Arcen dag 1

Arcen dag 1

Het is weer zover…de show in Arcen is een feit, en dit voor de 25ste editie.

De eerste keren dat ik er ooit was moet ergens in de jaren 90 geweest zijn, maar precies weet ik het niet meer. Het was in ieder geval toen een belevenis.

Dat gevoel kan ik nu helaas niet meer evenaren, maar de show heeft nog niets aan kracht ingeboet als ik het zo kan zien.

Bij de inschrijving kreeg ik een kleine attentie in de vorm van een medaille voor het 25-jarig bestaan. Een mooie medaille die je kan koesteren ! Het werd gewaardeerd, een mooie attentie…

Er was al volop bedrijvigheid, maar zelf ben ik niet lang gebleven, vermits ik redelijk wat werk had, en die verplichtingen moeten ook ingevuld worden.

Het inpakken vereist een serieuze inspanning want 13 koi, waarvan 6 grote inpakken is een heuse arbeid, maar zoals gezegd…ik ben nog niet versleten.

Ik vertrok rond 11.30 uur en kwam rond 13.30 uur al ter plaatse. Na het toekennen van het vat, waar ik niet heel blij mee was, want ik sta aan de kant van de standhouders, wat altijd een gewriemel zal geven bij het debenchen, heb ik rustig de koi te water gelaten.

De temperatuur was idem dito en alles zag er heel verzorgd uit. Ik had onmiddellijk wat bekijks, maar had helaas wel 2 koi die een kleine blessure had opgelopen.

Een kohaku had een ingescheurd vinnetje op een vervelende plaats dat ontstoken was ondertussen, en de chagoi had een beurse plek gekregen, vermoedelijk van zich te stoten in de zak tijdens het vervoer. Vervelend, maar dat zijn de kleine problemen die zich kunnen voordoen, en daar moet je leren mee leven.

Wat foto’s en een kort filmpje kunnen niet ontbreken. Ik heb niet gewacht op het meten van de koi, want dat kon nog wel even duren, en alles zal wel netjes geregistreerd worden zeker.

De koi die ik ingezet heb, zijn allemaal goed om eventueel een prijsje te pakken, maar het grote succes van verleden jaar kan ik helaas niet overdoen. Wel zag ik enkele vats met serieuze kandidaten voor de eindoverwinning. Afwachten is natuurlijk de boodschap.

Ik heb ingezet, 1 chagoi van 79 cm (hirasawa), een showa van 65 cm (Momotaro), een showa van 60 cm (Momotaro), een sanke van 67 cm (Sakai FF), een kohaku van 59 cm (Taniguchi) en een sanke van 70 cm (Momotaro).

Wat betreft de kleintjes, een oshiba van 46 cm (Okawa), een showa van 42 cm (Momotaro), een showa van 39 cm (Momotaro), een doitsu sanke van 45 cm (Okawa), een kohaku van 48 cm (Dainichi), een asagi van 38 cm (Yagenji) en tot slot de junior tategoi sanke van 25 cm (Momotaro).

Een mooi vat werd er al snel gezegd, en daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. Rond 15.00 uur was ik terug thuis, en kon ik mijn eigen koi verder verzorgen. Ze zwemmen er allemaal bijzonder goed bij, en alle vijvers geven een goed gevoel…houden zo….

TER INFO

Sleur je niet zot met zakken voer tijdens de koishow, mijn klanten weten waarom !

Meer afbeeldingen

Arcen dag 1: afbeelding 1
Arcen dag 1: afbeelding 2
Arcen dag 1: afbeelding 3
Arcen dag 1: afbeelding 4
Arcen dag 1: afbeelding 5
Arcen dag 1: afbeelding 6
Arcen dag 1: afbeelding 7
Arcen dag 1: afbeelding 8
Arcen dag 1: afbeelding 9
Arcen dag 1: afbeelding 10
Arcen dag 1: afbeelding 11
Arcen dag 1: afbeelding 12

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240