De Noormannen op bezoek

De Noormannen op bezoek

Hij doet ieder jaar mee aan de show in Arcen. Gewoonlijk zwemmen zijn koi bij een vriend in Denemarken, die bepaalde koi van hem bijhoudt, en ze dan inzet op de show.

Zijn naam is Harald, en samen met zijn vriend Bartelt vroegen ze me om een dagje uit te trekken terwijl ze in Arcen waren om wat koi bij mij te bekijken.

Er is al een bepaalde band met Harald, vermits we samen in Japan waren om koi te kopen in 2013. Nadien kocht hij regelmatig bij Interkoi enkele koi van de veiling die ik over liet komen en daarna opstuurde naar Noorwegen.

Bovendien bestelt Harald ook ieder jaar een grote levering probites om zelf te gebruiken en om te verkopen in Noorwegen. Hij vind het ook een goed voer dat geen vervuiling geeft, en zijn koi gedijen er goed onder, wat wil je nog meer.

Van Arcen naar Arendonk is het een uurtje rijden, dus niet zo heel ver. Er werden een aantal koi gebowld, waarvan ik weet dat ze hem bevallen.

Ik heb er zelf geen filmpjes van gemaakt, want de koi zijn al regelmatig op internet getoond dat het niet meer plezierig blijft om ze nog eens te filmen. Ze zagen er in ieder geval picobello uit en ik zag de smile op hun gezicht. Missie geslaagd….

Nu snel terug naar Arcen dacht ik, maar dat was buiten de waard gerekend. Ze hadden nog wat tijd over en vroegen of ik nog een klant had met mooie koi om te zien en die niet ver uit de regio was.

Het was zondag en om nu nog klanten te storen en uit te zoeken wie er nog thuis was, is ook een moeilijke. Het beste wat ik kon voorschotelen was om naar Martin te rijden, en na een belletje was ik welkom…gelukkig.

Onderweg had ik ook nog een vriend die heerlijke koi heeft zitten, dus even bellen met de vraag of we even langs mochten komen was aan de orde. Helaas niet thuis, maar ze gaven me even de code van hun alarm door en ik mocht uit eigen beweging even de koi laten zien. Bedankt voor het vertrouwen….het geeft een goed gevoel….

Martin is ook een uurtje rijden van Arendonk. Zo gezegd, zo gedaan en met een brede smile kwam Martin ons tegemoet om ons te verwelkomen.

Een geweldig persoon in real live, alhoewel hij altijd scherp uit de hoek kan komen als het om de geschreven taal gaat. Kritisch en vooral met de bedoeling om de knuppel in het hoenderhok te gooien doen hem kikken. Je moet hem kennen, anders is het een probleem….

Maar dat hij een geweldige vijver heeft, koikichi in hart en nieren staat als een paal boven water. Na een kort bedankwoord dat we blij waren om enkele koi te mogen zien was het aan mij om enkele koi te bowlen.

Persoonlijk wou ik een kindai showa terugzien die ik altijd in mijn achterhoofd had zitten en die ik een goede toekomst toebedeelde. Ik was er ontzettend nieuwsgierig achter.

Met name deze kindai showa van Momotaro kan mij enorm bekoren. Ze is nu 3 jaar, ik heb ze niet gemeten, maar ze is vast en zeker 70 cm ondertussen. Hier kan ik warm van worden, en ik zie dat er aan de bouw gewerkt wordt. Dit zou binnen een paar jaar wel eens echt een monster kunnen worden.

Het sumi is wat weggetrokken, vermoedelijk door het warmere water, maar kijk naar die bouw….zelfs het motoguru in de vin is aan het opkomen. Zoals je kan zien is het motoguru trouwens volop aan het uitdijen…allemaal positief en verwachtingsvol.

Bovendien vertelde Martin me dat ze onlangs gepaaid hadden, en nog niet van de poes. Helaas hadden enkele koi wat beschadigingen opgelopen, maar dat is onderdeel van het koihouden, dat zijn technische beschadigingen en dat komt wel terug in orde….

Nog even een sanke bij in de bowl, de deskundige uitleg van Martin erbij en de noormannen konden niets anders dan smullen van het getoonde…

Een bewoner die ik ook al lang niet meer in de bowl had gezien en die in mijn ogen een fantastische ontwikkeling heeft gedaan is deze mannelijke sanke. Met zijn 75 cm en krachtige uitstraling een juweeltje van een koi !

Het beni is harder, het shiroji ietsjes geliger, maar dat kan de pret niet bederven. Wat een krachtpatser die ook nog eens dezelfde kracht uitstraalt ! Een plezier om naar te kijken.

Mogen we die chagoi eens zien vroeg Bartelt, want hij zag een dijk van een éénkleurige koi rondzwemmen, en dat ging niet ongemerkt voorbij. Ik weet dat Martin niet graag heeft dat er veel gebowld wordt, maar omdat het bezoekers waren uit het hoge noorden, wou hij het voor eens wel eens door de vingers zien.

Deze 95 cm grote chagoi van Takigawa deed de oogjes blinken. Maar wat een karakter heeft die koi…ze zou zo uit de bowl gesprongen zijn met haar 20 kg. Ze heeft ooit éénmaal een show meegedaan, en werd zonder verpinken jumbo champion, en terecht. Ik heb zelf zelden een chagoi gezien die me zo kon bekoren….

Door het paaien enkele kilo verloren, maar dat doet de koi geen oneer aan. Het is zelfs goed dat de koi eens hun eitjes kunnen afwerpen. Het moet wel een hele bedoening geweest zijn.

Op mijn verzoek werd tenslotte nog een kindai showa van Dainichi in de bowl gezet. Ik hou zelf wel van kindai showa en deze mocht goed gezien worden. Het stevige en solide lijf van deze showa zat technisch goed in elkaar. Ik schatte ze rond de 68 cm, en wat mij betreft een aanwinst voor iedere vijver.

We weten dat Martin bijzonder bescheiden is, maar de lofwoorden werden toch graag aanvaard. Het is dan ook een geweldige vijver met geweldige koi. Het bestand wordt stilaan wel ouder en ouder, maar daar is weinig tegen te doen....live goes on....

De Noormannen waren duidelijk in hun nopjes, maar de tijd was schaars geworden. Ze moesten om 15.00 uur terug in Arcen zijn, want van daaruit namen ze de taxi naar Maastricht als ik me niet vergis en van daaruit met de trein naar Amsterdam om op het vliegtuig te stappen naar Noorwegen.

Volle vaart terug naar Arcen waar we rond 14.45 uur terug aankwamen. Goed op tijd om afscheid te nemen en voor mij was het wachten op debenchen aangebroken.

Dit gaf toch weer stof voor een stevig nieuwsitem en het doet me dan ook veel plezier om jullie mee te laten genieten. Genieten jullie ook van dit soort nieuwsitems ? Probeer dan op 1 te klikken, zoniet klik aub op het bozemannetje, je moet je niet inhouden...

Meer afbeeldingen

De Noormannen op bezoek: afbeelding 1
De Noormannen op bezoek: afbeelding 2
De Noormannen op bezoek: afbeelding 3
De Noormannen op bezoek: afbeelding 4
De Noormannen op bezoek: afbeelding 5
De Noormannen op bezoek: afbeelding 6
De Noormannen op bezoek: afbeelding 7
De Noormannen op bezoek: afbeelding 8
De Noormannen op bezoek: afbeelding 9
De Noormannen op bezoek: afbeelding 10
De Noormannen op bezoek: afbeelding 11
De Noormannen op bezoek: afbeelding 12
De Noormannen op bezoek: afbeelding 13
De Noormannen op bezoek: afbeelding 14

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137