foto kan leren is dat het een Dainichi-achtige koi is met een flinke body en een onconventioneel patroon.

Het voordeel is dat de koi momenteel  niet zo duur wordt, vermits de prijs bij aankoop menselijk was en ik hier ook weinig winst op heb genomen. Vermits er een eerlijke ruil heeft plaatsgevonden moet ik ook geen winst meer aanrekenen op deze kohaku.

Ik zet deze vandaag even in het onderdeel "nieuwe koiaanwinsten". Ze is niet nieuw, maar zo valt het beter op. Wie interesse heeft, stuur me een bericht en  je krijgt per kerende de prijs toegestuurd, tenminste als ik niet  aan het werken ben, want tegenwoordig ben je een lopend antwoordapparaat.

Tevens is het een mooie gelegenheid voor  mensen die niet over de grote beurs beschikken om een degelijke kohaku van een flink formaat aan te kopen voor een menselijke prijs.

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

5 reacties

Johan

En welke Showa is het geworden waar de Dainichi voor omgeruild is ?

interkoi

Dat is niet belangrijk Johan, en je moet  niet alles weten, tenzij de eigenaar dit wenst duidelijk te maken 😜😜😜

Johan

@interkoi We wachten het dan af of de blije eigenaar het meld als reactie onder het nieuwsitem. Wel mooi dat je deze mogelijkheid geboden heb Luc niks mooier dan een tevreden en blije klant.


interkoi

Dat is een hoge moeilijkheidsgraad...😂😅😅

The Untouchable

@interkoi Er worden hier spijkers met koppen geslagen, met al dat gespeculeer, hahaha! En de nieuwe eigenaar (van de showa) met hoge moeilijkheidsgraad, die was uiteindelijk tevreden,  maar dit ook niet onterecht wellicht. 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240