We zijn er, het spel kan beginnen

We zijn er, het spel kan beginnen

Ik zal je eens haarfijn uitleggen hoelang een reis duurt van Interkoi naar Niigata.

Polleke en ik zijn om 9.45 uur vertrokkken richting Schiphol, waar wij om 13.30 aankwamen. Inchecken etc. hadden we al online gedaan, enkel de koffers nog in de voorbestemde Self Service afdeling inboeken en op een halfuurtje was de volledige procedure voorbij.

Dan wachten tot 13.30 uur om in te checken, en het vliegtuig vertrok om 14.45 uur. Deze afstand vliegen duurt lang. 11 uur in het vliegtuig is geen kattepis. Enkele goede films bekeken en wat poker gespeeld om de tijd te verdrijven, en om 9.45 landen we in Tokio. Even het tijdsverschil inrekenen (8 uur later) en dan met onze Railpassen naar Niigata.

Het duurde 10 min. om de trein te boeken en de trein te nemen, die op de minuut precies vertrok. Eerste rit tot Tokio Station duurde 55 min. Dan overstappen op de Shinkansen naar Nagaoka, en die rit duurde zowat 2.45 uur, zodat we precies om 13.48 op onze bestemming waren. Alles sluit perfect op elkaar aan...Totale reistijd: 28 uur alles inbegrepen. Het is lang, je bent moe, je slaapt bijna niet, maar het hoort er nu eenmaal bij.

Bij aankomst al onmiddellijk enkele kwekers bezoeken, en in principe heb ik mijn gading al gevonden. Ik heb voor mezelf al een bepaalde gedachtengang gepland, maar weet niet of ik dit kan realiseren. Als ik klaar krijg wat ik in mijn hoofd heb hangen, dan is mijn verblijf al goed begonnen, maar daarover kan ik helaas morgen pas meer info geven. De verkenningsronde is voorbij, nu wordt het bittere ernst. De slag zal morgen gestreden worden, en of ik er als winnaar uit zal komen is nog helemaal niet zeker.

Natuurlijk heb ik enkele foto's gemaakt van mijn compagnons, want tenslotte is het voor hun de eerste Japanreis. En een klein filmpje van de 2 reizigers kan geen kwaad. Dit is op tijdens de treinreis met de Shinkansen naar Nagaoka.

Er werd mij gevraagd om wat meer info te geven over de filtersystemen, en daar kan ik vrij simpel op antwoorden. Een enorme waterverplaatsing en verversing, via een biologische kamer, voorzien van japanse matten, maar wel een filter die ± éénderde bedraagt van de volledige vijver. De biologische kamer loopt over de hele lengte naast de vijver.

Bij Dainichi stonden er dan deze bakki showers nog bij, maar de meeste vijvers waren voorzien van een beadfilter die supplementair op de biologische filtering draaide, en zo hoort het ook. De biologische filtering is het belangrijkste.

Hetgeen mij opviel was dat de bakki showers volledig gesloten waren, en dat er geen lucht tussen de "losse elementen" kon. Vooral de enorme biologische filter is de echte drager van de vijver. Op dit filmpje zie je het systeem op eenvoudige manier uitgelegd. Op de foto's zie je ook nog het voer dat ze gebruiken.

Wat mij enorm charmeerde was deze tosaibak, waarvan Matthijs ook al een filmpje had gemaakt. Hieruit mochten we niet kiezen, maar de bak ernaast was ook nog niet geselecteerd, en dat is één van mijn doelstellingen tijdens de eerstvolgende dagen. Ze worden nu zonder eten gezet, en daarna mag ik een beperkte keuze maken.

Morgen zullen er wel een heleboel vissen meer te zien zijn. Ik heb nog even gespot naar een kigoi voor iemand, en ik denk er enkele gevonden te hebben, maar dat wordt ook naar één van de volgende dagen geschoven. Ondertussen is het hier 10 uur geworden, en na 2 dagen zonder slaap, wordt ik stilaan moe. Tijd dus om naar mijn bedje te gaan.

Meer afbeeldingen

We zijn er, het spel kan beginnen: afbeelding 1
We zijn er, het spel kan beginnen: afbeelding 2
We zijn er, het spel kan beginnen: afbeelding 3
We zijn er, het spel kan beginnen: afbeelding 4
We zijn er, het spel kan beginnen: afbeelding 5
We zijn er, het spel kan beginnen: afbeelding 6
We zijn er, het spel kan beginnen: afbeelding 7
We zijn er, het spel kan beginnen: afbeelding 8
We zijn er, het spel kan beginnen: afbeelding 9
We zijn er, het spel kan beginnen: afbeelding 10
We zijn er, het spel kan beginnen: afbeelding 11
We zijn er, het spel kan beginnen: afbeelding 12

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240