Flinke tekeer gegaan in het huishouden

Flinke tekeer gegaan in het huishouden

Als er veel koi verkocht worden zoals dit jaar, want ik mag van een topjaar spreken, dan moet er veel verplaatst worden.

De ene vijver raakt leeg, de andere vijver moet gevuld worden. Nu weet ik dat er velen tegen het mengen van vijvers zijn, maar ik ga hier niet mee akkoord.

Door het mengen van verschillende vijvers, en als je weet wat je doet (ook heel belangrijk) zullen de koi meer weerstand opbouwen en sterker voor de dag komen.

Opletten moet je altijd, maar je moet ook niet vergeten, dat dit koi zijn die in een gezonde buitenomgeving worden grootgebracht, en alle ingrediënten hebben om weerstand en sterkte op te bouwen.

Of er iets kan gebeuren ? Helaas wel, er kan altijd iets gebeuren, maar dat is voornamelijk in de opvangperiode als de koi pas uit Japan komen. Dat is dan ook nog eens afhankelijk van de kweker, want niet alle kwekers hebben dezelfde infrastructuur en kennis om koi goed te transporteren.

ik geef nog altijd het meeste vertrouwen aan Momotaro, die krijgt een dikke 10, altijd zuiver en correct verstuurd. Sakai durft wel eens op een andere manier te verzenden, maar krijgt een dikke 9,5. Dan zijn er een hoop die minder scoren, maar daar zal ik het maar niet over hebben.

Vermits een groot gedeelte van mijn koi uit de 2 belangrijkste vijvers bijna weg zijn, werd het tijd om schoon schip te maken, en vermits Johnny aanwezig was, nam ik de gelegenheid te baat om niet alles alleen te moeten doen. Het levert ook beter filmwerk op. Bovendien vind Johnny het ook wel plezierig hoor ! Hij geniet ondertussen wel van een vakantie in Lanzarote.

Ik kan jullie dus 2 filmpjes laten zien, van koi die verhuisd werden. Het eerste filmpje zijn de 60 cm vissen die tot rust kunnen komen. Of er nog van verkocht worden weet ik niet, maar indien niet, dan gaan ze de winter hier doorbrengen onder de kap, en gewoonlijk geeft dat een voortreffelijk resultaat.

Het tweede filmpje handelt zich over de 50 cm vissen, zoals vermeld zijn het nisai en tosai, en al zeg ik het zelf, een prachtige bowl vissen.

Zij worden samen geplaatst met de overblijvende 70 cm vissen, en op het einde kan je nu het volledig assortiment bewonderen. Stuk voor stuk waardevolle vissen, waarvan ik hoop dat ik ze nog naar een degelijke vijver kan begeleiden.

Op het einde van het filmpje zie je een prachtig arsenaal vissen in een flinke vijver. Er moeten er nog een 7-tal naar hun nieuwe thuis. Ze moeten nog opgehaald worden…en dan krijg je een mooie bezetting in een gezonde omgeving.

En hoe vergaat het met de vissen die naar Noorwegen gingen ?

Dat kan ik je het beste laten zien via dit filmpje dat ik van Harald mocht ontvangen na aankomst. Het filmpje kreeg ik aan rond 17.00 uur, en ik vermoed dat ze dan rond 16.00 uur zijn aangekomen.

Rekening houdende dat ze vertrokken zijn op maandagmorgen 11.00 uur, zou de totale reistijd via vrachtwagen naar Noorwegen dus 29 uur geweest zijn.

Je hebt gezien hoe ik ze verpakt heb, en je ziet hoe ze nu in Noorwegen rondzwemmen…ervaring is niet te betalen.... !

Ter info

Morgen ben ik gans de dag bezig om koi in te laden voor Arcen, dus ik zal niet makkelijk te bereiken zijn.

Meer afbeeldingen

Flinke tekeer gegaan in het huishouden: afbeelding 1
Flinke tekeer gegaan in het huishouden: afbeelding 2
Flinke tekeer gegaan in het huishouden: afbeelding 3
Flinke tekeer gegaan in het huishouden: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240