Enkele showa shanshoku

Enkele showa shanshoku

De Showa is voor het eerst gekweekt in 1927 door Jukichi Hoshino in Niigata, door een Ki Utsuri met een Kohaku te kruisen. In begin was het rood eerder lelijk geel en het zwart had een slechte kwaliteit. 

Pas in 1965 slaagde Tomiji Kobayashi de variëteit te verbeteren door een vrouwelijke Showa met een mannelijke Sanke en een mannelijke Yagozen Kohaku te kruisen. Het resultaat was een Showa die te evenaren is met de huidige Koi.

Voor diegenen die het moeilijk hebben om de verschillende soorten showa te herkennen, hier nog een kleine uitleg:

Hi Showa: Dit is een showa waarbij het hi (rood) overheersend is. Een goed voorbeeld is deze showa.

Kindai Showa: De kindai showa heeft grote witte zones, waarbij het wit meer dan 25% aanwezig is op de showa, men kan het ook moderne showa noemen. Een goed voorbeeld is deze showa.

Boke Showa: Bij de boke showa zijn de zwarte zones overschaduwd met wit waardoor je een grijsachtige indruk krijgt. De rode zones zijn echter zuiver. Een goed voorbeeld hiervan heb ik niet dadelijk bij de hand, maar dit voorbeeld heb ik online gevonden.

Kage Showa: Net zoals hierboven zijn de zwarte zones overschaduwd met wit zodat je een grijsachtige indruk krijgt, maar hier zijn ook de rode zones overschaduwd met sumi (zwart). Een mooi voorbeeld hiervan is deze showa.

Persoonlijk heb ik een groot zwak voor de boke showa, die kunnen bijzonder mooi zijn, maar dit is een persoonlijke mening, en vroeger heb ik verschillende exemplaren gehad met boke uitstraling. Tegenwoordig zijn mensen verzot op atarashi sumi, en toegegeven het kan bijzonder mooi zijn.

Atarashi sumi zijn grote diepzwarte vlekkend ie perfect afgelijnd zijn en de koi een krachtige uitdrukking geven. Dit is een mooi voorbeeld van atarashi sumi.

We gaan proberen nog wat van deze super mooie showa te verkopen. Dat kan enkel als je een uptodate filmpje maakt van deze koi, dus dat heb ik gisteren even gedaan.Het zijn geen jumbo, maar ze zijn wel supermooi, tenminste dat vind ik toch. Bijzonder verfijnde huidkwaliteit, strak sumi en voldoende patroon om mooi te zijn. Ik zal ze eventjes op een rijtje zetten en proberen om enkele showa liefhebbers te triggeren.

Showa - 01

Showa - 02

Showa - 03

Showa - 04

Showa - 05

Showa - 06

Showa - 07

Showa - 08

Ik ga er geen speciale aanbieding van maken, dat is de showa onwaardig. Wie interesse heeft in één van deze showa mag me contacteren. Ze mogen eventueel blijven zitten tot medio oktober, dus voor die mensen die nog bezig zijn aan hun vijver, een reuzekans om hele nette showa aan te kopen. 

 

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

fred

mooie prijs


fred

zijn in mijn ogen fraaie showa,s in wat voor prijsklasse moeten we denken 🙈

interkoi

850 euro Fred.


Kristof_d

De voorbeelden bij de kindai en de kage zijn dezelfde.
Bij de voorbeelden gaat mijn voorkeur uit naar de Hi-showa en de atarashi ! Mooi 🤩

interkoi

aangepast kristof, bedankt voor het melden.


wim

ik kan een kindai wel pruimen ....


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SH-V21-554

Hi Showa SH-V21-554