Arendonk contra Ameide

Arendonk contra Ameide

Dat Arendonk stopt met het verkopen van koi is geweten en dat de hoogwaardige koi nu te bewonderen zijn in Ameide zal ook duidelijk zijn geworden, maar dat wil niet zeggen dat er in Arendonk geen toppers meer rondzwemmen. 

Fotograaf van dienst was natuurlijk Polleke. Hij was zaterdag aanwezig in Ameide en had zijn geweer meegenomen. Gisteren kwam hij dan nog eens naar Arendonk op verzoek van Rudy om ook wat koi te filmen. Zo gezegd zo gedaan.

Het verslag van Ameide:

De eerste officiële openingsdag van 2024; we zaten er klaar voor.

pollekeAls eerste kwam Polleke binnengelopen met een tas in zijn hand. Na een bakje koffie en wat bij gekletst te hebben zijn we over gegaan tot het bekijken van de koi en uiteindelijk water in de bowl gedaan. Nadat de eerste koi er in gingen wist ik wat er in de tas zat en kwam de camera tevoorschijn.

Na een uurtje kwamen de volgende mensen binnen die specifiek voor een Kohaku kwamen kijken. Ik wilde ze graag laten zien wat ik verder nog allemaal had zwemmen zodat er een goede keus gemaakt kon worden. Daarom ook volgende kohaku gebowld.

Ik heb het ze wat moeilijk gemaakt waardoor er over nagedacht moest worden en dit is helemaal geen probleem want uiteindelijk praten we niet over een doosje eieren. Daarnaast heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om een aantal sanke in de bowl te plaatsen 

Kijk en geniet! ik denk dat er niet veel over geschreven hoeft te worden. Koi club Nederland kwam ook nog even langs met een leuke attentie voor mijn onderkomen. Al met al een geslaagde eerste zaterdag waar ik heel blij mee ben.

Afgelopen week had ik nog een Showa van Ueno en een kohaku van Isa aangekocht en het duurde niet lang of beide vonden al snel de weg naar een nieuwe eigenaar. Zo zien we maar dat het soms snel kan gaan.

Zo ook afgelopen week een klant gehad die bij zijn koi kwam kijken en stil werd van de kwaliteit van deze kohaku. Deze klant had van de Danichi veiling een Showa gekocht en vroeg  of er wat mogelijk was met betrekking tot de kohaku. Uiteindelijk zijn we het eens geworden en komt deze prachtshowa weer in de verkoop. Alle info van de showa vind je hier....waag je kans.

Het verslag van Arendonk:

Een mooi verslag André. Je vraagt telkens om het verslag hier en daar aan te passen, maar dat doe ik liever niet. Je moet je eigenheid behouden met je eigen persoonlijkheid. Ik heb hier en daar een kleine aanpassing gedaan maar bitter weinig.

Ik denk dat de meeste mensen dat zeker kunnen appreciëren. Ieder heeft zijn schrijfstijl, en de toekomst zal wel  uitwijzen of  je schrijfstijl gewaardeerd wordt of niet. Tenslotte ben ik voorlopig nog altijd het meeste aan het woord. 

Ik kan alleen maar zeggen dat het gisteren nog eens een oeroude gezellige samenkomst was van koi liefhebbers en al gauw was de sfeer gezet en namen de koi de belangrijkste plaats in.

Ja, wij hebben hier ook nog kleppers zitten, alhoewel ik eerlijk gezegd toch onder de indruk ben van de filmpjes van de koi in Ameide. Wat een luxe, wat een genot. Bovendien herken ik natuurlijk ook de mensen die bij jou op bezoek waren.

Bert Jan en Jacqueline zijn oude bekenden van het eerste uur en koi fanaten eerste klas. Fijn om ze bij jou te zien, net zoals de anderen natuurlijk, maar nu hebben we het over de koi in Arendonk.

De meeste grote  koi zijn echter al verkocht, wat alleen maar goed is natuurlijk. Voor de Rudy moest Polleke een filmpje maken van zijn kohaku. Jonge jonge toch, wat een kwaliteit zien we hier in de bowl. Je kan zeveren wat je wil, kritisch zijn tot in de puntjes, maar hier kan je niet ontkennen dat er een topper in de bowl zwemt.

Een volgende klassebak is toch wel de mannelijke kohaku van Taniguchi voor Leon en Janny. Hij lijkt zo groot, ik moest hem nog even meten en kwam op 78-79 cm. Wat een joekel en dat voor een mannelijke kohaku. Let vooral ook op het voorbeeldige patroon van deze klepper. Machtig om te zien.

Er zijn ook nog een 2-tal jumbo die nog niet verkocht zijn, en die wil ik toch ook nog even laten zien. Je weet nooit of ik ze op korte termijn nog kan verkopen. Wie een kans wil maken om deze 2 te kopen moet zich maar melden. Het zijn niet de minste !

We beginnen met een tancho die het tijdens het transport wat moeilijk heeft gehad en enkele rode plekken liet zien toen ze uit de zak kwam. Dat is ondertussen al flink gebetert en zal volledig verdwijnen, maar dat heeft zijn tijd nodig. Het is nog lichtjes zichtbaar.

Kijk en bewonder deze 68 cm tancho kohaku van Tamaura. Er is weinig op af te keuren, en wie hier interesse in heeft kan misschien en gouden zaak doen, want ze moet dit jaar verkocht worden. Een goede lezer heeft niet veel woorden nodig.

De laatste van de jumbo is deze 73-cm sansai kogane van Oyama. Ik vind ze apart met een natuurlijke uitstraling. De body zegt voldoende en ik heb het gevoel dat deze ontzettend groot kan worden. Het zijn van die speciallekes die ik niet graag zie vertrekken, maar het moet nu éénmaal. Kandidaat kopers doe je best, ik doe de rest.

Zo dat is toch wel een brokje literatuur vandaag. Het zou natuurlijk mooi zijn mochten we wat feedback kunnen ontvangen, maar blijkbaar is dat te veel gevraagd.

 

Meer afbeeldingen

Arendonk contra Ameide: afbeelding 1
Arendonk contra Ameide: afbeelding 2
Arendonk contra Ameide: afbeelding 3
Arendonk contra Ameide: afbeelding 4
Arendonk contra Ameide: afbeelding 5
Arendonk contra Ameide: afbeelding 6
Arendonk contra Ameide: afbeelding 7
Arendonk contra Ameide: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Nico

555


Peter VDB

555

Eric

555


Eric

555


Polleke

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml