Een minder succesrijke show

Een minder succesrijke show

Er was bijzonder veel volk dat kwam opdagen. Ik weet niet of het meer was dan andere jaren maar het was behoorlijk druk.

Het zag er prima verzorgd uit, de sfeer zat er goed in, en wat vooral opvalt waren de volgeladen karren met voer en andere koibenodigdheden die op en aan reden…onvoorstelbaar. Of het slim is, moeten ze zelf uitmaken.

Ik had weinig succes met de ingezette koi, maar dat was ook min of meer te verwachten, dus niet getreurd. Je moet kunnen winnen, maar je moet ook kunnen verliezen.

Een eerste prijs werd gewonnen door deze kindai showa. Moet ik deze nu in prijs verhogen ? Neen hoor, de prijs blijft hetzelfde, dus voor wie graag eigenaar wordt van een beker….

Een 2de prijs werd gewonnen door een asagi van Yagenji, de zuster van de winnaar in Japan. Prijs blijft voorlopig ook hetzelfde, dus wie graag een bekertje wil….

En dat was alles. Verbazend is wel dat de kleine junior tategoi van de Euregio koishow hier niets gewonnen heeft ! Raar maar waar. Misschien was ie te klein, maar vooralsnog blijft het een wondermooie sanke.

Zelf heb ik meer met bekenden rond de tafel gezeten dan de show afgestruind. Ik ben wel op zoek gegaan naar een koi die ik zelf wel zou willen aankopen en er was één koi die me echt bekoorde en die mijn ogen streelde. Deze koromo vond ik geweldig en heb ik proberen aan te kopen…helaas niet gelukt.

Ik vond deze koi de most unique koi waardig, maar dat kwam een andere kandidaat te beurt. Dit zou nu eens een koi zijn die ik zelf in mijn bestand zou willen hebben rondzwemmen, maar…helaas…

Ik heb wat sfeerbeelden gemaakt en een overzichtsfilmpje. De sanke van Floor die zo dikwijls Grand Champion was geworden de laatste jaren had ditmaal geen prijs….zo zie je maar hoe onvoorspelbaar het is.

Het vat met de meest indrukwekkende koi in mijn ogen gaat dit jaar naar Tjaard van Koikichi. Goede degelijke koi, maar ik heb het vermoeden dat ze het toch zouden afgelegd hebben tegen de Wakana van verleden jaar.

Dit zou je misschien niet mogen zeggen, maar qua body en uitstraling staat Wakana in mijn ogen toch nog een trapje hoger. Maar het is Tjaard gegund om een dikke prijs te halen, ik dacht supreme champion. Wie GC geworden is hoef ik hier niet te herhalen, dat is vermoedelijk al lang geweten.

Vandaag is het hopelijk iets beter weer, en het ergste moet nog gebeuren. De koi inladen en naar huis, tijd om de messen terug te slijpen en op zoek te gaan naar nieuwe toppers.

Meer afbeeldingen

Een minder succesrijke show: afbeelding 1
Een minder succesrijke show: afbeelding 2
Een minder succesrijke show: afbeelding 3
Een minder succesrijke show: afbeelding 4
Een minder succesrijke show: afbeelding 5
Een minder succesrijke show: afbeelding 6
Een minder succesrijke show: afbeelding 7
Een minder succesrijke show: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240