Azukari, wie voelt hier iets voor ?

Azukari, wie voelt hier iets voor ?

De kennis die interkoi op korte tijd heeft opgebouwd is niet onopgemerkt voorbij gegaan. De onvoorwaardelijke steun van Rini en Ben, hun opmerkelijke kennis, zowel van koi in het algemeen, als van de tosai en jumbo koi, dragen ongetwijfeld bij tot het succes van interkoi.

Doelstelling van Interkoi was om de kwaliteit van de koi naar een zo hoog mogelijk niveau op te krikken, en dat dit niet op 1-2-3 gerealiseerd wordt is heel acceptabel, toch zeker voor mensen die er iets van kennen. Na 2 jaar kunnen we zeggen dat we ongeveer 75% van de doelstellingen hebben waargemaakt.

Op dit moment zijn er weinig plaatsen waar een zo grote hoeveelheid kwaliteitskoi bij elkaar zitten. Dit kunnen we met een gerust geweten zeggen. het is niet wij die dit zeggen, maar de talrijke klanten die bij ons op bezoek komen. Wij willen ook duidelijk op de ingeslagen weg verder gaan, en de laatste 25% van de doelstellingen waarmaken.

Wat zijn de laatste 25% ?

De kwaliteit in zijn algemeenheid nog verhogen, het aantal koi dat nu aanwezig is (165 stuks in Arendonk en 51 stuks nog in Japan) nog verminderen om de aanwezige koi nog meer mogelijkheden te bieden, de grote uitzwembakken buiten moeten in de winter verwarmd worden tot minimaal 18° . Dit naast de 3 grote opvangbakken die reeds binnen staan. En tenslotte de aanleg van enkele nieuwe buitenbakken om kleine koi op te kweken met onze kennis. Een eerste stap wordt nu genomen door het inititatief dat we nu even proberen uit te leggen met de Azukari koi.

Het initiatief is als volgt:

Wij hebben een buitenbak van 40 m³ volledig vrij gemaakt. Deze zal samen met de kennis van Rini en Ben gebruikt worden als Azukari bak. Het water laten we groen worden, de temperatuur zal onder controle gebracht worden, en er zal met een aangepaste voeding gewerkt worden. Regelmatige controles en updates worden automatisch gepubliceerd.

Er zwemmen op dit ogenblik een 40-tal tosai van 10 maanden in deze vijver. Deze zullen dit jaar volledig met rust gelaten en verwend worden, en wij gaan deze volledig begeleiden zoals de Japanners dit doen in een mudpond. Het zijn allen gegarandeerde vrouwelijke koi. Wij maken ons sterk dat we de nodige kennis in huis hebben om het hoogste rendement uit deze koi te halen. Iedereen kan eigenaar worden van één van deze koi, en wel op de volgende manier:

De prijs van iedere tosai in deze bak is 1250 euro.

Je betaald 500 euro bij aankoop.

Je betaald 500 euro voor 25 december 2009

Je betaald het saldo van 250 euro bij het ophalen van de Azukari koi.

Het ophalen moet gebeuren voor 1 april 2010, tenzij anders overeengekomen. Indien de koi nog een jaar langer moet bijgehouden worden, behoort dit ook tot de mogelijkheden.

De prijs van iedere nisai in deze bak is 2500 euro.

Je betaald 1000 euro bij aankoop.

Je betaald 1000 euro voor 25 december 2009

Je betaald het saldo van 500 euro bij het ophalen van de Azukari koi.

Het ophalen moet gebeuren voor 1 april 2010, tenzij anders overeengekomen. Indien de koi nog een jaar langer moet bijgehouden worden, behoort dit ook tot de mogelijkheden.

Alle aanwezige koi zullen met foto te bezichtigen zijn bij Interkoi in Arendonk vanaf zaterdag 27 juni.

Ik laat via de foto’s hierbij gevoegd 2 voorbeelden zien van koi die bij Interkoi zijn grootgebracht. De eerste is van Danny en Lut, nu sansai, en de foto’s en het bijgevoegde filmpje zeggen meer dan 100 woorden kunnen vertellen. De tweede is Hera, de koi van Noëlle, en zoals je kan zien op de foto’s en bijgevoegde filmpje is dit een waardige vertegenwoordiger van de shiro showa bloedlijn. Beiden zijn nu ± 65 -70 cm.

Wie durft zich laten verleiden en zijn kans wagen….

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml