De vijver van de openbaring

De vijver van de openbaring

Soms word je aangegrepen als je filmpjes aankrijgt van een vijver die voor 99,9% gevuld is met koi van Interkoi. Je hart begint te bonzen en de trots neemt in alle hevigheid toe, en  ik mag trots zijn op deze vijver.

De eigenaar wil liever onbekend blijven, tenminste dat zegt hij, maar ik heb toch altijd het gevoel dat een beetje aandacht toch zijn werk doet. Uiteraard herken ik bijna alle  koi aanwezig in deze onbekende vijver.

Al zullen veel mensen toch bepaalde koi herkennen en de link leggen met de eigenaar, maar laat ze dit niet in de reacties vertellen. Natuurlijk willen de meesten het filmpje zien.

DE VIJVER VAN ....

Ik heb er voor moeten zeuren om dit filmpje te mogen laten zien, en ik werd wel gedwongen om een tegenprestatie te doen, maar het filmpje is dit het waard. Het ziet er uitgekiend uit en de koi zwemmen ongestoord en rustig rond. Je ziet dat hij van ballen houdt. Van groot naar klein zijn ze aanwezig, grote zilveren ballen, de link naar de bedoeling van ballen in het water kan ik niet dadelijk leggen, maar het kan ook visueel bedoeld zijn natuurlijk.

Nu moet je je niet vergissen in de grootte van de koi, want als ik zo even de koi in ogenschouw neem, dan zie ik de gelige doitsu karashigoi van Momotaro rondzwemmen die om en bij de 100 cm is, dus geen kattepis. Ik blijf deze fantastisch vinden, en hij staat nog altijd in mijn geheugen gegrift. De anderen lijken kleintjes daartegen, maar de meesten zitten toch tegen de 80 cm aan te hikken of erover.

De vijver geeft een algemene "propere" indruk. Verzorgd en gedistingeerd met een pracht van een bestand. Ik herken natuurlijk de mannelijke sanke die absoluut niet moet onderdoen voor de goed geproportioneerde vrouwen, de chagoi die parmantig rondzwemt, mijn persoonlijke lieveling de sanke van Momotaro, de special van Matsue, de robuuste matsuba....noem maar op, ik herken ze allemaal en kan ze nog allen thuiswijzen bij welke kweker ze horen.

Ik werd warm van dit filmpje, maar laten we de eigenaar, de onbekende bekende, toch in zijn cocon van genot zitten, zodat corona hem niet kan deren en dat hij volop kan blijven genieten van deze oase van rust en verfijning;

Het aanbod van vandaag

Bij een kort verhaal van vandaag kan ik toch niet zomaar de eerste de beste koi in de uitverkoop doen. De vorige exemplaren hebben allen hun eigenaar gevonden, maar nu laat ik toch iets mooier zien. 

Een showa die er zeker mag zijn. Niet groot, dat niet, maar wel van een bepaald gehalte dat iedere vijveraar zal plezieren moest dit prijsbeestje in zijn vijver rondzwemmen. Zijn grootte is zijn tegenstander. Niet voor mij want wie het kleine niet eert is  het grote niet weerd.

Perfecte huidkwaliteit, sterk sumi en beni dat de koi zeker niet ontsiert. Neen, ik ga dit showpaardje niet weggeven, deze showa verdient beter. wie zich geroepen voelt om deze showa aan te kopen moet snel zijn en zich melden. Ik ben vandaag druk in de weer, maar contacteer mij en het zal de jouwe worden. 

Mijn prijs: 495 euro

 

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

David

👌


Kristof_d

Prachtige collectie.
De bollen worden ook wel heksenbollen genoemd.
Een heksenbol is een zilverkleurige bal van roestvrij metaal die werkt als een spiegel. Vroeger dacht men met een heksenbol de duivel te kunnen verjagen doordat deze zou schrikken van zijn spiegelbeeld. Tegenwoordig worden heksenbollen veel gebruikt als tuindecoratie of om het interieur mee te decoreren. In sommige tuinen worden de spiegelballen in de vijver gelegd om zo reigers te verjagen.


Ben

ballen zijn om reigers te weerhouden te komen vissen


Johan

Prachtig bestand koi goed zichtbaar door het heldere water.
Geniet naast de vijver


Matthijs

Das een serieuze collectie! Pwoah! Ik zie daar de matsue ook met 1 zijde wit de andere met patroon… prachtig!


Polleke

Wat een ferm bestand seg , goedemorgen . 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SH-V21-554

Hi Showa SH-V21-554