Arendonk - Ameide

Arendonk - Ameide

Ze beginnen allebei met een A, maar volgend jaar zullen ze moeten samenwerken maar ook zullen ze concurrenten worden van elkaar. Terwijl Ameide zijn bestand met hoogwardige koi uit wil breiden, zal Arendonk proberen zoveel mogelijk van zijn koi te verkopen.

Vermits er weinig te doen is in koiland, is het misschien interessant om enkele koi voor te stellen, een  kohaku uit Ameide en een kohaku uit Arendonk. Ze blijven de moeite om te bewonderen, want de kwaliteit zit in beide kampen.

Het zijn beide kroonjuwelen, dus heb ik er maar een kroontje  op gezet. De linkse kohaku KO-V23-1176 kan je vinden onder het aanbod van Ameide en zal 7 december op het toneel verschijnen. 

Alle informatie kan je vinden op haar detail pagina. Ze is momenteel 15 maanden, 55 cm en werd aangekocht op onze laatste Japanreis waar ze goed bekeken is vooraleer ze aangekocht werd. 

matsuWe hadden  niet veel twijfels om deze kohaku aan te kopen. De zware body op deze jonge leeftijd is altijd een must, maar vooral ook het bijzonder waardevolle beni is een troef. Tel daar nog de afstamming bij van een meer dan goed ouderdier, namelijk Matsu, (foto hiernaast) dan weet je wat je in de kuip  hebt.

Goedkoop of duur ? Misschien veel geld, maar zeker niet duur. Als je dan nog bedenkt dat je er 13 waardebonnen bij krijgt die kans maken op de  hoofdprijs van 1000 euro, dan is het zeker de moeite om een aankoop te overwegen.

Als tegengewicht zet Arendonk daar een 16 maanden kohaku tegenover met code 2306019. Het verschil is natuurlijk dat deze gewoon in Arendonk is grootgebracht op gewoon onderhoud. Is dit slechter ? Helemaal niet, het is gewoon anders.

Dit is ook het laatste filmpje dat Polleke onlangs gemaakt heeft. Zij heeft ook een certificaat, maar er is geen oyakoi of mama bij vermeld. Ze werd dus niet uitgeselecteerd voor de veiling. Toch heeft deze kohaku iets wat koiliefhebbers toch moet bekoren.

Met een vriendelijk prijskaartje, een excentriek sandan patroon, een goed gevormd lichaam zeker en vast een niet te versmaden kohaku voor iedere vijver. Hier is echter geen waardebon aan verbonden.

Beide kohaku zijn ondanks hun verschillen, de moeite waard om te bekijken. Ik hoop dan ook dat ik koiliefhebbers kan inspireren. We zitten even in een overgangsperiode, maar vanaf 7 december is het weer volle bak, en zullen er op beide locaties prachtige koi te zien zijn.

 

Meer afbeeldingen

Arendonk - Ameide: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml