Arbeidsvitamientjes

Arbeidsvitamientjes

De grote kanonballen zijn verschoten, maar we proberen toch leven in de brouwerij te houden. Gisteren hebben Ben en ik de ganse dag gewerkt aan de koi en alles weer in orde gebracht.

De 50% actie heeft blijjkbaar succes bij de mensen, minder bij mij, maar af en toe moet je water bij de wijn doen. Helaas is het gedeelte water in dit geval te overvloedig en is er weinig wijn meer over om van te genieten.

Deze ingrepen zijn echter af en toe noodzakelijk, maar laat ons nu niet hopen dat alle mensen lang genoeg wachten om hun koi aan te kopen tijdens deze periodes anders zal het rap gedaan zijn. Het wordt niet uit overtuiging gedaan, maar is wel een noodzakelijkheid.

Van de 40 koi staan er nu 9 gedeeltelijk in optie en deels verkocht. Laat ons hopen dat we dit kunnen verdubbelen, of zelfs helemaal kunnen verkopen, maar dat zal een utopie zijn vermoedelijk.

Wij hebben heel wat werk verzet, maar het meeste werk is niet voor publicatie vatbaar. We hebben op verzoek van klanten wel veel bowls gemaakt van koi, en die kan ik wel laten zien. 

Ik kocht er 3. Ik heb een zwak voor de ginrin kohaku van Momotaro, en kan het niet laten om ze af en toe te kopen, ondanks het feit dat ze moeilijk te verkopen zijn. En inderdaad ik heb gelijk, ze verkopen bijzonder moeilijk. Hopelijk vinden deze ginrin kohaku iemand die ze kan waarderen. 

En wat te denken van deze pracht ginrin kohaku van Momotaro ? Neen, deze staat niet in het aanbod, maar werd gebowld op verzoek. Een prachtexemplaar.

Een trio van kohaku, deels van Taniguchi en eentje van Momotaro. Vooral de kohaku van Momotaro is bloedmooi en een aanrader. De prijzen zijn lachertjes. 

Ook aan deze 2 koi is er geen eer te halen. De tancho is ondertussen verkocht, de sanke blijft een hebbeding waar toch nog veel toekomst in zit.

Ze staat in optie deze sanke, maar het is een aanfluiting van de waarde. Kwalitatief van een hoog niveau, en met  haar 63 cm op 22 maanden een sanke om alle lusten op bod te vieren. Het is voor ons toch weer een bewijs, dat patronen belangrijker zijn dan de rest.

Tenslotte nog een drietal van zowal Takigawa en Hoshikin. De kohaku staat niet in promotie, maar wou ik toch even laten zien. Beide Hoshikin wel, en ik  kan je verzekeren dat beide showa meer dan goed zijn.

Zoals gezegd is de promotie geldig tot 27 juni, daarna zullen de koi verdwijnen in de eeuwigheid.
Profiteer ervan.

Het aller plezierigste hebben we echter tot laatst behouden. Morgen komen ze enkele koi ophalen die in ons mudpondsysteem zitten, en het is voor mij moeilijk om die karwei alleen te klaren. Daarom dat we de koi samen genet hebben om over te plaatsen naar binnen, zodat er morgen geen probleem is. 

Het levert in onze ogen altijd een spectaculair beeld op en wij genieten dan ook met volle teugen. De koi werden naar binnen gebracht zodat ze makkelijk kunnen gevonden worden voor transport. De laatste 5 koi in onze mudpond profiteren nu nog van een volledig eigen domein, maar tegen 27 juni zullen ze hun plaats moeten ruimen voor de Momotaro tategoi !

Het was wel een eer om zo lang voor deze koi gezorgd te  hebben, maar vooral om alles tot een goed einde te hebben gebracht. De verantwoordelijkheid heeft echter ook zijn sporen nagelaten, maar dat is helaas mijn pakje aan.

---------------------------------------------------------------------------------------

FOTO VAN DE DAG, EN VAN WIE ZOU DEZE KOHAKU ZIJN ? 

---------------------------------------------------------------------------------------

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: op afspraak

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SM-V20-12196

Shiro Muji SM-V20-12196
Verkocht