Een verhaaltje van de veilingkoi

Een verhaaltje van de veilingkoi

De spieren staan gespannen, het bloed kruipt waar het niet gaan kan, het begint overal te kriebelen, want het is bijna weer tijd om af te reizen naar Osaka, onze eerste stop in Japan.

Ik heb het eventjes nagezien en er zitten nog een 40-tal koi te wachten in Japan op hun reis naar het Westen.

Ik heb alle koi die nog in de mudpond zitten eventjes op non stop gezet met de bedoeling om ze nu nog eens eventjes te presenteren en te proberen een potentiële koper hiervoor te vinden, vooraleer ik een nieuw aanbod kan maken.

Ik heb bepaalde bedoelingen in mijn hoofd zitten, maar de geschiedenis leert me dat ik geen bedoelingen moet hebben en alles aan het momentum moet overlaten. Bedoelingen zijn er om je bedoelingen niet te kunnen waarmaken…

Momentum zijn er om beslissingen op hele korte tijd te maken. Deze kunnen goed uitvallen, maar soms ook verkeerd. Gewoonlijk pik ik de goede momentum eruit.

Een Momentum is een raar woord, en wordt omschreven als de sociale dynamiek rond een beslissend ogenblik., mooie omschrijving of niet ?

Hoe ga ik de koi die niet verkocht zijn en die nu meestal naar boven komen als nisai, soms sansai nu presenteren ? Wel ik ga er een aantal aanbieden van de koi die nog overblijven.

De prijs staat nu vastgesteld, maar de prijs is misschien over een maand niet meer hetzelfde.

De koi wordt tegelijkertijd ook opnieuw geactiveerd in het overzicht van de mudpond op de website. Zijn er geen kopers dan zal ik er een prijs op plakken waarvan ik denk wat de koi waard is op het moment dat ik ze terug zal zien dit najaar.

Sommige krijg ik misschien tijdens deze reis al te zien, de meesten echter pas tijdens mijn 2de reis in het najaar.

Je moet je realiseren dat er koi zijn die beter uit de mudpond komen dan de andere. De ene zal meer in waarde steigen dan de andere. De normale prijzen die er nu opstaan, en die ik uiteraard genoteerd heb, zijn prijzen die gebaseerd zijn op de inkoopprijs en de potentiële waarde op het ogenblik van aankoop.

De prijs die ik zal hanteren als ze uit de mudpond komen, zal de waarde zijn die ik inschat op dat moment. Die kunnen hoger zijn of die kunnen lager zijn, maar gewoonlijk zijn die hoger omdat ik de evolutie vrij goed kan inschatten, en omdat er extra kosten zijn gemaakt voor het extra verblijf in Japan.

Om dit probleem te minimaliseren, want er is niemand die beter begrijpt welk risico er is voor een koper stel ik het volgende voor.

Je hebt je oog laten vallen op een welbepaalde koi. Tijdens de onderhandelingen wordt een prijs afgesproken. Laten we het even eenvoudig houden en afspreken dat er een denkbeeldige koi in de mudpond voor 1000 euro wordt verkocht. (denkbeeldig, want voor dit soort koi is deze prijs zo goed als onmogelijk !)

Je wil toch graag deze koi aanschaffen. Ik ben bereid om een aanbetaling van 50% van de afgesproken prijs te aanvaarden, in dit geval dus 500 euro. Op het ogenblik dat de koi te voorschijn komt, hetzij tijdens de eerste reis, het zij tijdens mijn 2de najaarsreis, dan maak ik uiteraard een degelijk filmpje met de nodige informatie van de koi.

Op dat ogenblik beslis je of je de koi definitief wil aankopen of niet, en wordt het saldo van de koi betaald. Wil je de koi echter niet aankopen, dan mag je het geld reserveren voor een andere aankoop, hetzij voor een koi, hetzij voor het probites voer dat mijn handelsmerk is.

Op deze manier wordt er meer zekerheid ingebouwd in een eventuele aankoop, en wordt het risico van een minder goede aankoop verlegd. Je kan ook op dat ogenblik beslissen of je je aankoop nog een extra seizoen in Japan laat of niet, wat nog een extra voordeel is, want wat er niet verkocht is laat ik sowieso overkomen ! Uiteraard moet er altijd toestemming in Japan gegeven worden voor een extra verblijf en de daaraan gekoppelde condities.

Ik ga vermoedelijk dinsdag beginnen met het aanbieden van de eerste 3 koi.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137