Azukari problemen

Azukari problemen

Bij aankomst in Japan werd ik geconfronteerd met vervelend nieuws.

Ik zal het proberen uit te leggen, voor zover ik het kan begrijpen. Blijkbaar is de fiscus een onderzoek aan het doen naar de Azukari koi in Japan.

Wat is het probleem ? Als je een koi koopt wordt deze betaald en wordt deze normaal verzonden. Het gebeurt echter regelmatig dat de koi een jaar langer in Japan verblijft om een extra mudpondjaar te geven. In principe geen probleem, maar doordat de koi een jaar langer in Japan is, en daarna pas verstuurd wordt, kan deze niet meer op rekening gezet worden, vermits deze reeds betaald is.Hier heeft de fiscus het nu moeilijk mee, want ze hebben op die manier geen controle over wat er precies gebeurd en dat schept de huidige problematiek.

Een bijkomende moeilijkheid, maar minder erg, is dat je voortaan verplicht wordt om de koi via je contactpersoon te verzenden, en NIET via iemand anders. Je kan dus niet meer een koi kopen bij Jantje, en deze laten verschepen door Pietje wat voorheen wel eens gebeurde. De koi die je koopt, moet geregistreert staan bij je agent, die er voortaan ook voor moet zorgen dat de verscheping gebeurd.

Het systeem wordt zo onderzocht dat de agenten één voor één aangepakt worden, en op dit ogenblik is Koibito aan de beurt. Het zal dus in de toekomst moeilijker, zoniet onmogelijk worden om een koi nog een jaar Azukari te laten blijven. Hoe één en ander er op dit ogenblik uitziet, is me nog niet helemaal duidelijk, maar het gaat er op neer komen dat ik in principe geen koi meer in Japan kan laten tenzij dit reeds in werking is.

Nu lijkt het mij als West Europeaan logisch dat hier een puntje aan gezogen wordt, en dat het probleem "diplomatisch" opgelost kan worden, maar Japanners zitten op dit vlak iets anders in mekaar. Ik kan op dit ogenblik dus nog niets definitief afspreken over de toekomst van dit onderdeel van het koigebeuren. Bovendien, en dat vind ik dan een beetje dubbel, worden de agenten één voor één aangepakt, en zolang je niet aangepakt wordt, kan je gewoon doorgaan met Azukari aan te bieden. Tenminste, voor zover dit op waarheid berust.

Is dit nu een goede of een slechte zaak ? Eigenlijk is het op de lange termijn goed, als de regel voor iedereen hetzelfde geld, en daar heb ik wat schrik voor. Het gezever, geldverlies en leed met Azukari is niet te onderschatten. Hier wordt gewoonlijk niet zoveel ruchtbaarheid aan gegeven, maar het kan zowel de hel, als de hemel op aarde zijn.

Ik heb al jaren ervaring in Azukari, en ik heb af en toe ontzettend genoten van Azukari. Helaas is er ook een andere zijde aan de medaille, en dat is het verlies dat niet af en toe maar regelmatig voorkomt. Niet alleen verlies, maar ook slechte ontwikkeling is onderdeel van het gebeuren. Ik heb me voorgenomen om dit nieuws even te melden, en voor de rest even afwachten hoe het in de toekomst verder moet....dus...wait and see...

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137