Anno 2006: zwartneusje

Anno 2006: zwartneusje

Een koi die een belangrijke rol heeft gespeeld in het leven van Interkoi dan is het zeker zwartneusje, genaamd naar de zwarte neus van de koi uiteraard.

Er zijn meerdere koi die een belangrijke rol hebben gespeeld, maar zwartneusje steekt allen de loef af. Een klein overzicht van zijn leven.

Zwartneusje werd geboren op 5 juni 2005 zoals jullie kunnen zien op het certificaat. Ze wordt nu dus 14 jaar. Van de week kreeg ik een filmpje toegestuurt van Bert Jan van zwartneusje, en dat stemt me natuurlijk echt blij.

In die tijd kocht ik trouwens een groot aantal showa waar ik nog steeds een nostalgisch gevoel bij heb, want ik vond ze zo mooi ! Iedereen die Interkoi in die tijd gevolgd heeft weet precies waarover ik het heb.

Hier de film van zwartneusje als tosai…ze was toen gewoon bloed en bloedmooi !

Ondertussen is ze bejaard mag men zeggen, een echte bompa als het nog geen bompapa is, maar je herkent ze nog steeds. Kijk naar de foto, maar ook naar het filmpje dat ik heb aangekregen.

Het is een mannelijke showa, maar in die tijd was man of vrouw niet zo belangrijk als nu. Hier heb je nog een filmpje van de showa die ik toen aankocht. Ze waren bijzonder exclusief in die tijd en iedereen sprak erover. Remember "bomber", een dijk van een showa, die je op de laatste foto nog kan zien bovenaan rechts.

Als klap op de vuurpijl stuurde Bert Jan me achteraf nog een filmpje met de vraag of ik er nog koi van herkende. Ik moest het antwoord helaas schuldig blijven, maar had ik even dieper nagedacht dan had ik het me zeker herinnerd.

In het filmpje zie je de tancho showa, de grote sanke en de tancho sanke zwemmen met als belangrijkste koi het huwelijks cadeau voor Bert Jan en Jacqueline…de kindai showa. Daarover werd in 2008 ook een nieuwsitem geschreven.

Ik citeer uit het nieuwsitem van 17 juli 2008

Er is tussen Interkoi en Bert Jan en Jacqueline altijd een speciale band geweest. Ten eerste was Bert Jan één van de eerste mensen die in 2006 naar Arendonk kwam afgezakt om koi te kopen. Het was in de beginfase toen het ganse Interkoi concept nog in mijn hoofd zat om te rijpen. Alhoewel Bert Jan geen koi had gekocht, werden toen al de eerste stappen gezet naar een goede relatie.

Een jaar of zo nadien kreeg ik een schrijnende mail: Luc, ik stop met de koihobby want al mijn vissen zijn dood. De sterfte was te wijten aan een defect tijdens een behandeling. Na het zien van al de dode koi (via foto's) nam ik het besluit om hun voor te stellen om een aantal hoge kwaliteitskoi te kiezen uit mijn bestaande selectie tegen zeer gereduceerde prijzen.

Bert Jan en Jacqueline hebben toen dankbaar gebruik gemaakt van mijn aanbod en zo zijn ze terug met de koihobby begonnen. Uit deze selectie van toen zijn de befaamde "Blacknose/Zwartneusje" en "Sofia" geselecteerd, die nadien ook nog in Arcen de eerste prijzen wegkaapten.

Dit schept natuurlijk een band.

Daarom heb ik besloten om een koi cadeau te doen voor hun huwelijk op 11 september in de vorm van deze tosai showa van Momotaro, waarvan ik wist dat Jacqueline er verliefd op was. Vermits het huwelijk pas op 11 september was, en iedereen die bij Interkoi kwam, toch wel een zwak had voor deze Showa, besloten we dit cadeau nu reeds te geven, zodat ze nog de volle zomer zouden kunnen genieten van dit juweeltje.

Tot daar een onderdeel van het nieuwsitem. Ik vind het geweldig om de koi nu nog steeds in goede gezondheid terug te zien.

Ondertussen is de relatie tussen Bert Jan en Jacqueline op een lager pitje gezet, wat te begrijpen is. De afstand tot Interkoi is toch een dikke 200 km, en ook heeft Bert Jan goed zijn werk verricht door te zorgen voor nakomelingen.

Als we elkaar zien tijdens de show brengt dat natuurlijk weer herinneringen boven, en ik ben blij dat ik deze herinneringen met jullie kan delen.

Ik heb nog een heel arsenaal met koi vanaf het begin dat ik begon. Ik heb de meeste foto’s en filmpjes toendertijd bijgehouden. Moesten er nog mensen zijn die nostalgische koi hebben of die herinneringen willen delen, het is altijd mooi om deze te delen !

Vind je deze nostalgische berichten nog interessant, klik dan op 1, vind je ze niet relevant, klik dan op 2…

Meer afbeeldingen

Anno 2006: zwartneusje: afbeelding 1
Anno 2006: zwartneusje: afbeelding 2
Anno 2006: zwartneusje: afbeelding 3
Anno 2006: zwartneusje: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240