Ik ben tevreden...een goed tehuis

Ik ben tevreden...een goed tehuis

Als 2 gosanke van hoge kwaliteit het huis gaan verlaten, dan is het een unieke gelegenheid om ze op te volgen.

In dit geval gaat het over 2 koi die nu nog belangena niet klaar zijn, maar die binnen 4-5 jaar pas op het toppunt van hun kunnen zijn.

Ze doen me denken aan koi zoals Wakana, Dotterke, Isis enzovoort, koi die alles in hun kas hebben om grote hoogten te bereiken. Allebei nisai, allebei gekocht op de veiling van Momotaro, de showa 63 cm en de sanke 61 cm, dan kan je al spreken van toekomstige jumbo...

Het is eenvoudig om minpuntjes op een koi aan te merken. Kritiek kost nu eenmaal niets, is dus ook spotgoedkoop en is makkelijk in de mond gelegd. Om echter de toekomst in een koi te zien, daar heb je andere kwaliteiten voor nodig.

En deze 2 koi hebben in onze ogen kwaliteiten. Ik zeg nadrukkelijk in onze ogen, want mijn ogen kijken ook met de ogen van Ben, die het grotendeels met mij eens zal zijn.

Als je koi zoekt die lengtegroei moeten kunnen maken, die liefst 80-85 cm moeten kunnen worden en er de body bij moeten krijgen, dan moet je je kans nemen met 2 koi zoals deze.

Ik weet het, en iedereen ziet het hoor, de showa heeft ocharme een venstertje…we zullen binnen enkele jaren nog wel eens zien of ze een venstertje heeft.

Ik ga niet beweren dat het weg zal gaan, alhoewel de kans aanwezig is, dat er minstens één venster overlapt wordt, maar ik beweer dat binnen een 4-5 jaar niet meer gekeken wordt naar het venster, maar naar de uitstraling van deze showa in het algemeen….een monstershowa kan dit worden !

De sanke daarentegen komt weliswaar uit een ginrin mama, maar doet me toch denken aan de klasse van Momoko, één van mijn favoriete oyakoi ooit door Momotaro geproduceert.

Visualiseer beide koi goed, en als ik zie in welke vijver ze terechtkomen, dan weet ik voldoende. Ik wist dat ze op een goede plaats zouden terechtkomen. Ik kreeg pas later een foto aan van de vijver, maar die zegt voldoende. Een vijver van 50 kuub die me een beetje doet denken aan de verblijfplaats van Wakana ! Heerlijk….

Vandaag is het echter een drukke dag voor mij. Ik moet een boel vissen inpakken en naar de show in Arcen brengen. Niet dat ik het niet graag doe, maar het is een zwaar werkje om 12 koi in te pakken, maar ik ben gelukkig nog niet versleten…

Dit zijn de koi die ik ga inzetten ! Een volledig nieuwe assortiment koi, waarvan er eentje nog maar de show heeft gezien, en dat ik met een welbepaalde reden doe.

Het zijn niet de zware kanonnen van verleden jaar, maar het is een assortiment eerlijke koi die een perfecte weergave zijn van de koi die er nu nog in Arendonk rondzwemmen. Ik ben er trouwens trots op dat ik op al de shows die ik heb meegedaan telkens zware prijzen heb behaald, en vooral niet vergeten....telkens met andere koi !

De minisanke was de junior tategoi op de Euregio koishow. Benieuwd of deze nu ook een vergelijkbare prijs gaat halen. Hij of zij was toen 20 cm, nu is ie 25 cm, en heeft dus toch 25% aan lengte gemaakt. Groot zal ie nooit worden, maar schoonheid hoeft niet altijd groot te zijn !

Ik heb geen stand in Arcen, en zal enkel vandaag naar Arcen rijden. Vrijdag ben ik niet aanwezig, maar zaterdag en zondag zal ik wel ergens ronddwalen.

Moest er iemand interesse hebben om één van de koi aan te kopen…je bent vrij om de koi te bekijken, en je mag altijd contact met me opnemen.

Gelieve er rekening mee te houden dat ik dit weekend gesloten ben

Wie nog graag een afspraak maakt kan dit enkel op morgen, vrijdag, dan kan ik me nog vrijmaken indien nodig !

WIE GAAT ER TROUWENS NAAR DE SHOW IN ARCEN ? Doe eens moeite en zet het eens in de reacties !

Meer afbeeldingen

Ik ben tevreden...een goed tehuis: afbeelding 1
Ik ben tevreden...een goed tehuis: afbeelding 2
Ik ben tevreden...een goed tehuis: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240