Alleen mango vandaag

Alleen mango vandaag

Wat er dit jaar aan de hand is met het weer is niet meer normaal. Van bloedheet tot de ganse dag regen, plezierig is iets anders. Gisteren hebben we niet meer gedaan dan de mango ingedeeld in de vijvers, zodat ze wat meer groeiruimte hebben.

Ik wist niet met hoeveel ze waren, maar ik kwam op 57 stuks, en ze worden redelijk groot, dus iets te veel om in 1 vijver te verblijven. Best plezierig,  we hebben ze niet allemaal gemeten, enkel de kleinste en de grootste.

De kleinste, waarvan er niet zoveel zijn, werd 20 cm gemeten, de grootste werd 28 cm gemeten. Wel dient gezegd dat de meesten om en bij de 25 cm zullen zijn met een flinke body en een goede uitstraling, een echte mango waardig.

De kleuren zijn door het binnenzitten iets afgenomen, dus je moet er rekening mee houden dat ze donkerder worden als ze naar buiten gaan. Wel heb ik een filmpje gemaakt van de koi die reeds verkocht werden. Het specialleke, de witte en een oranje.

Het specialleke en de witte zijn makkelijk te herkennen, en de oranje is maar een voorbeeld, want die trekken te veel op elkaar. Er zijn er verschillende van verkocht, en de eigenaars moeten ze zelf komen uitkiezen.

De kleuren variëren van licht vleeskleurig tot licht oranje, en zoals gezegd zal de kleur toenemen éénmaal ze buiten rondzwemmen. De metamorfose is enorm als  je bekijkt naar het filmpje toen ze binnenkwamen.

 Ik heb ook een filmpje gemaakt van het sorteren van de mango, helaas zonder belangstelling

 

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

fred

geniet ervan😜


fred

vrije dag luc?

interkoi

Er is weinig te melden, er is weinig te zeggen...


Matthijs

Ze doen het door de regel toch goed! Als die een tijdje buiten zijn en ze kleuren op dan heb je wel wat! Thanks voor de update.. goed bezig daar

Jack

Die witte......je bent toch niet serieus  zeker Dankelmannetje.....😂

Matthijs

@Jack Jackie… je moest eens weten Abraham! Mango’s willen we!


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SH-V21-554

Hi Showa SH-V21-554