Vervelende, maar noodzakelijke info

Vervelende, maar noodzakelijke info

Het is een jaar geweest met ontzettend hoge temperaturen, en ongewild steken er dan verhalen de kop op die je liever niet hoort.

In de wandelgangen worden onverkwikkelijke verhalen verteld van gebeurtenissen in koivijvers die men liever niet hoort, maar het is helaas onderdeel van de koihobby.

Het is jaren geleden dat er nog verhalen verteld werden over gevallen van KHV of het koi herpes virus, maar onlangs kwamen de verhalen weer boven.

Ook bij klanten van mij, en dat maakt het natuurlijk een stuk ingewikkelder dan het al is, want dan beginnen mensen zelf verhalen te verzinnen of aan elkaar te breien.

Begin dit jaar heb ik al een onderzoek laten doen naar KHV. Die rapporten heb ik toen ook publiek gemaakt. De vraag die je je nu kan stellen is waarom ik deze testen heb laten nemen. De reden was eenvoudig. Bij één van de leveringen dit jaar had ik een vijver met ongewone symptonen die ik niet goed kon plaatsen.

Dit was de reden dat ik testen heb laten doen, die gelukkig allemaal negatief waren. In dit nieuwsbericht heb ik tevens vermeld dat ik voortaan bij iedere levering een KHV test zou laten doen.

Dit jaar, er wordt niet graag over gesproken, werden er toch weer enkele mensen getroffen met de verschrikkelijke ziekte, waarbij hele vijvers het slachtoffer werden.

Zoals gezegd beginnen mensen dan zelf verhalen te maken en dat schept een slechte sfeer. Er wordt niemand met de vinger gewezen misschien maar mensen zijn mensen en er worden al snel insinuaties gemaakt waar je je niet tegen kan weren.

Ik heb voor mezelf dan besloten om nogmaals alle vijvers te laten testen, zodat ik mijn klanten niet 100, maar 200% kan geruststellen.

De uitslagen van alle 8 mijn vijvers zijn vermeld in deze documenten. Het document vijver 2 NK, is ook een uitslag van 2 nieuwe vissen die binnengekomen waren en waar ik ook een kieuwstaal van heb laten nemen.

Nu zul je je afvragen hoe je een kieuwstaal neemt. Daarom heb ik het eventjes op film vastgelegd. Het is een vrij simpele ingreep die geen gevolgen heeft.

De koi wordt verdoofd en met een klein schaartje wordt een stukje van de kieuw geknipt, wat later terug aangroeit en wat geen nadeel is voor de koi.

Dit weefsel wordt in een plastic tube gedaan met alcohol en opgestuurd naar en gecertificeerd labo, in dit geval naar het labo van Tim Barbé, die een PCR testmethode hanteert die het virus opspoort.

Het is niet plezierig om verhalen zoals dit te lezen misschien, maar het leunt wel aan bij de realiteit. Voortaan zal ook iedereen die een koi koopt bij Interkoi, een verslag meekrijgen of kunnen inzien van deze testen.

Indien er nieuwe koi binnenkomen, zal er ook telkens een nieuw onderzoek per vijver plaatsvinden om mijn klanten de zekerheid te geven dat de koi geen dragers zijn van het KHV virus.

Vind je het goed dat er over dit onderwerp gepraat wordt, klik 1, vind je het beter om dit niet aan te kaarten, klik 2.

Meer afbeeldingen

Vervelende, maar noodzakelijke info: afbeelding 1
Vervelende, maar noodzakelijke info: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137