over de filosofie van het voeren.

Dat bracht me op het idee, niet om iets nieuws te doen, want ik had het in een vroeger leven ook al verschillende malen gedaan, maar om het opnieuw te doen, maar op een andere manier.

" /> over de filosofie van het voeren.

Dat bracht me op het idee, niet om iets nieuws te doen, want ik had het in een vroeger leven ook al verschillende malen gedaan, maar om het opnieuw te doen, maar op een andere manier.

" />
Een idee in praktijk gebracht

Een idee in praktijk gebracht

Onlangs verscheen er een artikel over de filosofie van het voeren.

Dat bracht me op het idee, niet om iets nieuws te doen, want ik had het in een vroeger leven ook al verschillende malen gedaan, maar om het opnieuw te doen, maar op een andere manier.

Als je het filmpje bekijkt dan begrijp je wat ik bedoel. Het idee om een eigen mengeling te maken met gedroogde materialen leek me een mooie manier om de koi alternatief te voeren op een natuurlijke wijze, waarbij “het goed gevoel” niet uit den boze is.

Wat heb ik gedaan ? Ik heb 4 ingrediënten in grootverpakking aangekocht wat natuurlijk een grote invloed heeft op de prijs. Het zijn de volgende: gammarus, garnalen, zijderupsen en meelwormen.

Ik heb een aantal grote tonnen besteld om ze in te bewaren, en de bedoeling is om een mengeling samen te stellen op verzoek.

De standaardmengeling bestaat uit 3 kg probites summer, summer mix, spring autumn of chlorella, aangevuld met 200 gram gammarus, 200 gram garnalen, 200 gram meelwormen en 100 gram zijderupsen.

De prijs voor het geheel bedraagt 55.69 euro waarbij het werk dat ik doe om de mengeling te maken niet in rekening wordt gebracht. Je lacht er misschien mee, maar iedere seconde telt in deze maatschappij en ik ben er toch een tijdje mee bezig.

Vergeet ook niet dat ik in grammen werk met de ingrediënten en niet in de verwarrende liters, want één liter gammarus is bijlange na niet 1 kg. Ik denk amper 200 gram, ik zou het eens moeten nakijken !

Je kan het bestellen en op komen halen, of je kan het laten opsturen. Ik stuur alles per DPD. De prijs voor de verzendingskosten in BE = 6 euro, in NL = 8 euro.

Bovendien heb ik mooie tonnetjes besteld van 20 liter die perfect aansluiten om het voer droog en goed te verpakken. Moest je deze ook graag hebben, dan kan je die erbijbestellen voor de prijs van 35 euro. Anders wordt de mengeling gewoon in een plastic zak verstuurd.

Ik heb er voorlopig 5 van besteld, want ik weet niet of er interesse is voor deze tonnetjes, maar moesten ze op zjn, zijn ze snel opnieuw besteld…

Wat is nu het mooie of misschien wel het interessante eraan ?

Ik heb een excelfile gemaakt, waarbij je zelf de gewenste hoeveelheid kan invullen van de verschillende ingrediënten, zowel van het voer als van de rest, je stuurt de file ingevuld terug en ik meng ze op maat voor jullie zonder de werkkosten in rekening te brengen.

Vraag de excelfile aan, vul deze in en bewaar deze. Stuur deze terug en ik zorg ervoor dat je de juiste mengeling krijgt die je dan kan ophalen of die ik kan toesturen.

Tenslotte wil ik nog zeggen dat het een tijdje duurt vooraleer de koi gewend zijn aan het voer, ze moeten het leren kennen, maar éénmaal ze het kennen is het een goede psyschologische benadering omdat ze zich een lange tijd kunnen bezighouden met het opsouperen van de ingrediënten.

Ze kunnen er zich uren mee amuseren ! Bekijk anders het filmpje van Polleke nog maar eens.

Wens je te bestellen ? Vraag de excelfile aan per mail, vul deze zelf in, en je ziet de prijs automatisch verschijnen !

Meer afbeeldingen

Een idee in praktijk gebracht: afbeelding 1
Een idee in praktijk gebracht: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240