Ze maken het ons niet makkelijk

Ze maken het ons niet makkelijk

De regels worden strenger en strenger, of het nu nodig is of  niet kan ik niet beoordelen, maar het zijn kosten die je hier of daar toch moet verrekenen.

Blijkbaar nieuw, want ik werd er trouwens ook niet van op de hoogte gebracht is, het feit dat je voortaan ook 2500 yen of omgerekend ± 20.79 euro per kweker moet betalen voor een gezondheidscertificaat, en voor certificaten voor bepaalde kwekers ook nog eens 1000 yen extra.

Persoonlijk heb ik geen problemen met een gezondheidscertificaat per kweker, en ze zouden het in de winst kunnen verrekenen, maar duidelijkheid schept dat eigenlijk niet. Het certificaat is in ieder geval in het voordeel van de kopers, en om die kosten min of meer in de verkoopprijs te verrekenen zodat het niet zichtbaar is, maakt eigenlijk  ook niet veel uit.

Je kan het vergelijken met het online verkopen via de webwinkel,men denkt te eenvoudig dat het gratis is, terwijl het gewoon in de overhead wordt ingerekend, dus in mijn ogen altijd misleiding. Het is wat  het is, iemand zal toch de kosten moeten betalen op welke manier dan ook.

Wat betreft de certicaten, dit lijkt een vervelende zaak,  ik kan erover zwijgen en dan kraait er geen  haan naar, maar toch is het een koppeling die gekoppeld kan worden aan kwaliteit. Ik begrijp dat  het een enorm meerwerk is voor de kwekers om voor de nodige certificaten te zorgen, vooral voor de goedkopere koi.

Toch is het een vervelend iets en 10 euro voor een certificaat klinkt veel, maar het is vooral het werk dat moet betaald worden. Ik kan er dan ook begrip voor opbrengen. In de toekomst ga ik dus en apart bakje klaarzetten voor de certificaten. Normaal heb ik die er altijd bij, want ik vind  het fijn voor de klant.

Hij kan dus kiezen, ofwel geef ik  het certificaat gratis digitaal door, zodat je de nodige informatie hebt, ofwel stort je 10 euro in het certificaatsbakje. Het is voor mij  ook een investering, maar op deze manier denk ik dat ik beide begrippen deel, een digitaal gratis certificaat of een donatie van 10 euro voor het originele certificaat, dan kan ik alle certificaten leveren met een deel verlies, een deel compensatie. 

Terloops ontdek ik bij Kim's Koi een geweldig mooie showa, die eigenlijk op de verkeerde plaats zit, want op het eerste gezicht lijkt het of  zij de logo van Interkoi op het hoofd heeft. Complimenten Kim, want ik vind ze fantastisch. Het is bijna Sinterklaas, ik zal mijn schoentje klaarzetten. 

 

Meer afbeeldingen

Ze maken het ons niet makkelijk: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

5 reacties

Peterken

En wat denken jullie. Zou ik die showa voor 400 euro bij Kim kunnen kopen?   😂😂😂


Peterken

Als ik  dat hoor dan begint mijn maag toch weer te draaien. Misschien ben ik het ... tis pure afzetterij. Hun koi kosten zo al fortuinen. Sorry het moest eruit. Toch fijn van jou Luc dat je het ons laat weten. Ik persoonlijk vind het erg. 😭 Een certificaat is een nice to have. Maar ik moet er geen meer als het geld kost.

interkoi

Ik koop ze sowieso Peterken, maar je krijgt het digitale certificaat gratis...dus geen probleem. Je kan het wel niet meer tegen de muur hangen, dat is wel zonde.

Peterken

@interkoi Ja dat is wel zonde. Maar ik kan wel zeuren hee. Als ik het ooit toch wil tegen de muur dan zal ik de kas van de certificaten moeten vullen. 😄


Wim DW

wat kan een mens hier nog zinnig op antwoorden -  het is een evolutie in handel (en ook bij de banken die handelen met geld) dat men de supplementaire kosten apart gaat aanrekenen en dit zeker niet meer mee in hun verkoopsdeal nemen -  zoals gezegd - neem als voorbeeld de banken welke voor alles kosten aanrekenen - kijk naar hun gepubliceerde cijfers en dan denkt een mens toch ook waarom dit allemaal nog gerekend wordt.... en ja een waanzinnig mooie showa - een \"interkoi\"-koi


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240