Laatste zaterdag en zondag

Laatste zaterdag en zondag

Volgende week zaterdag 26 september en zondag 27 september is de laatste dag dat ik open zal zijn vooraleer ik naar Japan vertrek.

Voor velen zit er misschien de spanning in, voor mij is het weer een open vraag die ik vooraf niet kan beantwoorden. We zullen wel zien zei de blinde…

Het is in ieder geval zo, dat ik op zoek ben naar 100 tot 150 degelijke koi en dat is geen sinecure. Het zal wel weer een gevecht worden op leven en dood…

Ondanks het feit dat er weer nieuwe koi op het menu staan, zitten er ook nog een groot aantal "anciens" te wachten. Voor diegenen die anciens niet begrijpen, dat wil in principe zeggen, de "oudgedienden."

Dat is eigenlijk wel heel onrespectvol, want zoveel oudgedienden heb ik niet meer zitten. De meesten zijn van begin dit jaar, en een aantal nog van vorig jaar. Deze gaan we rustig laten uitzwemmen tot volgend jaar en hopen dat ze positief ontwikkelen, tenzij iemand van jullie natuurlijk nog een koi op het oog hebben.

En zeg nu niet dat die er niets meer tussenzit als je dit filmpje eventjes bekijkt. Ik zou willen dat ik de mogelijkheden had om ze verder te laten ontwikkelen op de gepaste manier, maar dat kan nu eenmaal niet.

Neem nu dit schilderij. Spierwit, lange body uit één stuk, goede staartpartij, sterke backbone….laat daar je kunsten eens op los en probeer hier het sumi eens op te krijgen ! Dan nog even het hi even accentueren en nog 10 cm laten groeien met een lichte toename van de body binnen een paar jaar ! Welk monster heb je dan gecreëerd ? Als ik particulier was, ik zou het wel weten, want het is bovendien nog een zalige koi om rond te zien zwemmen.

Showtechnisch ? Neen dat is hij niet, daar is hij te plat voor, want bepaalde showtechnische kwaliteiten heeft hij niet, maar wat zou dat ! Kijk naar het totaalbeeld, kijk naar de fantasie die er in deze koi zit verborgen, daar kan toch geen enkele showkikker tegenop ?

En wat te denken van deze filmster ? Die kop, die tekening, dat patroon….hier zijn toch geen woorden meer voor nodig ? Het enige wat hij nodig heeft is iemand met verstand van zaken !

Misschien wel klassiek, je kan het een sandan showa noemen, maar wat is er mis met klassiek ? Goede body, stevig hi, spierwit, en spannend sumi. Wil je nog meer garanties voor de toekomst ?

Als ik er dan nog bij vertel dat dit dan nog betaalbare koi zijn, dan moet je toch niet twijfelen. Voor deze showa ben je helaas te laat. Deze gaat richting Doetinchem samen met de Lucky Draw die ik gisteren al laten zien heb.

Als je dan nog bedenkt dat ik deze heerlijkheid gisteren ook verkocht heb, kan ik stellen dat ik misschien beter op zondag kan openhouden dan op zaterdag…

Je kan zeggen wat je wil, maar ik kan toch iedere week een partij zalige koi laten zien, of zeg ik dat verkeerd ?

Als laatste wil ik je dit popart kunstwerk ook nog even tonen. Geen interesse ? Ik weet het, want deze bloedmooie shiro zit hier al van april verleden jaar, en blijkt niet in de smaak te vallen van de mensen. Vraag me niet waarom, maar laat haar maar rustig zwemmen !

Wie het woord popart niet kan thuiswijzen, De naam 'popart' is afgeleid van "popular art "en werd begin jaren zestig overgenomen uit Amerika en Engeland. In mijn tijd werd popart ook vereenzelvigd met de wit/zwart geruite kleding die een tijdje furore maakte, en dat ook deel uitmaakte van de kunst in die tijd, waarvan ik via de toegevoegde foto een voorbeeld wil laten zien, dat is eens wat anders dan koi. Heel bekende kunstenaar uit die tijd is ook Andy Warhol.

Tenslotte niet vergeten dat het volgende week de laatste zaterdag en zondag is dat ik er zal zijn. De volgende 2 weken zal ik rondzwerven in het Zuiden van Japan. Wie me zal missen moet nog maar even langskomen !

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240