Anders bekeken

Anders bekeken

Ik kreeg gisteren regelmatig mails aan met de vraag welke koi er in de aanbieding van 995 euro zitten nu zaterdag en zondag.

Daarom heb ik één vijver in een supergrote bowl gezet en er een filmpje van gemaakt. Dit zijn allemaal koi tussen de 45 en 65 cm met goede genen. De meesten zijn nisai en sansai en ik heb ze gisteren allemaal één voor één gecontroleerd, zowel op beschadigingen, kieuwen en parasietjes.

Eéntje heeft nog een gescheurde vin, en ééntje heeft nog een kleine ligplek over van de winter, maar voor de rest zijn ze picobello in orde, klaar voor de verhuis naar een veilige haven, waar ze verder kunnen ontwikkelen.

Het grote voordeel is dat deze koi al een winter hebben meegemaakt, en zelfs een hele lange winter. Het verhaaltje over….”de beste zijn er al uit”, gaat helemaal niet op. De beste moeten nog gemaakt worden is een beter verhaal. Eén opmerking: de maruten sanke die je op het filmpje ziet, hoort er niet bij. Deze zat ook in de vijver en laat ik ook zitten, maar hoort niet tot de genomineerden.

995 euro koi

Met de term “anders bekeken”, doel ik op de koi in de groeivijver die ik even van de zijkant film om bekeken te worden. De 14 dagelijkse controle levert de gangbare filmpjes op en zeg nu zelf, wonderbaarlijk nietwaar….

Binnen een 3-tal weken gaan we ze allemaal bowlen en nakijken, maar zo te zien loopt alles vlotjes. Bij sommigen zit er de groei flink in, vooral de karashi zijn wonderbaarlijk gegroeid, maar wat er vooral opvalt zijn de 2 oshiba shigure. Deze zijn donker geworden door de warmte, maar wat een lijf hebben die gekregen, niet normaal.

groeivijver-01

groeivijver-02

groeivijver-03

groeivijver-04

We zijn benieuwd.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml