Appeltern 2010

Appeltern 2010

Koud en nat, dat is een korte omschrijving van de omstandigheden van het weer zoals dat tijdens de show van KOI2000 was in Appeltern. Een mooie lokatie, strakke opbouw, duidelijke paden, goede catering, prima parkeerfaciliteiten maar toch... Persoonlijk heb ik dan toch meer met de Beekse Bergen, bossen, rommelig en gezelliger. Het lijkt er wel op dat het weer de laatste jaren zijn best doet om het de organisatie van KOI2000 het heel moeilijk te maken een druk bezochte show te laten krijgen.

Wat mij verder opviel bij deze show was het aantal hobbyisten welke hebben meegedaan en de kwaliteit van koi waar deze liefhebbers mee voor de dag zijn gekomen. Ook de leeftijd van de koi liefhebbers lijkt wel jonger te worden wat voor onze hobby uiteraard zeer gunstig is. Een dikke proficiat wil ik nog uit laten gaan naar de Belgische hobbyist die met Geisha II Grand Champion is geworden. Een prachtige kohaku die verdere discussie over de titel overbodig maakt. Dat er op andere vlakken discussie kan ontstaan over de prijzen moge duidelijk zijn maar dat is toch inherent aan onze hobby waarin we afhankelijk zijn van een jury die op 1 dag vele honderden koi moet beoordelen. Technisch en gevoel spelen hier een grote maar wel aparte rol.

Maar ook nu waren er weer veel bekende gezichten en bezoekers uit Nederland, Belgie en uit verre landen die dan ook nog de nieuwe mode uit Japan hebben laten zien. Brian de Sousa had een combinatie van bloemetjes en streepjes met als toetje op de taart een fraaie grijze hoofdbedekking. Met deze creatie mocht hij mee met Luc en Rini om de Interkoi prijzen op te halen en een paar vragen van Dennis te beantwoorden.

Appeltern 2010 was ook de dag van de introductie van het lang verwachte boek van de meesterverteller Rini Groothuis. De laatse jaren heb ik Rini van dichtbij meegemaakt en veel van zijn verhalen aangehoord en genoten van de manier waarop Rini praat over zijn en uw koi. Ook het afgelopen jaar gezien hoe bevlogen Rini was en is voor zijn boek. Vele uren video heeft hij lopen maken in Japan voor ons terwijl de grote koi der aarde voor onze neuzen langs zwommen.

Een absolute aanrader voor iedere liefhebber. Technische adviezen en prachtige verhalen in 1 boek is nog niet vertoond en in de luxe editie nog een prachtige DVD daarbij met vele beelden door de meester himself gefilmd, mede daarom mag dit boek bij niemand in zijn kast ontbreken!

Nog even een tweetal kleine suggesties aan de organisatie voor 2011, want ook die show zal er weer komen. Misschien iets later in mei? Beter weer en niet gelijk met moederdag en als laatste advies, de wedstrijdvaten een halve meter binnen de tenten, loopruimte blijft er genoeg voor de verzorgers en dan staan ook de liefhebbers droog die tijdens de vele regenbuien toch de moeite hebben genomen te komen. Met een beetje rekenen moet dat kunnen.

Appeltern tot volgend jaar (misschien, heel misschien doe ik dan zelf ook wel mee!

p.s. Diegene die als eerste raad wie er mist op de foto's van de prijsuitrijking van Interkoi krijgt een mooi Interkoi Almere T-shirt!

Ik zal dit T-shirt overhandigen op de eerste open dag van Interkoi Almere op 30 mei a.s., meer nieuws en speciale aanbiedingen zal ik de komende weken bekend maken.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml