De vijver van Jordi

De vijver van Jordi

Onlangs kreeg ik een mailtje van Jordi die vroeg of ik interesse had in een update van zijn koi die hij gekocht had.

Zijn mail luidde als volgt:

Goedemorgen Luc!

Hoe is het? Ik heb 2 Momotaro Showa’s gekocht via een dealer in Nederland. Hij had een box van 6, we hebben deze zelf bij Schiphol opgehaald, misschien kan je het je nog herinneren. (natuurlijk kan ik me dat nog herinneren…)

Ik vroeg me af of je het leuk en interessant vond om hiervan foto’s en een filmpje te krijgen om eventueel te posten op je nieuwsitem ?

Deze zijn na de quarantaine periode op het gemak naar 23/24graden gebracht en hebben in een opgroei bak gezeten, ik ben zelf zeer tevreden over het resultaat en dacht, misschien vind Luc het leuk om hier nog iets van terug te zien?

Ik zie het geregeld in je nieuwsitems staan dat je dit interessant vind maar misschien denk je er bij deze anders over omdat ze niet vanuit jou vijvers verkocht zijn.

Ze blijven nu nog zeker een maand verwarmd zitten en als de buitentemperatuur het toelaat zelfs nog 2 maanden, daarna worden er goede foto’s gemaakt, elke maand heb ik filmpjes en foto’s gemaakt om de vooruitgang te kunnen zien.

Groeten Jordi

Natuurlijk zie ik dat graag Jordi. Ik smeek er zelf soms om, want zonder feedback kan ik ook niet blijven palaberen…bij deze dan ook de vijver van jordi

Alles is al eens gezegd, en soms is het moeilijk om toch iets neer te schrijven, dus…alle informatie van wie dan ook is welkom, en ik vind het alleen maar plezierig om een aantal filmpjes te koppelen en er een mooi geheel van te maken. Tenminste ik vind ze toch mooi !

Dat de koi via een andere dealer zijn gekocht, maakt in principe niets uit, want ze komen uiteindelijk via mij. Het is plezierig als alles van Interkoi komt, maar ik ben prijzig, daar ben ik me ook van bewust, wat voor een aantal mensen dikwijls een barrière is.

Het is een mooi vijvertje, netjes en proper aangelegd met een goede bezetting. De vissen zwemmen ontspannen rond, en dat geeft altijd een goed gevoel. Het enige wat is mis, en dat is een persoonlijke mening, is dat ik niet voldoende rood zie.

Ik ben nu eenmaal gosanke man, en ik vind een vijver met veel rood (kohaku, showa en sanke) nog altijd het hoogst haalbare. Laat tussen het rood, een enkele gele of wit/zwarte koi rondzwemmen, maar de hoofdtoon moet gevoerd worden met gosanke.

Nogmaals, dit is een persoonlijke mening, en niet iedereen moet het met mij eens zijn. Wel moet ik zeggen dat de tendens om eenkleurige koi te kopen verleden jaar in opmars is gekomen, maar ik denk dat dit een tijdelijke opflakkering is.

Misschien heeft het te maken met de gunstigere prijzen, of met de mogelijkheid om makkelijk iets grotere koi op te laten groeien, maar mijn visie is nog altijd de kunst om mooie gosanke te zien rondzwemmen, geflankeerd door een ander kleurtje, en misschien met een blinkertje…

De koi die je aangekocht hebt, heb ik nog op film staan (natuurlijk)

Tenslotte nog wat informatie die ik van jou heb gekregen in verband met de filtering en de koi:

Hier de foto's van de Momotaro's, de lengte nu is 42 cm voor de Showa met veel Shiroji en 44 cm voor de "klassieke" Showa. Start lengte was 31 cm.

Deze hebben van half April tot eind Augustus op 22/23 graden gezeten en vol op voer. Er zitten ook foto's van de vijver bij, als je deze niet wil plaatsen omdat er verder geen vissen van jou rond zwemmen ( op de ginrin Showa na) dan snap ik dat hoor.

Het is een 15 m3 vijver gefilterd over een zeef van 300 micron, over 3 kamers van elk 200 liter, statisch bed, bewegendbed en dan naar een kamer met red X matten belucht.

Indien er dus ook mensen zijn die graag een filmpje hebben van hun koi en hun vijver….ik doe het graag. Stuur me een aantal goede filmpjes van een 30 sec per film. Het mogen gerust een tiental verschillende filmpjes zijn, inclusief filmpjes van de koi natuurlijk….

Op deze manier kom je in de galerij van "Klanten en hun vijver…." waar zich ondertussen toch al 144 vijvers bevinden. Om ze makkelijk te vinden, ga naar het nieuws, klik dan op archief en selecteer de knop 'klanten en hun vijver'. Je kan je een volle dag amuseren.

Ondertussen zit ik bijna op 10 000 filmpjes op YouTube....Ik zit nu op 9.420 video's met een totaal aantal weergaven van 1.320.402. Het gemiddelde dat de men mijn video's zien ligt op ongeveer 150-200 mensen. De meest bekeken film is nog altijd de airlift van Marcel met 45 304 kijkers, gevolgd door De vijver van Rini met 13 353 kijkers.

Meer afbeeldingen

De vijver van Jordi: afbeelding 1
De vijver van Jordi: afbeelding 2
De vijver van Jordi: afbeelding 3
De vijver van Jordi: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240