Wat gaan wij morgen doen ?

Wat gaan wij morgen doen ?

Zoals zo dikwijls dit jaar, een kwakkeljaar van jewelste, worden we weer geconfronteerd met regen. Een ramp als je koi buiten zitten, een regelrechte ramp want het is onmogelijk om je koi te bekijken. Hopelijk zijn het tijdelijke buien en kunnen we tussendoor wat koi bekijken.

Ik verwacht dus weinig animo, al weet je dat nooit op voorhand. Dan maar zoeken naar een alternatief en gelukkig heb ik dat gevonden. In de binnenbakken zwemmen nog een 60-tal kawari koi rond van Super mango.

Ze groeien als kool, het is niet normaal. Ik schat ze nu tussen de 22 en 30 cm, misschien met enkele uitwassen. Ik heb nog plaats over in de binnenvijvers en heb alle vijvers op dezelfde temperatuur gebracht.

Morgen wil ik rond 1 uur alle mango's vangen en in een bowl zetten. Dan gaan we een systeem van verdeling bespreken. Dat doe ik morgen in overleg met Ben, en dan gaan we ze indelen en verdelen over de andere vijvers, dus 3 vijvers van 15 kuub met een gemiddelde van 20 tot 25 mango op een temperatuur van 24°.... dat beloofd !

De kleuren zijn binnen wat verbleekt, een normale zaak. Eénmaal buiten zal de  normale kleurschakering wel terugkomen, en die varieert van gelig naar orange en enkele soragoi- achtige exemplaren die wij geschikt vonden zitten er ook tussen.

Wie goesting (goesting = zin hebben) heeft mag komen kijken, je mag zelfs een koi aankopen als je wil. Het hoeft niet echt want ik wil ze einde jaar presenteren als ze om en bij de 35 cm zijn. Het voordeel echter is dat ze nu goedkoper zullen zijn.

Het zijn dartele beestjes en ik zal de prijzen zo maken dat er keuze is tussen de 3 verschilende vijvers. Vooral de indeling naar grootte zal van doorslaggevende aard zijn. Je krijgt dus vijvers van mango met een prijskaartje van 125 - 150  en 195 euro. 

Ik verwacht niet veel volk, maar je bent altijd welkom. 

PROMOTIE VAN VANDAAG - SHIRO UTSURI

Je houd ervan, je houd er niet van, het blijft om het even maar de wit zwart uitvoering van een koi is een aangename aanwinst tussen het rood, wit, zwart kleurengeweld van de koi. Soms verliezen showa hun rood, of is er geen rood aanwezig, dan kan men spreken over een shiro utsuri.

Ik heb er zo 2 rondzwemmen, buiten de meer ingekweekte shiro van Omosako. Het verschil zie je, maar voor sommigen is het niet zo belangrijk. Laat me dan de moeite nemen om deze showa waarvan het rood is verdwenen voor te stellen en proberen te verkopen.Ze is om en bij de 45 cm, ziet er trouwens meer dan goed uit. En ik zie er bovendien nog wat toekomst in.

De prijs vandaag: 295 euro

BEKIJK HIER HET FILMPJE

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SH-V21-554

Hi Showa SH-V21-554