De tocht van een kohaku

De tocht van een kohaku

Ongelooflijk hoe de verkoop van een koi kan verlopen. Tijdens mijn reis in Japan wachtte ik mijn kans af om 3 serieuze koi aan te kopen. Het ging over een kohaku, showa en sanke die normaal in optie genomen werden door collega's uit Sri Lanka.

Ik had toen snel een filmpje gemaakt toen ze aangeboden werden en had dit gepost op mijn FB pagina. Zenuwachtig als ik was wachtte ik met veel ongeduld over de beslissing van de mensen uit Sri Lanka om dit trio aan te kopen, want ik had al onmiddellijk gezien wat ik in de kuip had.

Helaas kan ik het filmpje alleen nog via bovenstaande link laten zien, want ik had het niet bewaard. Ik kan helaas niet alles bewaren, dat zou overdaad worden. 

Na 2 lange dagen van wachten besloten ze om de optie niet te nemen, en binnen het uur had ik de deal rond met Daisuke. Ik was bijzonder blij en was vooral gefascineerd door de bloedmooie sanke met het kleinere vinnetje aan de rechterzijde.

Zelden heb ik een mooiere sanke gezien, maar ook de showa is adembenemend en de kohaku was een aanwinst van jewelste, en daar gaat het nu over. Toen ik ze op de website zette werd de aandacht van de kohaku dadelijk aangetrokken door Michael van Interkoi Germany die dit soort koi wel kan appreciëren. Het gaat over deze kohaku.

Uiteraard had hij een voorkeurspositie als collega en nadat ik hem moest overtuigen van de kwaliteit van de kohaku, besliste hij deze aan te kopen. Maar niet voor lang. 

Nog dezelde week werd de kohaku vlak voor het shipment gelukkig gespot door Kristoffer Lao, voor jullie misschien een onbekende, maar in de koiwereld een prominent figuur als koihandelaar van het tategoi house in de Fillipijnen.

Na een tijd onderhandelen werd de kohaku dan ook aangekocht door Kristofer met als doelstelling om deze volgend jaar in te zetten op de Fillipijnse koishow. Je ziet trouwens op zijn facebook pagina betreffende kohaku ook afgebeeld.

Soms vind ik het spijtig dat dit niet naar onze contreien komt om één of andere reden. Maar het is in ieder geval een hele reis die deze kohaku heeft afgelegd op korte tijd, en hopelijk brengt hij datgene wat Kristoffer er voor in gedachten heeft.

Na de verkoop van de fantastische golden corn aan max koi farm, is dit toch weer een bewijs dat we weten wat we aankopen. Een mooi verhaal om te vertellen, een triestig verhaal om deze niet hier te kunnen verkopen. But that's all in the game!

 

3
6
5
5
5
3
2
4

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml