Alle hens aan dek

Alle hens aan dek

Zaterdagen zoals gisteren zou ik alle weken willen meemaken. Ik had geen tijd om even te pauzeren, maar dat vind ik helemaal niet erg.

Het was dan ook een hele dag bowlen, inpakken en presenteren van koi, wat wil je nog meer, en de animo was zeker aanwezig. We zetten gewoon alles op een rijtje en beginnen bij de kleintjes.

Maruten sanke 1811084 van Momotaro bijt de spits af. Ze stond al lang op de netvliezen van David geprikt en het was precies de koi die hij in zijn gedachten zag evolueren.

Ze zal dus ook in opgroei 1 onder onze hoede blijven dit jaar, en dat is voor ons een mooie gelegenheid om evolutie op te volgen.

Nog een maruten sanke SA-V18-1182, ditmaal een sanke van de veiling was gespot door Jeroen, die na enig aarzelen toch het licht op groen zette. Ook deze sanke blijft onder onze hoede en zal het seizoen 2019 in onze opgroei 1 verblijven….mooi man….

Ondertussen kwamen al veel mensen hun voer ophalen wat voor de nodige krachtinspanningen zorgde, maar daar weet ik nog altijd raad mee.

De 40% korting bracht de nodige interesse van mensen naar boven en verschillende koi werden gebowld en verhuisden naar hun nieuwe vijver.

Ingo heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt en hij was duidelijk blij met zijn aanwinsten. We zetten alle koi die uit de aanbiedingen vertrokken zijn even op een rijtje.

De purachina 1601002 heeft na 3 jaar zijn thuis gevonden en zeg nu zelf, dat is toch een bijzonder aangename koi of zie ik dat nu verkeerd.

De yamabuki 1711010 heeft het ook bijna 2 jaar volgehouden in mijn buitenvijvers en zeg nu zelf, achteruitgaan doen ze niet, integendeel.

Sandan kohaku 1803014 van Matsue volgde het voorbeeld en daarmee tart ik alle wetten van de logica en laat ik alle koi in volle gerustheid vertrekken in het voorjaar. Ik hou nu éénmaal niet van de voorgekauwde regeltjes die gebaseerd zijn op vervlogen tijden…

Yamabuki 1711011 deed niet veel onder voor de andere yamabuki en zo zit ik nu zonder de gele garde, buiten de ogon van Momotaro die in principe ook onder de noemer yamabuki kunnen gezet worden, en och…dat groeit toch zoals kool.

Een showa van Taniguchi 1611026 werd aangekocht als tosai, maar is ondertussen doorgegroeid naar een verstandige 59 cm na 3 jaar bij ons te hebben rondgezwommen.

Kwalitatief blonk ze zoals een spiegeltje na de winter, technisch had ze wat mankementen, maar ik had ze gekocht om te zien hoe het sashi zou evolueren, en nu weet ik het. Een filmpje bij aankoop is altijd mooi meegenomen vind ik. Dit is november 2016….

Mag ik de bloedmooie shiro eens zien was de vraag van een klant. Kan je dit nog weigeren als het zo mooi gevraagd wordt. Bovendien stappen ze dit jaar in het huwelijksbootje, dus weigeren is geen optie.

Er is weinig plaats om met zijn allen koi te bekijken, maar dicht op elkaar kan ook gezellig zijn. De shiro van Momotaro 1812002 is in mijn ogen dan ook bloed en bloedmooi.

Als je de fukurin, de body en de uitstraling van deze shiro bekijkt, dan is het alleen de prijs dat een obstakel is, maar ze was nu eenmaal bijzonder duur in aankoop, en ik heb ze min of meer voor mezelf gekocht, net zoals mijn maruten koromo.

Zet er dan nog de laatste der jumbo in wording bij en het verhaal is compleet. Ik dacht dat alle aanwezigen hier van konden genieten….ja, wat moet je ervan zeggen !

Ik ben nog niet aan het einde van mijn latijn hoor, want één van mijn lievelings showa ging naar huis. Hier had ik een bijzonder zwak voor, de Kindai showa van 75 cm, een showa die alle wetten van de logica ontkracht. Het verhaal erbij klopt volledig…

De sierlijkheid van de Doitsu sanke is onbetaalbaar. Ik vind het altijd spijtig dat mensen bij het zien van deze koi altijd zeggen ik hou niet van doitsu, net zoals ze zeggen ik hou niet van ginrin.

Voorgekauwd tot in den treure, en ik ga met alle macht proberen om dit taboe te doorbreken, want ze zijn niet mooi, ze zijn bloed- en bloedmooi. Bekijk die doitsu sanke goed, inhaleer de schoonheid van dit wondertje van de natuur….hoe kan je nu zeggen dat doitsu niet schoon is….

Zo dat was een flinke brok koi. Ik ben langs één kant blij dat er velen het huis verlaten, en langs de andere kant zie ik niet alles graag vertrekken, maar het is nu eenmaal niet anders…Het leven van een koidealer gaat niet altijd over rozen.

AANBIEDINGEN UIT OPGROEI 2

Tot slot nog enkele koi die aanleiding geven om een seizoen verder door te brengen in opgroei 1. Wie interesse heeft moet er op tijd bij zijn.

Sanke Momotaro 1811072 – 31 cm

Verwachtte grootte einde seizoen 2019, 45 - 50 cm

Prijs: 595 euro

Extra seizoen opgroei: 200 euro

Sanke Momotaro 1811083 – 37 cm - (persoonlijke aanrader)

Verwachtte grootte einde seizoen 2019, 52 - 57 cm

Prijs: 1050 euro

Extra seizoen opgroei: 200 euro

Kohaku Matsue 1803010 – 52 cm

Prijs: 1250 euro

Extra seizoen opgroei: niet mogelijk

Ondertussen zijn er 10 uitverkorenen om verder door te groeien tijdens het seizoen 2019 in opgroei 1. We proberen slechts een 15-tal koi te selecteren die gebruik kunnen maken van dit aanbod en proberen hier de best mogelijke resultaten uit te halen.

We hebben besloten om tussen 19 en 25 april het overzetten van de koi, zowel de verkochte als de niet verkochte te realiseren, waarbij de geselecteerden voor opgroei 1 uiteraard daar zullen blijven, de rest komt naar Arendonk.

De verkochte zullen dan ook in het weekeinde van zaterdag 20 en zondag 21 april moeten opgehaald worden.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240