Een boom van een wedstrijd

Een boom van een wedstrijd

Het leed is geleden, de strijd is voorbij, iedereen weer gelukkig en voldaan naar huis, op naar de volgende aflevering van Arcen.

Persoonlijk heb ik een heel goed gevoel overgehouden van Arcen. Misschien was de opkomst iets minder, maar de totale show heeft mij zeker overtuigd.

Er werd in mijn ogen iets meer aandacht geschonken aan de koi en de koihobbyisten door de open instelling met het gevolg dat alles rustiger, ordentelijker en overzichtelijker was….maar wat is mijn mening waard.

Het vermelden van het aantal koi als tegenstanders in je klasse of je reeks is een bijzonder interessant gegeven en verdient zeker aandacht….een pluspunt. Ik zou het zelf niet kunnen bedacht hebben, maar als een koi wint, is het belangrijk te weten of deze wint omdat de koi alleen in zijn klasse een tegenstander heeft, of dat hij het moet opnemen tegen 20 anderen. Heel belangrijk in mijn ogen.

Hier en daar zal er weer wel wat kritiek gespuid worden, maar dat is altijd het geval, maar van mij krijgt de organisatie een dikke pluim.

Normaal verkoop ik zelden een koi op een veiling en het is ook niet dadelijk mijn doelstelling. Ik ben iemand die gewoon meedoet aan een show om de koihobby te ondersteunen en ik probeer niet dadelijk commercieel voordeel te halen uit een show.

Ik ga uit van eigen kracht en de mensen moeten Interkoi maar kennen en waarderen, anders doe ik iets verkeerd. Daarom ook mijn dagelijkse nieuwsitems, want dat is mijn kracht. Het is ook mijn enigste vorm van naar buiten komen, want ik ben één van de weinige dealers die het hoofd overeind kan houden met de verkoop van koi alleen.

De meesten moeten het hebben van de verkoop van producten, bouwen van vijvers of iets anders, Interkoi is het enigste bedrijf dat het doet met de verkoop van koi alleen, en ondanks alle opmerkingen….. geloof me, dit is moeilijk.

Wat betreft mijn inzendingen op de show, mag ik eigenlijk bijzonder tevreden zijn. Ik had niet verwacht om grote koppen te halen, maar de senior tategoi prijs heeft me veel plezier gedaan.

Als ik de concurrentie zowat bekijk, een terechte winnaar wat men ook zegt in de wandelgangen. Alleen kijken Ben en ik op onze eigen manier aan tegen koi. Als je dan bedenkt dat onze zienswijze ieder jaar weer tategoi prijzen opbrengen, dan hoef je de optelsom maar te maken.

Bovendien hebben wij ook eigen koi naar Grand Champion gebracht niet te vergeten….moeten wij ons dan nog bewijzen….

Tjaard van Balen is de terechte winnaar van de GC award, en de keuze van de jury is in onze ogen ook terecht, alhoewel Tjaard het anders zag. Nu is de vraag die je je moet stellen…was er veel concurrentie ?

Het ontbreekt in ieder geval op interessante kanshebbers op de titel van GC en dat zal in de loop van de jaren steeds moeilijker worden. Wat ik wel durf te stellen is dat Tjaard en Interkoi toch diegenen zijn die een GC op eigen vermogen naar de titel hebben gebracht.

Interkoi dan weliswaar met de hulp van Wakana, die eigendom is van Ans en Frans, maar toch. Vergeet ook niet de vele andere prijzen die Interkoi al jaren op zijn actief heeft van Major Champion tot alle prijzen die er maar bestaan.

De enigste prijs die Interkoi nog niet heeft gewonnen is de vriendschap prijs en de prijs voor unique koi, maar dat zal zijn reden wel hebben….

Wat betreft de senior tategoi….ik had ditmaal verschillende potentiële kopers die een optie wilden op de sanke. Wat ik betreur is dat men de mening van anderen nodig heeft om een beslissing te nemen, en zoals je weet is iedereen koikenner in hart en nieren…. tot het erop aankomt….

De vraag is, wat moeten wij nog meer bewijzen met onze koikennis om als vol aanzien te worden !

Waarom hier ook weer niet uitgaan van je eigen kracht en je eigen zicht op koi, maar dit terzijde…de 2 eerste opties werden niet genomen, maar ik ben blij dat de 3de kandidaat genoeg in zijn mars had om de sanke onmiddellijk aan te kopen.

Het mooie van het verhaal is, dat ik de toekomst van deze sanke zal kunnen opvolgen, want die belofte is gemaakt. Ik weet naar welke vijver ze toegaat en ik weet wat ze in haar mars heeft. Daarom ben ik ook zeker dat ik het bewijs van ontwikkeling in de toekomst kan laten zien. De eigenaar heeft echter te kennen gegeven om niet verder genoemd te worden, maar wel dat de koi eind ieder jaar opnieuw zal getoond worden.

Conclusie: wat wij ook vertellen, wat wij ook proberen uit te leggen...het heeft totaal geen waarde. Wat we door de jaren ook bewijzen, wat Ben en ik telkens uitleggen...men gelooft ons toch niet...waarom zouden we het dan nog doen....

Wat betreft de overige winnaars het volgende:

De mooiste overwinning vind ik de 2de plaats van deze sanke. Waarom vind ik dit de mooiste overwinning ? Deze sanke werd een week of 6 geleden, 39 cm gemeten, de perfecte maat. Door het warme weer vermoedelijk werd zijn groeicapaciteit aangewakkerd en groeide ze naar de 42 cm.

Normaal zou ze dus in size 3 (31-40cm) moeten uitkomen, waardoor ik een 1ste plaats zo goed als zeker achtte, maar nu moest ze uitkomen in size 4 (41-50cm) waardoor ze het moest opnemen tegen veel grotere kandidaten, wat de strijd beperkte.

Toch nam ze een 2de plaats, en dat stemde me heel blij. Niet voor het commerciële gedeelte, want deze koi werd verkocht met de optie dat ze slechts 50% zou kosten als ze een 1ste plaat behaalde en 75% als ze een 2de plaats behaalde. Ik ben bijzonder blij voor de nieuwe eigenaar Sjakie, en geloof me, hij heeft een bijzonder goede sanke in handen.

Een volgende 2de plaats werd behaald door de showa van Momotaro. Deze heeft een echte showa uitstraling, en een 2de prijs is altijd beter dan niets.

De tancho van Taniguchi behaalde een eerste prijs, en terecht. Ronnie zal blij zijn want ook deze tancho behoorde in principe tot de wedstrijd die ik onlangs lanceerde.

Samengevat had ik 2 koi verkocht in het kader van de show. Bij winst betaal je 50% van de waarde, bij een 2de plaats betaal je 75% van de waarde. Bij deze actie werden 2 koi verkocht, waarbij een 1ste en een 2de plaats werd behaald.

Wat zegt dit ? Dat wij de koi toch een goede kijk hebben op koi. Het waren geen koi die geen tegenstand hadden, want de showa moest het opnemen 11 kandidaten en de tancho tegen 6 kandidaten en dat vind ik persoonlijk veel belangrijker.

Conclusie: ondanks het feit dat ik steeds nieuwe koi inzet in de show en ik 3 shows heb meegedaan dit jaar, toch nog de kracht heb om goede koi in te zetten in de laatste show van dit jaar en er nog verdienstelijke prijzen aan overhoud.

Reken daarbij nog dat ik gerust nog een paar shows kan meedoen met de koi die momenteel nog rondzwemmen, dan kan ik gerust terugblikken op een sterk koibestand.

Kom gerust nog eens kijken de volgende weken, want het is NU dat het interessant wordt om koi aan te kopen. We staan voor een nieuwe uitdaging en het is een kwestie van geld te incasseren voor de volgende aankopen.

Je kan nu fantastische deals doen…probeer het maar.

Tenslotte nog even vermelden dat ik zelf niet veel tijd had om op de show rond te toeren. Ik moest de ganse dag met klanten uit Noorwegen rondtoeren om enkele koi te gaan bewonderen, maar daarover morgen weer, want anders weet ik weer niet waarover ik moet schrijven.

Bjorn, onze solide helper ieder jaar op de koishow stond klaar om ons te helpen debenchen, en zijn hulp wordt zeker op prijs gesteld…toffe gast. Je kunt wel zien dat ik het zware werk doe en Ben er gewoonlijk bijstaat voor spek en bonen….maar hij valt wel op met zijne wittekop….

Als allerlaatste wil ik er toch nog een anecdote aan toevoegen: ik had een hotel geboekt op een korte afstand van Arcen, maar toeval of niet, de voetbalploeg van Arcen verliet het hotel op het moment dat ik arriveerde.

Uiteraard stonden er jonge voetballertjes met hun vader om de voetballers te zien. Natuurlijk waren ze begeesterd en benieuwd naar hun heldnen maar wat een bekakte bedoening. In plaats om eens te zwaaien naar die supportertjes of eens een lachje te forceren...nada...ze lieten rond juist of ze in hun broek hadden gescheten en een lachje of een traantje kon er niet af....en dan te bedenken dat ze door deze mensen op een voetstuk worden geplaatst....

Of toch nog een punt van aandacht.

Het is geen kritiek, maar ik wil proberen eens een goede raad te geven. Het is altijd een verschrikkelijke ergernis om met je wagen op het terrein te komen voor het debenchen. Iedereen wil begrijperlijkerwijze op tijd de koi inpakken en naar huis rijden.

Altijd een gezever en gezeik, en bepaalde gunstregels horen er ook altijd bij. Mijn voorstel, en of je het leest en goedvind doet niets terzake, maar denk er eens over na:

Als je nu in de toekomst eens de eerste strook van de parking vrijlaat voor de deelnemers met de koi, deze afsluit tot het 6 uur is, zodat de mensen zonder stress het terrein op mogen rijden. Geef ze desnoods nog een plaats en een nummer dat kan ingedeeld worden...

Dan heb je niet die toestanden die er nu altijd zijn...geen kritiek, maar een meedenker....

Meer afbeeldingen

Een boom van een wedstrijd: afbeelding 1
Een boom van een wedstrijd: afbeelding 2
Een boom van een wedstrijd: afbeelding 3
Een boom van een wedstrijd: afbeelding 4
Een boom van een wedstrijd: afbeelding 5
Een boom van een wedstrijd: afbeelding 6
Een boom van een wedstrijd: afbeelding 7
Een boom van een wedstrijd: afbeelding 8
Een boom van een wedstrijd: afbeelding 9
Een boom van een wedstrijd: afbeelding 10
Een boom van een wedstrijd: afbeelding 11
Een boom van een wedstrijd: afbeelding 12
Een boom van een wedstrijd: afbeelding 13

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240