Altijd mooi om te zien

Altijd mooi om te zien

Ze zit er nu van april en moest al lang opgehaald zijn. Ik bowlde ze gisteren, en toevallig krijg ik gisterenavond een smsje dat hij vandaag de sanke komt ophalen.

Het is met name de laatste die nog moet opgehaald worden, namelijk de lucky draw sanke. En ook toeval is dat ik ze gisteren voor de eerste keer heb gebowld sinds ze buiten haar rondjes zwemt.

We waren met 5 om te kiezen tussen 2 koi ! Ik laat even het filmpje zien en zeggen jullie maar welke je zou kiezen ! Hier waren de meningen verdeeld....

De sanke is de lucky draw van Sakai FF die ik in april van dit jaar heb voorgesteld. De showa is een veilingkoi van Momotaro die ik in februari 2013 aankocht als nisai !

Als je beide koi ziet zou je misschien zeggen dat de sanke het grootste is, maar dat was toch niet waar. De sanke was 63 cm en de showa was 64 cm, wel met dien verstande dat de sanke een jaar jonger is dan de showa.

De showa moet en zal nog moeten veranderen, maar ze is er ook wel stukken op vooruit gegaan sinds verleden jaar. Ik vind ze qua body stukken verbeterd, en als je weet dat de moeder een Dainichi showa is, dan zou je toch iets moeten verwachten. Ik geef het niet op en begin ze meer en meer te appreciëren.

Blijkbaar heb ik een zwak voor de combinatie Dainichi-Momotaro, want ik heb nog 2 showa zwemmen in de mudpond, maar ditmaal zijn het Dainichi koi die als moederdier een Momotaro showa in hun genen hebben. Ik ben zeer benieuwd wat er uit deze combinatie is gekomen, maar dat zal pas voor november zijn.

Mijn hoop is dat het sumi van Dainichi in combinatie gaat met de lengte van Momotaro, en dat zou wel eens tot interessante koi kunnen leiden. Maar wie weet….

Als we dan toch bezig zijn met bowlen, was het misschien wel eens interessant om de niet gosanke die ik nog heb samen te zetten met de tosai of nu jonge nisai van dit jaar. Het is een kleurig geheel en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben door de aanblik, mooi hoor….

Dit zijn koi die dit jaar niet verkocht werden, en zullen de ganse winter op een constante temperatuur van 18° blijven rondzwemmen. Ze zullen niet de groei kunnen verwezenlijken van in Japan, maar ik ben bijna zeker dat ze een gezonde groei zullen doormaken tijdens de winter, zij het dan minder geforceerd.

Op speciaal verzoek van Theo, en met een mogelijke koop in het achterhoofd, werd me gevraagd om de 2 beste sanke van de vijver nog even te bowlen. Zo gezegd, zo gedaan, en ik denk niet dat hier veel uitleg bij nodig is.

Sanke van Momotaro

Sanke van Sakai FF

Indien ze niet verkocht worden zal ik ze klaarstomen voor de veilingen volgend jaar. Ze zitten beiden rond de 66-68 cm, een mooie maat om volgend jaar juist onder de 70 cm aan te bieden op de show.

Wat ik ook zie is dat er vrij veel naar de filmpjes van de vijvers gekeken wordt op korte tijd, met name die van Ben is rond de 300 keer bekeken, die van Peter ook rond de 300 keer, en die van Jordi toch ook 230 keer. Een teken dat mensen dit graag zien, dus laat maar komen….

De vijver die het meest bekeken is geweest door de tijd is de de vijver van martin met meer dan 1250 kijkers. Toch een mooi aantal.

Ik zou de vijvers die ik tot hiertoe al eens verwerkt heb ook eens op een rijtje moeten zetten, toch de moeite om te zien…

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240